Пасхимотанасана Йога – как да се направи крачка и нейните ползи Стилове в живота

Някога се чудехте защо нашите баби и дядовци живеят по-здравословен живот и по-дълго? Може да има много причини, като например:

  • Здравословни хранителни навици.
  • Чист въздух.
  • Естествени добавки.
  • Холистичен начин на живот.
  • Позитивно мислене.
  • Естествен и прост начин на живот.
  • Достатъчно сън.
  • Доста развлечение.
  • По-малко напрежение и притеснения.
  • Упражнение.

Да, последният, упражнява и те не трябва да помпени желязо или да получат болка за същото. Древното изкуство и науката за йога помогнаха на нашите баби и дядовци да останат здрави и прилягащи. Същото се прилага и в наши дни от милиони по целия свят.

Пасхимотанасана Йога (седнал напред завой):

paschimottanasana

Така че, ако вярвате и в естествените начини, а не във фиасовете на желязото, бихме ви помолили да прочетете и научите повече за йога и това са различни предимства. Днес бихме искали да говорим повече за пачимотанасана, един от клоните на йога. това също е известно като Интензивен гръбначен участък. Ето защо, моля, прочетете и бъдете добре информирани за една и съща пачимотанасана йога (седяща напред завоя).

Пасхимотанасана буквално означава интензивен участък на запад. Също така е известно като седящата предна поза. Позата, макар и проста, е леко трудна за изпълнение. Асана се фокусира върху гръбнака на тялото. Допълнителните ползи от тази асана са споменати по-долу.

Виж повече: Спящата Вишну Посо

Как да направите Paschimottanasana Йога Стъпки, ползи, модификации и предпазни мерки:

Пасхимотанасана Йога - как да се направи крачка и нейните ползи Стилове в живота

Това ръководство ще обясни какво е paschimottanasana, как да се правят стъпки, ползи, предпазни мерки и модификации, както и съвети за начинаещи.

стъпки:

1.Това асана трябва да се направи, като започнете с персонална поза или dandasana. Ето стъпките за dandasana

Dandasana:

а. Започнете, като седите на земята с краката си напред. Достигайки зад себе си, опитайте да издърпате плътта от седналата кост. Това би помогнало на седящите кости да притискат здраво в земята.

б. Оставете дланите си освен бедрата си здраво и седнете изправени. Сега подвижете краката си. Бедките трябва да бъдат укрепени и тонизирани, а краката трябва да се търкулват един към друг, така че да прегръщате средната линия.

° С. Сега съставете тазовият под, издърпайте долния си корем, удължете врата си и пъхнете брадичката си.

д. Сега фокусът трябва да бъде върху гръбнака ви трябва да бъде в естествената му форма. Ако седеше срещу стена, можете да почувствате кухина зад гърба и врата. Това означава, че гръбнакът ви е естествено подравнен.

2. От dandasana, вдишайте и докоснете пръстите си до небето, за да удължите страничните тела.

3. Когато издишвате, издърпайте вътрешните си слабини в таза, като се уверите, че торсът е дълъг.

4. Сега се наведе напред - не се огъвайте в талията, а в тазобедрената става. Протегнете опашката си от задната част на таза.

5. В тази позиция, ако ръцете ви се докосват до пръстите на краката, вземете външните крака с ръцете си.

6. Ако не успеете да докосвате пръстите на краката, дръжте ръцете си върху гърдите си.

7. Останете в тази поза за няколко вдишвания, като се уверите, че сте задълбочили поза с всяко дишане. Поддържайте погледа си на краката си и дръжте гръбнака дълго.

8. За всяко вдишване вдигнете торса си и го удължете. С всяко издишване освободете торса си в завоя в посока напред. При редовна практика може да сте в състояние да достигнете ръцете си отвъд краката си.

9. Останете на това място поне 1-3 минути и се върнете обратно към dandasana.

Виж повече: Как да направя риба

Предимства на пачимотанасана йога (седнало напред)

Физически ползи:

1. Това асана е известно, че стимулира органите на тялото, като черен дроб, бъбреци, матка и яйчници, и спомага за тяхното перфектно функциониране.
2. Подобрява апетита, храносмилането, лекува заболяванията и контролира затлъстяването.
3. Гърбът, раменете и hamstring се опъват, като изпълняват тази асана.
4. Асана се казва, че успокоява мозъка, което спомага за облекчаване на лека депресия и стрес.

Терапевтични ползи:

1. Асана се счита за залъгнете хора, които изпитват тревожност и главоболие. Известно е също така да се намали умората и стреса.
2. Също така е полезно за хора, които имат проблеми като високо кръвно налягане, безсъние, синузит и безплодие.
3. Жените с менструални дискомфорти също могат да се възползват от това асана.

Виж повече: Tadasana Предимства

Модификации за пачимотанасана йога (седалка напред):

Вариация към тази асана е urdhva mukha paschimottanasana или с главата надолу интензивен участък от западната поза. Това може да се извърши със следните прости стъпки:

1. Започнете, като легнете на гърба си. Издишайте и огънете коленете си в торса.
2. Докато вдишвате, удължете петите си към тавана.
3. При издишване, носете краката си към пода, които ги оставят над главата ви.
4. Докато го правите, уверете се, че не повдигате гърба на таза от пода.

paschimottanasana 456

Предпочита се да седи на сгънато одеяло за тази поза, тъй като това прави асана трудно. Достигането на цялостно преместване назад в първия опит не е лесно.
За по-интензивна версия на позата, бихте могли да поставите блок пред краката си, да ги използвате като продължение на краката си.

Предпазни мерки за пачимотанасана йога (седнал напред завой):

Асана не е подходящ за хора със следните условия:

1. Травми на долната част на гърба (въпреки това може да се извърши с помощта на треньор)
2. астма
3. диария

Пасхимотанасана Йога - как да се направи крачка и нейните ползи Стилове в живота

Съвети за начинаещи:

1. Начинаещите не трябва да се принуждават да се изправят напред, докато правят това асана. Ако имате болка или дискомфорт, докато правите това асана, трябва незабавно да се върнете в първоначалната позиция.
2. Можете да използвате капан около краката си, така че да можете да използвате отворените дръжки, за да докоснете пръстите индиректно.

Подготвителни и последващи позиции:

Подготвителните пози за пашмитотанана са: басасана, утанасана и джар sirsasana.

Нека сега знаем сложно всичко за подготвителните пози на пасхимотанасана, както и за ползите от пасхимотанасана. Тази стойка е в седнало положение и Ardha paschimottanasana трябва да се следва най-малко около 5 пъти, преди да направите стъпките paschimottanasana. Позата на Vajrasana Yoga също трябва да се практикува, преди да направите това. Също така можете да следвате позицията на Ваджрасана с шлифованата мелница за около 5 пъти, преди да започнете с пасхимотанасана.

Това е много интересна позиция и също има много предимства. В този отново се запъвате напред. Това, което трябва да направите, е да седнете с гръбнака си право и след това да разперете краката си пред себе си. Когато сте готови, просто издърпайте ръцете си и след това закопчайте заедно заедно право успоредно на лицето си. Сега бавно завъртете тази закопчалка точно как се случва в мелница и така практикувате позата. Арда Padma Bandhasana и Ugrasana (жестока поза) са две от последващите поза на пашхитотанасана.

Кога не трябва да практикувате Пашмитотанана

Винаги има противоречия на всички упражнения и всеки един от тях е малко подходящ за някои хора. В този случай хората, които са имали коремна хирургия, не трябва да правят тази позиция изобщо. Ако операцията е била извършена наскоро, това е още по-строг не за вас. Също така за хора, които страдат от ишиас, както и подхлъзнал диск, се препоръчва да не практикуват стъпките на пашмитотанана на всички.

Някои съвети и трикове за пачимотанасана йога:

За да постигнете подходящи ползи от пашмитотанана, трябва да следвате определени дози и да не правите поза по-лесно. За позата, опитайте се да докоснете пръстите с ръцете си и опитайте да придържате носа си до коленете си. Това е абсолютно правилният начин да направите това.

Стриктното не е огъване на коленете, защото по този начин няма да имате никаква полза от практикуването на седящия напред завой и също така се опитайте да завиете гърба си, докато се навеждате. Това е така, защото винаги трябва да улеснявате и да отпускате гърба си и да го държите прави, докато огъването може да причини някои проблеми.

Къде ли анатомичният фокус лъже за пачимотанасана йога?

Перфектният анатомичен фокус на практикуването на тази поза е върху долната и горната част на гърба, хамут, корем и други подобни. На менструалните разстройства се казва, че изчезват с редовната практика на тази йога поза. Това също е прекрасно и цялостно средство за лечение на заболявания и заболявания като храносмилателни проблеми, проблеми с черния дроб, диабет, бъбречни проблеми и колит.

Като цяло тази йога поза е добра за цялото тяло и се простира от главата до петите дори до страните на тялото, което в противен случай едва ли се случва в една поза. Освен това, фокусът е върху корема, който от своя страна по някакъв начин е свързан с дихателната система. Практиката на тази стойка така казва, че лекува проблемите на дихателната и храносмилателната система.

Paschimottanasana йога е изключително полезна йога поза и изобщо не е сложна. Това, което трябва да направите, е да имате предвид съветите и какво да следвате и да продължавате да практикувате пашмитотанана стъпки.

Leave A Comment

49 − 44 =