Орехите са добри ли са за бременни жени? | Стилове в живота

Повечето уебсайтове за бременност изброяват орехите като супер храна или една от най-добрите храни за хранене по време на бременност. Причината, поради която орехите са задължителни през тези девет месеца, е, че има омега-3 мастни киселини, което е много добро за мозъка. Приемането на омега-3 мастни киселини намалява възможността от деменция. За всички майки, които трябва да се яде орех по време на бременност е задължително, защото има и много витамини както за майката, така и за детето.

Омега 3 има потенциала да предпази бебето от заболявания като астма и екзема и също така води до развитие на добра нервна система, концентрация, визия и по-високи нива на IQ за бебето. Добротата на орехите е от съществено значение за растежа и правилното развитие на бебето. Освен това има тиамин, рибофлавин и фолат, които са много необходими на майката. Орехите са може би най-добрият източник на витамин В комплекс и оттук следва да се вземат от всички майка да бъде на дневна база.

Орехи during Pregnancy

Може ли орехите да се консумират по време на бременност?

За да отговорите на въпроса кратко, да! Тя може да се яде по време на бременност. Тя е безопасна и има много предимства, които предлага мама да бъде. Погледни.

  • Орех помага за поддържането на добро сърце. Орехите по време на бременността осигуряват подходящ кръвен поток и циркулация в тялото и също така повишават количеството на добрия холестерол в тялото. Той също така помага на тялото да се отърве от целия лош холестерол.Премахването на лошия холестерол от тялото помага на тялото да се предпази от сърдечен арест и също внезапни сърдечни заболявания. Всичко това помага за правилното израстване на бебето.

Редовният прием на орех поддържа нормалното кръвно налягане на майката и спомага за цялостното сърдечно-съдово здраве на майката и детето.

  • Антиоксидантите в ореха защитават тялото от заболявания от всякакъв вид и спомагат за поддържането на добра имунна система. Яденето на орехи по време на бременност драстично намалява шансовете на майката, която улавя болест, и преминаването на заразна болест от майката към детето.

Виж повече: дати плод по време на бременност

  • Орехите също помагат на тялото ни да поддържа добра храносмилателна система. Предимствата на ореха по време на бременността са, че те помагат при правилното храносмилане на храната, тъй като те имат влакно в изобилие, което не само почиства системата, но и доставя извлечените хранителни вещества на вашето дете и поддържа майката и бебето здрави.
  • Орехите също са богати на противовъзпалителни хранителни вещества. Също така е опакована с фитонутриенти и антиоксиданти, които иначе рядко се намират. Тези антиоксиданти помагат да се развият костите на бебето.
  • Хранителните вещества, открити в орехите, предпазват бебето от развитие на рак, по-късно в живота. Също така редовното приемане на орехи по време на бременност от майките осигурява правилното развитие на мозъка на детето.
  • Той също така увеличава когнитивния отговор в развиващия се мозък на бебето. Омега-3 мастните киселини в орехите също водят до добрата памет.
  • Също така, за жените, които изпитват загуба на коса по време на бременност, яденето на орех по време на бременност, намалете падането си, защото орехите имат цинк, биотин и мастни киселини, които са от съществено значение за растежа на здравите ключалки.

Виж повече: е безопасна по време на бременност

Но ако се чудите как да ги изядете, ще ви кажем. Потопяването на орехи не е необходимо. Може би ще искате да го накиснете, така че да разруши сложните ензими и да подпомогне по-доброто храносмилане в тялото. Може да искате да я накиснете, защото кората на гайката може да бъде замърсена. Освен това, орехите могат да се консумират като сутрешна закуска, заедно с други ядки.

Здравословното сервиране на 1 или 2 орехи на ден е добро за тялото. Добавете това към салатата си или просто я задушете по всяко време на деня.

Бележка: Всички бременни дами там, е препоръчително да се гарантира редовен прием на орех, обаче, една дума на предпазливост, не отидете зад борда с консумацията на орехи, защото тогава холестерол започва да се натрупва в тялото. 4-5 ядки на ден се считат за идеални.

И така, какво чакате? Време е да започнете да допълвате редовната си диета с няколко орехи дневно, за да имате здраво, щастливо дете. Вашето дете ще получи хранителните си вещества чрез вас и затова е важно да вземете хранителните вещества, за да го предадете на бебето. Внимавайте за здравословните начини, започващи от първия триместър.

Leave A Comment

39 − 38 =