Niralamba Sarvangasana – Как да направя и ползи

Йога се счита за една от най-изисканите версии на фитнес за тялото, която се справя не само с щамовете на твърдо тяло, но и с твърд ум. Йогата, основно практикувана от мъдреците, вече се е превърнала в прочута процедура за равновесие между тялото и ума. Казано е, че едно здраво тяло се кара с разстроен ум и щастливият ум винаги е изваждан от нездравото тяло. Това е мястото, където йога се стреми да създаде перфектното равновесие между двете, като се стреми към двете въпроси с еднакъв приоритет.

Niralamba sarvangasana

Йога несъмнено е фаворит за много хора, където можете да извлечете ползите само от уюта на собствения си дом. Най-хубавата част е, че нямате нужда от професионален треньор, който да ви помогне да ръководите процеса. В днешната статия ще говорим за Niralamba sarvangasana йога и ползите, които можете да придобиете от нея. С тези прости насоки, споменати по-долу, вече можете лесно да изпълнявате следното.

Виж повече: Parivrtta Trikonasana Предимства

Как да направя Niralamba Sarvangasana и неговите предимства:

Niralamba sarvangasana е голяма дума, която мнозина трудно могат да произнесат наведнъж. Ето защо ще се позовем на него с английското му име, рамото застава. Ако все още се чудите дали сте го познали правилно или не, тази йога е проста раменна стойка, която за начинаещи може да не е парче торта, но с време и практика, това би било една от най-лесните пози за избор. По време на процеса не забравяйте да не преминете към постигането на съвършенство още в първия ден.

Тъй като ще балансирате теглото си на рамото си и предимно на врата си, един грешен ход може да ви доведе директно в спешното отделение на болницата. Ето защо в началните етапи може да искате да изберете допълнителна двойка помощни ръце, които да ви помогнат в позицията. За да започнете, легнете по гръб, с лице към тавана, с краката си успоредни един на друг, простиращи се пред вас. Сега ръцете ви трябва да са успоредни на тялото ви, простряни до вас.

Виж повече: Револвиращ разширен страничен ъгъл

Най-трудната част от йога идва сега, когато сега трябва да вдигнете тялото си, като се вдигнете на раменете си. За да получите това, използвайте лактите и дланите си като опора на гърба си, като допълнителен чифт ръце, който ви помага. В началните етапи може да искате да изберете благоприятен спорт със стена наблизо, за да подкрепите падането си в случай на несъответствие. С практиката скоро ще можете да си направите сами. Уверете се, че държите брадичката си най-близо до гърдите и дишате дълбоко по време на процеса.

Как ни помага?

  • Тази йога поза е добър начин да тонизираш долната част на тялото си. Докато се изправяте на рамото си, крайниците ви трябва да са направо насочени към тавана и това е мястото, където мускулите, които изпитват натиск, сега се изграждат, като създават път за по-силно и твърдо долно тяло.
  • Това също е добро упражнение за вашето храносмилане, когато веднъж се върнете надолу, органите в стомаха ви преминават през леко разбъркване. Хората, страдащи от неправилно храносмилане, могат лесно да стигнат до основата на проблема с това упражнение.
  • Същото важи и за нередностите в движението на червата, които досега ще изчезнат, ако следвате правилното упражнение с това упражнение.
  • Тази йога е добро заболяване за обикновените настинки и грип, където лигавицата в носната и белодробната кухини ще изчезне и ще се изчисти, за да не страдате от пълнени гърди и хрема.

Виж повече: Mukta hasta sirsasana

Leave A Comment

34 − = 27