Navasana (Boat Pose) – Как да направя и ползи

В днешния свят стресът е общ фактор, дори и сред децата. Това нарастващо нарастване на стреса е причина за много умствени и физически проблеми, които не могат лесно да бъдат излекувани. Йога е един от начините, по които човек може да се научи да се справя със стреса по по-ефективен начин. Йога е предназначена за всички и няма възрастов фактор, който да я ограничава. Най-добрата част от йога е, че тя може да се практикува в границите на вашия дом, което я прави много личен процес.

Navasana

Известно е, че помага за затлъстяването, диабета, високото кръвно налягане и много други проблеми, с които се сблъсква човек. Йога се състои основно от процес на полускъпоценни пози, последвани от постепенно и продължително дълбоко дишане за перфектно изпълнение на всякаква позиция.

Предимства и приложения на Navasana (Boat Pose):

В днешната статия ще говорим за позицията на Navasana заедно със стъпките и ползите.

Как да го направим?

Навасана е известна още като лодката поза, извлечена от крайната позиция на йога позата, където приличате на малка дървена лодка, плаваща в речните ръбове. Колкото една малка лодка на залез слънце ви напомня за мир и спокойствие, тази избрана йога също работи, за да даде на съзнанието ви толкова много необходимо почивка, особено след това изморително пътуване от дома към офиса и обратно.

Още веднъж, в тази йога, силата на мускулите ви ще бъде подложена на тест, чрез която се опитваме да укрепим скелетомускулните части на тялото ви. За да започнете тренировката, първо поставете роклята за йога. Можете дори да изберете малка удобна възглавница, ако сте първият таймер на йогичния свят. Сядайки на матката си, краката ви трябва да бъдат разтегнати пред вас и ръцете ви отстрани, с длани надолу към посоката на крака.

Виж повече: Натараджа Посо

Дръжте гръбнака си твърд и прав подравнете врата си с него. Сега си поемете дълбоко въздух и докато го оставяте да се огъва крайниците ви, така че коленете ви да образуват обърнат В. Лиан назад и да започнете да вдигате стъпалата си на земята, докато вие не образувате себе си форма на V. Можете да използвате ръцете си като опора за гърба, тъй като сега изправете крайниците си, накланяйте ги така, че пръстите на ръцете да са малко над очите ви.

Сега махнете ръката си и вдигнете ръцете си на колене. За начинаещи, една възглавница в гърба или вдясно под бедрата би била добра идея. Можете дори да изберете отделна двойка ръце за вашата помощ. Докато образувате V-образна форма, уверете се, че врата и мозъкът са подравнени, но не и стресирани, тъй като стресът може да се превърне в болка, по-късно през деня.

Виж повече: Курсамана Предимства

Как ни помага?

  • Всякакъв вид лошо мускулна болка може да бъде болка в ежедневния ви график и да се елиминира това при най-бързите, по-добре е да изберете тази йога, която поставя ситуация на натиск в гръбначния Ви и долната част на гърба, като по този начин отваря напрежението кимва в Вашият мускул, облекчаване на болката.
  • Това също е добър начин да постигнете гъвкавост в тялото си, особено здравите стави и пояс.
  • Пресата и кризата по време на упражнението определено ви помагат да преодолеете тези лоши дни на храносмилане.
  • Тази йога поза е известно, че стимулира щитовидната жлеза, така че ако имате проблем с прекомерното производство или под секрецията на тиреоиден хормон, вече можете да го регулирате с тази йога.
  • Това също е солиден стрелец. Всеки път, когато получите ранните намеци за стресиращ ден, просто използвайте тази йога като череша на върха на тортата.

Виж повече: Garbhasana

Изображения Източник: 1.

Leave A Comment

52 − 47 =