Най-ползите от пиенето на сок от алое вера: подготовка, странични ефекти

Алое вера е изключително здравословно растение, което е известно за детоксикация на цялата система, като по този начин я почиства. Всички знаем колко е добро това растение за блестяща кожа, за коса и т.н. Но колко от нас наистина знаят, че консумацията на това растение било като варено или като сок е много здравословен вариант и много полезен. Заедно с даването на външна светлина на кожата и косата е известно и за справяне със стомашни проблеми като язва или синдром на раздразнените черва.

Най-ползите от пиенето на сок от алое вера: подготовка, странични ефекти

Така че днес ще обсъдим хранителните ползи от това растение и как да приготвим сок от алое вера у дома.

♦ Алое вера се смята за чудотворно растение.

♦ Консумирането на алое вера може да намали сърбежа в тялото, включително възпалението на очите и ушите.

♦ Склад за витамини като А, С, В1, В2, В6 и Е. Тези витамини могат да помогнат при проблеми с косопада, кожни проблеми и се считат за много ефективни при справянето с различни вътрешни проблеми като стомаха като язви и т.н..

♦ Консумирането на сок от алое вера редовно може да излекува ставните болки в ставите и средната възраст.

♦ Ефективен при загуба на тегло. Ако сте след диета за отслабване и упражнявате редовно, за да отслабнете, алое вера е задължително за вас.

♦ Поддържа тялото подмладяващо и енергично през целия ден

♦ Той се занимава с няколко храносмилателни проблеми и помага да се лекува в голяма степен. Той балансира алкалните нива в тялото и също е много добър вариант за хора, страдащи от запек.

Как да подготвим сока от алое вера:

Най-ползите от пиенето на сок от алое вера: подготовка, странични ефекти

1. Ако имате растение у дома, нарязайте листа, които са по-близо до земята, като използвате остър нож. Листата по-близо до земята са много богати на хранителни вещества.

2. Измийте обилно с вода.

3. Човек може да използва нож, за да отреже тръните на листата. Бъдете внимателни, докато го отрежете.

4. Отстранете външната кора и отделете гел.

5. Допълнителният гел от алое вера може да се култивира веднага и да се съхранява в хладилник за по-нататъшна употреба.

6. Като алтернатива, може да се купи и алое вера в супермаркетите, ако не разполагате с растение у дома.

Виж повече: Как да направите ябълков оцет

Различни видове сокове:

1. Обикновен сок от алое вера: Поставете Алое Вера в миксер, заедно с малко вода и го разбъркайте добре. Извадете го от миксера и го излейте в чаша. Добавете лимон и сол на вкус. Пиенето на този сок редовно може да се окаже помощ при отслабване и контрол на холестерола.

2. Плодов сок от алое вера: Наред с гела от алое вера може да се добавят оранжево, пъпеши или краставици в зависимост от вкусовите пъпки на индивида. Добавянето на други плодове заедно с алое вера добавя към неговата хранителна стойност. След смесване на тези в миксер добавете захар, лимон и сол на вкус.

Сокът работи най-добре за тялото, когато се консумира в точното време. Ето защо има няколко съвета за вас.

Виж повече: Как да си направим джинджифилов лимонов чай

Как да пия Алое Вера Сок Daily:

  • Общият въпрос, който много хора питат, е "Мога ли да пия сок от алое вера всеки ден?"
  • Разбира се можете да! При условие, че следвате тези съвети, за да предотвратите появата на странични ефекти:
  • Човек трябва да пие сок от алое вера сутрин в празен стомах, след като процесът на уриниране е завършен. Най-доброто време за пиене на сок от алое вера е да го консумирате първото нещо сутрин.
  • Трябва да се консумира 3-4 часа преди лягане. По този начин работи по-добре.
  • Ако консумацията на сок се прави преди хранене, то трябва да се фиксира преди 30 минути, преди да се вземе пълноценно хранене.
  • Дневната доза трябва да бъде 60-120 ml на ден. Тя също зависи от изискването на тялото. Трябва да се избягва твърде голямото потребление.
  • Консумирането на сок за непрекъснато 2 месеца може да покаже страхотни резултати за тялото. Това ви кара да се чувствате здрави отвътре.

Сокът от алое може да се комбинира с тюлси, амла и лимон, за да се увеличат ползите. Преди да започнете да консумирате сок от алое вера, първо трябва да разберете вашите цели за здравето. Въз основа на това, което възнамерявате да постигнете, можете да опитате разнообразие от съчетания със сок от алое вера за красив и здравословен живот.

Leave A Comment

70 + = 76