Най – добрите най – големи храмове в Индия Стилове в живота

Индия се гордее с някои от най-големите световни храмове. Да разгледаме 15 от тях.

1. Храм Миенакши Аман в Мадурай:

Най-голям Temples in India 1

В красивия храмов град Мадурай, храмът Meenakshi Аман се намира на 170 фута височина и има 14 гопурама. Този великолепен храм е известен още като храм MeenakshiSundareswarar, които са алтернативни имена съответно на Parvati и Shiva. Мадурай, градът на храма е възникнал 25 000 години с тази свята структура. Над храма на божествата има инсталирани два златни структурирани видана. Според статистиката се казва, че 15 000 посетители посещават храма всеки ден в петък, но броят им надхвърля 25 000 души. Храмът е известен със своите 30 000 скулптури.

2. Храмът ThillaiNatarajah в Chidambaram:

Най-голям Temples in India 2

Храмът ThillaiNatarajah в Chidambaram, в Тамил Наду, посветен на лорд Шива, е един от най-големите храмове в Индия. От 12-ти век, ThillaiKoothan или Natarajh е предстоящото божество на храма. Храмът е началото на всички живи храмове. Chidambaram представлява един от петте класически елемента, наречен Aakash (aether), известен като PanchaBoothaSthalams. Храмът празнува много различни фестивали през цялата година.

3. Храмът Брайдадесваар в Танявур:

Най-голям Temples in India 3

Храмът Брайдадесвар в Танявур е един от най-големите храмове в Индия, построен от император Раджа Рахаохола I през 1010 г. Основното божество на храма "Брайдадесвар" е лорд Шива. Има и идоли за Ашта-дипаалака или пазители на направленията като Индра, Агни, Яма, Нирти, Варуна, Ваю, Кубера и Исана. На входа на храма се намира голяма статуя на Нанди или свещен бик, издълбан от една скала.

4. Ангкор ват в Камбоджа:

Най-голям Temples in India 16

Ангкор Ват в Камбоджа е храмов комплекс и най-големият религиозен паметник в света. Тя се превръща в будистки храм до края на 12 век. Тя е посветена на лорд Вишну и е един от най-добре запазените храмове на Индия. Това е кралски кралски архитектурен стил на Кхмер и има символ на Камбоджа, който се появява на националното си знаме. Храмът е известен със своето великолепие, екстремни барелефи и многобройни деветатори, украсяващи стените му.

5. Храмът Шри Ранганатхасуми в Срирангам:

Най - добрите най - големи храмове в Индия Стилове в живота

Храмът Шри Ранганатхасуами се намира в Шрирангам и е един от най-големите функциониращи храмове в Индия. Тя е оградена от седем концентрични стени или прапрарами и има 21 затворени горуми. Той разполага с 49 светилища, всички посветени на лорд Вишну. Целият храм обаче не се използва за религиозни цели. От седем концентрични стени, три са използвани за частни търговски обекти като ресторанти, хотели, жилищни сгради и др.

6. Белър математика в Калкута:

Най-голям Temples in India 6

Belur Math се намира на западните брегове на река Hooghly в Белур, точно в покрайнините на град Калкута, който е седалището на Рамакришна математика и мисия, основана от Свами Вивекананда, един от главните ученици на Рамакришна Парамахамса. Забележителна е архитектурата, която свързва хиндуистки, християнски и ислямски мотиви като символ на единството сред всички религии.

7. Храмът Nellaiappar в Тируленвели:

Най-голям Temples in India 7

Храмът Nellaiappar или храмът Arulmigu Swami Nellaiappar и храмът ArultharumKanthimathi се намират в древния град Тируленвели. Тя е построена преди около 3000 години и е известна със своите музикални стълбове и други блестящи скулптурни скулптури. Тя е построена от Muluthukanda Rama Pandiyan и има SomavaraMandapam, което е 1000 стълбище зала. Храмът е домакин на най-стария автомобилен фестивал в света.

8. Храм Annamalaiyar В Thiruvannamalai:

Най-голям Temples in India 8

Annamalaiyar храм е индуски храм, посветен на лорд Shiva, разположен в хълмовете Annamalai в град Thiruvannamalai. Той се смята за вторият по големина храм по отношение на площта, използвана за религиозни цели. На четирите си страни има четири величествени кули и четири високи каменни стени, точно като стените на крепостта. Той има радагопурам, който е единайсететапен най-високата източна кула. Храмът има укрепени стени, пробити с четири входа на Горура.

9. Златния храм на Сприрам В Веллоре:

Най-голям Temples in India 9

Спирурам Златният храм е духовен парк, разположен в подножието на малка част от зелените хълмове в малкото градче Малайкоди в град Велоре. Намира се в южния край на Велоре, място, наречено Тирулайододи. Златният храм на Сприпурм е храмът Лаксми Нараян или храмът Махалакшми, чиито "Виманам" и "Ардахамандапам" са покрити със злато както отвътре, така и отвън.

10. Храм "Джаганнат" в Пури:

Най-голям Temples in India 10

Шри Джаганнатх се намира в крайбрежния град Пури и е много известен хиндуистки храм, посветен на Джаганнатх или Лорд Вишну. Това е важно поклонение за индусите, тъй като то попада под местата за поклонение "Чар Dham". Построен е през 12-и век, а президентските божества са централните форми на лорд Джаганнатх и Балабхадра заедно с богинята Судадра. Голямото популярно събитие е годишният празник на храма Ратятра или Шариот.

Виж повече:  Списък на джамиите в Индия

11. Храмът "Джамбукесваар" В Тируваяйавал:

Най-голям Temples in India 11

Храмът Jambukeswarar или храмът Thiruvanaikaval се намира в Tiruchirapalli и е посветен на лорд Шива. Храмът е построен преди около 1800 години от един от ранните Cholas, Kocengannan. Той е един от най-големите храмове Шива в Тамил Наду, които представляват Mahabhuta или пет елемента и по-специално, този храм прилича на neer или вода.

12. Храм VaitheeswaranKoli В Sirkazhi:

Най-голям Temples in India 12

Храмът VaitheeswaranKoli се намира на 7 километра от град Сиркаши в Тамил Наду. Тя е посветена на владетеля Шива, който е почитан като Вайтхесваран или Бог на изцелението или медицината. Това е един от деветте Наваграха или девет планети, свързани с планетата Марс. Свято потапяне в светите води на резервоара Сидхамхиртам, което съдържа нектар, се смята, че лекува всички болести.

13. Бирла Мандир В Делхи:

Най-голям Temples in India 13

Бирла Мандир се намира в столицата на страната, Делхи. Той е известен също като Laxminarayan храм и е посветен на една и съща богиня. Тя е построена в чест на богинята Лакшми или Богинята на богатството и съпругата й Нараяна или Вишну. Тя е построена през 1622 г. и реновирана през 1793 г. Известно е, че е акредитирана от Махатма Ганди, бащата на нацията. Той направи правило, за да позволи влизането в храма, независимо от религията.

Виж повече:  Известни църкви в Индия

14. Akshardham В Делхи:

Най-голям Temples in India 14

Делхи Аксардхам или SwaminarayanAkshardham се намира в столицата на Индия, Делхи. Храмовият комплекс показва масива или традиционната индийска и индуски култура духовност и архитектура. Храмът е официално открит през 2005 г. от д-р А.П. Абдул Калам. Тя се издига 43 метра височина, обхваща ширина 316 фута и се простира на 109 метра височина.

15. Храм Tiruvarur Thyagarajaswamy в Tiruvarur:

Най-голям Temples in India 15

Шри Thyagarajaswamy храм се намира в Tiruvarur и е древен. Тя е посветена на аспекта Somaskanda на лорд Шива. Светилища, посветени на Ванмикантхар, Тиагараджар и Камаламба, се намират в храмовия комплекс, който обхваща само 20 акра. Разполага с храмов резервоар, наречен Kamalalayam, покриващ 25 дка, който е един от най-големите в Индия. Хромската колесница е най-голямата в държавата Тамил Наду.

Виж повече: Най-старите храмове в Индия

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

+ 75 = 83