Най – добрите хранителни плодове да ядат по време на бременност Стилове в живота

Всяка жена мечтае да бъде майка един ден. За омъжена жена няма нищо щастливо от бременността. Това означава, че сте на път да донесете друго човешко същество на този свят, който живее в себе си за известно време, диша с вас, яде с вас и спи с вас. Следователно, за тези няколко месеца ще трябва да внимавате, да останете годни и да ядете здравословно колкото е възможно повече.

плодове to eat during pregnancy

Вие ще трябва да приемате редица здравословни неща като зеленчуци, плодове и т.н. по време на бременност. Плодовете идват с витамини, минерали и други хранителни вещества, които са решаващи, когато сте заченати. Плодовете ще ви помогнат и за вашето бебе. Често хората имат общ въпрос за идеалната диета за бременност.

Хранителни плодове да ядат по време на бременност:

По-долу са някои от най-добрите плодове за бременни дами, които трябва да ядете по време на бременността.

1. Авокадо:

авокадо

Авокадото се зарежда с фолиева киселина. Фолиевата киселина е един от основните елементи, които бременните жени изискват. Този плод идва с антиоксиданти, витамини, хранителни влакна и т.н. Тя ще ви помогне да получите това количество калории, което ще ви е необходимо за кърмене. Този плод също ще облекчи болката, която ще изпитате сутрин. Така че това са най-добрите плодове за бременни жени.

2. Кайсии:

кайсии

Кайсиите са богати на минерали, фосфор, желязо и т.н., които са много полезни за вас по време на бременността. Този плод ще ви предпази от анемия и други фатални аборти по време на бременността. Помага да се поддържа нивото на калориите. Накратко, кайсията е задължителен избор по време на бременността.

3. Манго:

африкански mango

Този вкусен плод е много полезен за бременните жени. Помага при храносмилането и осигурява езика с естествен сладък вкус. Що се отнася до хранителната стойност, мангото се напълва с витамин А и С, които се оказаха хищни по време на бременност.

4. Боровинки:

син berry

Боровинките са чудесен плод. Суровите боровинки имат широки предимства. Дори бременни жени могат да ги накарат да дадат на бебето и самите себе си точното количество калории, които идват от сладките боровинки. С ниско съдържание на наситени мазнини този плод се счита за един от основните източници на диетични фибри. Заедно с това, боровинките спортуват високи количества витамин К и С. Така че, боровинки плодове, които трябва да бъдат взети по време на бременност.

Виж повече:  Пиенето на зелен чай по време на бременност

5. Нарязан банан:

Нарязани Banana

Бананът е един от основните източници на калий, който е необходимост за бременните жени. Той идва с жизненоважни хранителни вещества и се счита за един от най-добрите плодове за бременни жени.

6. Грозде:

грозде

Бидейки богати на витамин А, редица експерти разясниха, че гроздето всъщност е плод, който е добър за жените на бременността, тъй като много от нас смятат, че това не е безопасно. Гроздето помага за регулиране на метаболизма. По този начин, ако имате нисък метаболизъм, този плод ще ви помогне да подобрите движението на червата. Освен това, гроздето се обогатява с калий, магнезий и др.

Виж повече:  Добре ли е Хей по време на бременност

7. Лимон:

лимон

По време на бременността, много жени са склонни да имат проблеми с храносмилането. Лимон е тук, за да ги освободи от проблема с храносмилането. Лимоните помагат за по-добро храносмилане. Той също така ви предпазва от сутрешно заболяване. Освен това, лимоните са идеалният плод за изчерпване на токсините от тялото и поддържането му чисто.

8. Apple:

ябълка

Това са много здравословни плодове за бременни и идва с витамини, които са необходими за жените, които отиват, които са на път да преминат през труда.

Виж повече:  Кои плодове трябва да се избягват по време на бременност

9. Киви:

киви

Киви са много полезни плодове за ядене, когато са бременни, за да получат здрав сън. Плодът е добър и за сърцето. Така че не забравяйте да запазите този плод в себе си диета план.

Накрая, тези са списъкът с плодовете, които можете да консумирате по време на бременност, с които максимално да избегнете хранителна недостатъчност и други здравословни проблеми, докато бременните ви. Така че пазете този списък и следвайте редовно да ядете до раждането, което ще ви помогне да бъдете здрави.

Изображения Източник: Shutter stock, 6.

Leave A Comment

4 + 2 =