Най – бързите начини за премахване на тъмните кръгове под очите Стилове в живота

Първото ви заснемане в огледалото всяка сутрин може да бъде ужасно преживяване, ако се подложите на тъмни кръгове под очите. Тези неприятни дерматологични проблеми страдат от човешки вид от векове и няма данни за милиардите долари, похарчени за козметика и козметици, използвани за премахване на тъмните кръгове под очите. Тъмните кръпки под очите, макар и грозни, са доста често срещани и има много различни методи за борба с тях, щом стигнете до корена на проблема.

Трудно е да се каже кой от вашите приятели и семейство е под очите тъмнина и кой не благодарение на ефективността на съвременния грим обаче добра работа е най-малкото, което всеки може да направи. За да се отървете наистина от тъмните марки под очите, може да се направи много повече. Перфебиталните тъмни кръгове или това, което обикновено се наричат ​​просто тъмни кръгове, са ограничени до кожата около очите. Тази област на кожата е най-тънката и следователно по-податлива на тъмна пигментация. Често е, че жените, които често имат по-тънка кожа на лицето, отколкото мъжете, са по-податливи на тъмни кръгове. Също така е обичайно мъжете и жените с африкански и азиатски произход да бъдат по-податливи на тъмни кръгове и в повечето случаи това се дължи на генетичната склонност към хиперпигментация при тези типове кожа. Възрастните и възрастните хора на средна възраст също най-вероятно имат тъмни кръпки под очите, но проблемът е често срещан при младите хора с нездравословен начин на живот, като алкохолизъм, наркомании, лишаване от сън и претоварване.

как to Remove Dark Circles

Тъмните сенки около очите са преди всичко наследствен проблем, но има много други причини, които можем да изследваме подробно, докато вървим напред. Обикновено тъмните кръгове под очите не са показателни за сериозни здравословни проблеми, които обаче са причинени най-вече от стрес, липса на сън, желязо, еластин и колаген дефицити, суха кожа и стареене. Ако вашият приоритет е да премахнете ефективно тъмните кръгове за добро, трябва активно да потърсите решения за горепосочените проблеми и това ръководство може да бъде от голяма полза, за да можете да прочетете повече, за да знаете повече.

Основни причини за тъмните кръгове и как да ги премахнете?

Както бе споменато по-горе, стрес, липса на сън, желязо, еластин и колаген дефицит, суха кожа и стареене са някои от често срещаните причини за тъмните черни кръгове около очите и ако търсите съвети как да премахнете тъмните кръгове, трябва да Обмислете възможността да се справите с проблема си и да се занимавате активно с него. Освен ако не знаете без съмнение, че причината за вашите тъмни кръгове е гените, които са преминали от вашите родители и техните предци към вас, има причина и ефект логика зад черни кръгове под очите, които можете да стигнете до корена на впоследствие се бори с проблема с мярка за успех.

Изброените по-долу са основната причина зад тъмните кръгове и се надяваме, че можете да идентифицирате проблема си и да предприемете съответни действия.

 • Липса на сън или раздразнение.
 • стрес.
 • Умора и екстремна умора .
 • алергии.
 • Дерматологични проблеми като екзема.
 • Вредни агенти в продукти за грим.
 • Вредно излагане на слънцето.
 • остаряване.

Осветявайте тъмните кръгове, причинени от стреса и отнемането на съня:

Ако вашето едно преобладаващо загриженост за красотата премахва тъмните кръгове под очите, то е препоръчително да погледнете отблизо модела на съня си като основна мярка за борба с проблема. Дерматолозите и козметиците ще бъдат естествено любопитни за размера на съня, който обичате редовно, по всяко време, когато ги представите с проблема за потъмняване под очите. Човек трябва да получи 8 часа сън на дневна база и всичко по-малко от това може да доведе до първия признак на умора, която е тъмни кръгове около очите. Постигането на достатъчен сън е може би най-ефективното решение за вас, ако търсите отговори за това как трайно да премахнете тъмните кръгове под очите и да им попречите да се върнат. Лицата, нуждаещи се от сън, се радват бързо на облекчение от черните маркировки под око, веднага щом са се нормализирали и нормализирали съня си.

Облекчете Dark Circles

Изброените по-долу са няколко удобни съвета за тези, които не се заспяват лесно и често лежат будни в леглото за дълги часове, което в крайна сметка води до тъмни кръгове под очите. Също така са изброени няколко полезни съвета за справяне със стреса, алергиите, дерматологичните проблеми и други фактори, които могат да причинят тъмни кръгове на очите.

 • Избягвайте да стимулирате напитки като кафе или чай точно преди лягане.
 • Йога и медитацията са ефективен начин за успокояване на измъчените нерви; ако стресният професионален живот идва на пътя на вас и вашия красив сън. Йога и медитацията ви насърчават да изпразните ума си от стреса и проблемите в офиса, които често прекарвате часове в мислене, докато лежите будни в леглото.
 • Успокояващата музика и ароматерапията често могат да предизвикат сън при много хора, а правилното ниско осветление във вашата спалня може да има същия ефект.
 • Интоксикатите и алкохолът само ви карат да преминете, което не се квалифицира като истински спокоен отдих. Избягвайте злоупотребата с наркотици колкото е възможно повече, за да се чувствате наистина отпочинали и да се борите с тъмните кръгове.
 • Дръжте мобилния си телефон настрана веднага, преди да станете в леглото. Това е съвременна причина за лишаване от сън, тъй като много хора злоупотребяват с часовете, предназначени за сън, за да четат имейли или да се занимават със социални мрежи онлайн. Избягвайте този навик колкото е възможно повече, като изключите телефона си или го поставите на безшумен режим точно преди да влезете в леглото.
 • Ако областта около очите ви е сърбяла или възпалена, основната причина за вашите тъмни кръгове може да бъде дерматологичен проблем като екзема. Това не е причина за паника, тъй като квалифициран дерматолог ще ви помогне да намерите бързо и ефективно решение.
 • Изгарянето на слънцето е един от най-мощните агенти, който причинява тъмни кръгове и това е само заради възможността да не се използва ефективен слънцезащитен лосион. Слънцезащитен лосион с SPF 30 или по-голям е най-подходящ за горещи и слънчеви дни. Чист оттенъци за очите, докато сте на слънце, е друг чудесен начин за предпазване от изгаряне на слънце.
 • Алергиите, които са назални по природа, могат да причинят потъмняване на областта около очите. Посетете лекар по ОРО, колкото е възможно по-скоро, за да стигнете до корена на проблема и да го борите с подходящо лечение.
 • Отделянето може също да причини сенки под очите и има редица причини, поради които индивидите са заспали. Лошото сънно съзнание, злоупотребата с наркотици и алкохол, депресията и заболяването могат да доведат до просвирване. Потърсете професионална помощ възможно най-скоро.
 • Екстремната умора често се проявява под формата на тъмни кръгове под очите. Добрата новина е, че това може лесно да бъде обърнато с подходяща почивка. Ако умората ви се дължи на прекалено трудолюбие, помислете за предимствата от прекъсването. Ако безсънието не ви позволява да получите достатъчно почивка, вижте лекар, за да получите облекчение. Друг начин да се справите с екстремна умора е да се откажете от професионалния си живот. Направете си почивка и си позволете лукса да се отпуснете и да се отпуснете.
 • Психическият стрес, депресията и тревожността могат да повлияят върху вашата кожа и често се появяват като тъмни пръстени. Потърсете професионална психиатрична помощ, тъй като проблемът може да ескалира до толкова повече, отколкото лоша кожа. Консултирането и психотерапията могат да продължат дълъг път в облекчаването на тревожност, депресия и психически стрес, а психиатърът или психологът е най-добрият човек, който да ви помогне с тези проблеми.

Лесно премахване на кръговете на тъмните очи, причинени от стареенето:

Стареенето често може да причини тъмни кръгове около очите, заедно с краката на врана и издутата кожа. Стареенето води до някои фундаментални промени в структурата и обема на кожата на лицето. Това се дължи главно на загубата на колаген, еластин и плътност на костите и мазнините. При такива обстоятелства, кожата на лицето е длъжна да се разхлаби и да се разреди, а никъде не е по-очевидна, отколкото под очите. Когато основната Ви грижа е предотвратяване или премахване на тъмни кръгове под очите, причинени от стареенето, усилията ви трябва да бъдат насочени към забавяне на процеса на стареене. Нека да разгледаме въпроса за забавяне на признаците на стареене и предотвратяване на черни пръстени под очите, преди да продължим да помагаме на хората, които са остарели малко, а тъмните кръгове вече са доста видни.

Изброени по-долу са някои храни, които можете да добавите към вашата диета, за да се борите с признаците на стареене като тъмните кръгове, предизвикани от намаленото производство на колаген и еластин. Много от тези храни са също богат източник на желязо и други витамини, които ефективно се борят с признаците на стареене. За по-възрастни хора яденето на тези основни храни може да помогне да се обърнат признаците на стареене и да се предотврати по-нататъшна загуба на колаген и еластин. Диетичните предложения, изброени по-долу, са комбинация от вегетариански и не-вегетариански храни. Направете своя избор според вашите предпочитания. Многобройните предложения също ви позволяват да изберете и изберете храни, които харесвате и сте на местно ниво.

тъмен Circles Under Eyes

Повечето от тези храни са показателни за лесните и рентабилни промени, които можете да направите за вашата диета и да предотвратите или да се отървете от тъмните кръгове с течение на времето. Тези малки промени в диетата са най-предпочитаният и естествен начин за борба с черната кожа под очите, в сравнение с експериментирането с всички продукти за грим и козметика, които обещават да помогнат. Повечето от тези агресивно продавани козметични продукти имат силни химикали, които могат или не могат да се съгласят с вашата кожа и никога не е гарантирано, че тези продукти ще работят. Здравословното хранене от друга страна е задължено да показва резултати и да допринася за цялостното ви благосъстояние, включително по-ярка, по-лека и красива изглеждаща кожа.

 • риба:

Млечните мембрани около клетките на кожата на лицето ви са това, което ги подкрепя; като запазвате цялостния си младежки вид и предотвратявате тъмните кръгове под очите. Рибите като сьомга и риба тон, които са богати на омега-3 масла и мастни киселини, ефективно създават по-здрави клетки и имат огромен принос за здравословна кожа на лицето.

 • Домати, чушки и цвекло:

Червените зеленчуци, а именно домати пипер и цвекло са богати на ликопен, който е основен антиоксидант. Ликопенът е естествен слънце-скрининг агент, който също така насърчава производството на колаген за борба със симптомите на стареене, включително тъмни кръгове.

 • Вегетариански източници за витамин С:

Тъмно зелените зеленчуци са крайният вегетариански източник на витамин С, който стимулира производството на колаген и еластин. Спанакът и кафето са отлични примери за зеленчуци, богати на витамин С, които определено трябва да намерят място в диетата ви.

 • Вегетариански източници за витамин А:

Възрастта може много добре да изисква повишен прием на витамин А заради свойствата му за възстановяване на колагена. Оранжевите зеленчуци като моркови и сладки картофи са велики вегетариански източници на витамин А..

 • Мекотели за недостиг на желязо:

Стареенето води до намаляване на енергийните нива и умора и външни признаци като тъмни кръгове около очите. По-голямото потребление на богата на желязо храна е един от начините за справяне с тези проблеми. Мекотели като миди, миди, стриди и миди се смята, че са богати на желязо, за да компенсират дефицит, който често може да образува тъмни кръгове около очите.

 • Говеждо и пилешки черен дроб за недостиг на желязо:

Говеждото и пилешки черен дроб също са известни като чудесен източник на желязо. 3 унции говеждо или пилешки черен дроб е източник на 3,5 милиграма желязо, така че е лесно да се види как храненето на тези храни може да помогне за преодоляване на недостига на желязо, което причинява тъмни кръгове в много случаи.

 • Плодове за борба с свободните радикали:

Не забравяйте да добавите плодове от различни видове към ежедневния хранителен план, за да се борите със свободните радикали, които носят признаци на стареене като тъмни кръгове, бръчки и крака на врана. Боровинките и малините са вкусен пример, който може лесно да се добави към вашата закуска.

 • Соята блокира признаците на стареене:

Соята е богата на генистеин, който е растителен хормон, който се удвоява като антиоксидант. Антиоксидантите полагат дълъг път в превенцията на стареенето, а също и обратните признаци на стареене като тъмни кръгове. Genistein също така насърчава производството на колаген, което винаги е чудесно нещо, когато търсите начини как да премахнете тъмните кръгове естествено или как да ги предотвратите.

 • Чесън за повреждане на колагеновите влакна:

Повредените колагенни влакна допринасят значително за нездравословните кожни клетки, които често водят до тъмни кръгове. Здравословна доза чесън в ежедневния хранителен план ще ви допълни с липоева киселина и таурин, които продължават дълъг път при възстановяването на увредените колагенови влакна.

 • Лизин и пролин за производство на колаген:

Белтъците от бяло са богат източник на пролин и лизин, които увеличават производството на колаген. За вегетарианци и вегани, ядките с акцент върху фъстъците са добър източник на лизин.

 • Цитрусови плодове за превръщане на аминокиселини в колаген:

Вероятно знаете, че цитрусовите плодове са богат източник на витамин С. Допълнително цитрусовите плодове подпомагат превръщането на аминокиселините като лизин и пролин в колаген. Застаряването е последвано от намаляване на колагена, което води до нездравословна кожа и тъмни кръгове, така че е лесно да се види как цитрусовите плодове предотвратяват тъмните кръгове и дори помагат да ги отстранят.

 • Бял чай за протеиново структурно подпомагане:

Бял чай има дълъг път в осигуряването на подкрепа и защита на протеиновата структура на кожата. Разпадането на тази структура води до бръчки, крака на врана и тъмни кръгове, а белият чай е страхотна мярка за превенция и защита.

 • Овес за добавяне на желязо:

Ако тъмните кръгове са резултат от недостиг на желязо в диетата си, добавете много овес към ежедневния хранителен план, за да допълнете адекватно желязото, което е необходимо за ярка и лъчезарна кожа. Една чаша овес, когато е приготвена, е известно, че съдържа 13,4 mg съдържание на желязо, което е 19% от препоръчителния хранителен прием.

 • Quinoa за желязо, витамини, протеини и въглехидрати:

Quinoa е широко облагодетелствана храна за зърнени храни, известна като богат източник на въглехидрати, протеини, витамини и желязо. Всички те имат някакъв принос за здравата кожа. 1 чаша варено quinoa е известно, че има 2,8 mg желязо, което е 16% от препоръчителния хранителен прием.

 • Бобовите растения като добавка към желязото:

Бобовете от почти всички видове са известни като богат източник на желязо. Добавете бобови растения като тофу, леща, боб и грах в диетата си, за да получите дозата си желязо, което със сигурност ще поддържа кожата ви здрава и ще премахне тъмните кръгове под очите.

 • Ядки и семена за адекватен прием на желязо:

Ядките и семките са чудесни добавки към вашия план за хранене, когато се стремите да увеличите приема на желязо в опит да премахнете тъмните кръгове или да ги предотвратите на първо място. Сусам, ленено семе, кашу, борови ядки, конопени семена и тиквени семки са богати източници на желязо.

 • Кожа от картофи за повишен прием на желязо:

Яденето на картофи с кожите им може да е чудесна идея, ако искате да увеличите приема на желязо, без да правите големи промени в диетата си. Тя може да дойде като изненада, но такава малка промяна в диетата може да бъде отговорът за това как да се премахнат тъмните кръгове у дома като достатъчни Приемът на желязо може да направи голяма разлика.

 • Гъби за борба с тъмните кръгове:

Тя може да дойде като изненада, но гъбите са богат източник на желязо, което насърчава по-здравословна кожа и ефективно се пребори с признаците на стареене, включително тъмните кръгове.

 • Маслините са богати на желязо:

Маслините са били един от най-предпочитаните плодове за известно време, поради техните потенциални ползи за здравето и сред предимствата от добавянето на маслини към вашата диета е фактът, че тези средиземноморски плодове са чудесен източник на желязо.

 • Мюсли за борба със стареенето:

Чаша мляко е източникът на 2,6 мг желязо, което е точно 18% от препоръчителния хранителен прием, поради което черната боровинка е електроинструмент, когато се бори със симптомите на стареене, включително тъмните кръгове.

Отнасяйте тъмните кръгове, причинени от хиперпигментацията:

Често пъти тъмните кръгове са лесно обратими с промяна в диетата, увеличен прием на витамини и редовни 8 часа сън, но за много хора дори и тези начини на живот и диетични промени не помагат. Това най-вероятно се дължи на хиперпигментацията. Хиперпигментацията се характеризира с излишната продукция на меланин, която причинява по-тъмни зони на кожата на лицето и тялото. Това състояние е най-изявено под и около очите, където кожата е по-тънка и по-податлива на хиперпигментация. Хиперпигментацията най-често е проблем, пред който са изправени хората от африканско и азиатско произход. Статистически мъжете и жените с индийски произход са най-податливи на хиперпигментация сред всички расови и етнически групи.

Локални лосиони и кремове за тъмен кръг под очите, закупени от хиперпигментация-

Ако търсите отговори как да премахнете тъмните кръгове под очите у дома, които според Вас са резултат от хиперпигментацията, най-добре е да потърсите съвет от квалифициран дерматолог. Има доста лосиони и кремове на пазара, които могат да ви помогнат в това отношение, но най-често не е необходим експертен съвет, преди да решите кой продукт да използвате. Май от тези широко разпространени и агресивно продавани кожни продукти имат силни избелващи агенти за изсветляване на кожата.

Много видове кожа не приемат леко тези избелващи агенти. Ето защо дерматолог препоръчва продукт е най-добрият ви залог. Повечето дерматолози ще предписват лосион на основата на хидрохинон или крем за хиперпигментация. Хидрохинонът е компонент за изсветляване на кожата, който се намира в широка гама от кремове и лосиони. Хидрохинонът е ефективен начин за борба с хиперпигментацията и тъмните кръгове, причинени от хиперпигментацията. Тези кремове и лосиони са широко достъпни на пазара и не би трябвало да е проблем за намирането на хидрохинонов продукт от реномирана козметична марка.

Това са 4-те прости съвета за премахване на тъмните кръгове, причинени от хиперпигментацията-

 • Изгарянето на слънцето е основна причина за хиперпигментацията; второ, само за наследствени причини. Да останеш на слънце или да използваш ефективен крем или лосион за блокиране на слънцето е чудесно решение и метод за превенция.
 • Неефективното лечение на акне може да доведе до белези, което е резултат от хиперпигментацията. Лечението на акне за екстремни случаи е задължително, тъй като тъмната парцала кожа е нежелана.
 • Известно е, че светлинните и лазерни обработки експоненциално отстраняват тъмните кръгове, причинени от хиперпигментацията.
 • Важно е да запомните, че няма отговори как да премахвате тъмните кръгове за постоянно, особено ако причината е Хиперпигментация, но можете да останете на слънце като ефективен метод за предотвратяване и да прибягвате до използването на слънцезащитни продукти всеки път, когато стъпвате навън ефективен метод за превенция.

15 ефективни методи за лечение и лечение на тъмната кожа под очите:

Има доста съвети, които обещават да бъдат ефективни срещу тъмните кръгове и тази статия ще ви осигури колкото е възможно повече. Разбираемо е, че човек може да не е в състояние да се възползва от всички тези средства, но намерението е да предостави на читателя множество възможности за избор. Достъпът до толкова много вътрешни средства за защита също ще позволи на читателя да изпробва един или два преди да намери лекарството, че най-силните тъмни кръгове премахват ефекта. Човек може също така да избере и да избере лекарства въз основа на това, какви съставки са лесно достъпни в неговия или нейния район.

Прочетете повече, за да научите повече. Важно е да се отбележи, че много от тези решения са баби, които са предавани през вековете и валидирани от специалисти по грижа за кожата. Тъй като всички естествени лекарства на баба за тъмни кръгове под очите, леченията трябва да се повтарят редовно, за да покажат положителни ефекти. За разлика от продуктите за изсветляване на кожата със силни химически състави тези естествени средства действат за определен период от време, за да премахнат тъмните кръгове естествено. Посвещението и търпението определено ще ви се изплатят, когато се възползвате от тези средства на дневна база.

Премахнете тъмните кръгове под очите, като използвате масло от сладък бадем:

Ежедневното приложение и масаж на няколко капки от сладкото бадемово масло в областта около очите се е доказало като чудесно лекарство за тъмните кръгове под очите. Най-добре е да направите това като нощно рутинно и да позволите на кожата ви да се накисва в бадемовото масло през нощта. Този масаж работи като бадемово масло е страхотно омекотяващ агент и богат източник на витамин Е. Уверете се, че използвате сладки бадемово масло само защото горчивият вариант не е предназначен за локални приложения.

Алое Вера гел масаж за тъмни пръстени:

Алое Вера гел, който е лесно достъпна съставка, може ефективно да се използва за лечение на тъмни кръгове. Просто нанесете гела върху областта около очите си и я оставете да се накисва в продължение на 10 до 15 минути. Анти-пигментационните свойства на Алое Вера са длъжни да влязат в сила, когато правите това редовно.

Елиминирайте тъмните кръгове с арганово масло:

Редовното нощно приложение на Арганово масло върху зоната около очите ще има положителен ефект върху тъмните кръгове. Маслото трябва да се оставя да се накисва в кожата през цялата нощ, а витамин Е и антиоксидантните свойства на аргановото масло не може да бъде нищо чудотворно.

Премахване на тъмните кръгове чрез ACV:

Редовното приложение на ябълков оцет от ябълка с помощта на Q-Tip в областта около очите ще доведе до голямо осветление на кожата и премахване на тъмните кръгове с течение на времето. Витаминът, минералите и ензимното съдържание на ябълков оцет от ябълки определено има положителен ефект върху тъмните кръгове.

Отнасяйте тъмните кръгове с помощта на кокосово масло:

Вероятно вече сте наясно с многото лечебни свойства на кокосовото масло, така че не трябва да ви изненадва, че лесно достъпното кокосово масло е мощен инструмент за премахване на тъмните кръгове. Просто масажирайте кокосовото масло върху областта около очите и я оставете да попие в кожата ви през нощта. Сухата кожа може да бъде причина за тъмни кръгове и овлажняващите свойства на кокосовото масло са много ефективни в това отношение.

Масаж с рициново масло за тъмни кръгове:

Органичното рициново масло може да се нанася около очите и да се остави в кожата през нощта. Касторовото масло ефективно подхранва състоянието и омекотява кожата около окото и ще има ефект на изсветляване на кожата извънредно.

Краставица за под Blackness на очите:

Дебели краставици от краставици, когато се оставят на очите, имат охлаждащ и успокояващ ефект върху кожата около очите. Това е едно от най-старите и популярни лекарства на баба за изсветляване на кожата и премахване на тъмните кръгове. Имайки предвид популярността на това лекарство, е лесно да се приеме, че то е наистина ефективно. Охладените охладени краставици работят най-добре за тази обработка и минималното време за прилагане е обикновено десет минути, за да могат краставиците да имат ефект върху областта около очите. Правете това един или два пъти седмично и се насладете на положителните ефекти.

Доматен сок за черно под очите:

Съдържанието на ликопен в домати има свойство за защита от увреждане на кожата и за да се използва пълноценно това приложение на доматен сок върху зоната около очите е препоръчително. Смес от доматен сок и лимонов сок е известно, че има благоприятен ефект върху тъмните кръгове и прилагането на мощната отвара към околните очи, два пъти на ден в продължение на три седмици, е задължено да показва положителни ефекти.

Зелена Чаена чанта Приложение за тъмни кръгове под очите:

Просто налейте свежи чанти за зелен чай в топла вода, охладете ги за известно време и им позволете да почиват на клепачите около 15 минути, преди да измиете лицето си. Тази проста охлаждаща терапия, когато се извършва ежедневно, ще покаже подобрение. Тази терапия ще работи, тъй като съдържанието на танин в зеления чай има успокояващ ефект върху разширените кръвоносни съдове под очите.

Гроздова семена Масло за масаж на тъмни кръгове:

Ежедневен масаж на няколко капки масло от гроздови семки върху кожата около очите може значително да намали тъмните кръгове под очите. Направете това през нощта и оставете гроздовата семена да се накисва в кожата за една нощ. Флаваноидите в гроздето имат ефективни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да изминат дълъг път, като намалят тъмнината под очите ви.

Приложение на розова вода:

Намаляването на охладената розова вода в зоната около очите има охлаждащ ефект, който може много добре да намали тъмните кръгове под очите. Човек може да постави и памучни топки, напоени в студена розова вода, за по-голям ефект. Правете това възможно най-редовно и резултатът със сигурност ще бъде положителен. Антиоксидантните свойства на розовата вода продължават дълъг път в лечението на повредени кожни клетки, които често причиняват тъмни кръгове.

Приложение на мед за тъмни кръгове:

Медът е постоянна характеристика в козметичните процедури и това се дължи на неговите мощни антиоксидантни свойства. Нанесете слой мед върху областта под очите, оставете го да стои за 15-20 минути и след това измийте. Направете това възможно най-често и гледайте антиоксидантите в меда, за да изтриете тъмната област около очите извънредно.

Сок за печене на сода за тъмно под очите:

Нанесете разтвор от сода за хляб и вода с помощта на памучни топки в областта под очите. Позволете на памучните топки да починат известно време, за да накарат разтвора за сода да влезе в сила. Направете това веднъж на ден и дайте възможност на противовъзпалителните и светлинни свойства на кожата за печене да имат положителен ефект върху тъмните кръгове под очите.

Масаж на маслото от жожоба за тъмните кръгове:

Маслото от жожоба с подмладяващи и подхранващи свойства може да има положителен ефект върху тъмните кръгове. За да изпробвате тази теория, масажирайте две до три капки масло от жожоба около очите и я оставете да се накисва за една нощ. Направете това нощен рутина и се насладете на предимствата.

Лимонов сок Заявка за тъмни кръгове:

Приложението на сок от лимон около областта на очите има ефект на изсветляване на кожата, който може да помогне да се изтрият тъмните кръгове. Лимоновият сок е естествен и мощен кожен избелващ агент, така че ежедневното приложение на лимонов сок около очите със сигурност ще помогне. Лимонов сок също може да изсуши кожата ви, така че не забравяйте да овлажнявате веднага след това.

Инвазивни и неинвазивни медицински лечения за тъмни кръгове:

Промишлеността в козметичната хирургия е нараснала на високи нива и в резултат се радва на редица инвазивни и неинвазивни лечения за тъмни кръгове под очите. Това включва лазерна терапия за тъмни кръгове, химически пилинг и интензивна импулсна светлинна терапия. И трите козметични процедури често се нуждаят от повече от едно посещение в кабинета на козметиците и могат да бъдат доста скъпи. Ако обаче можете да си ги позволите, те нямат никакви странични ефекти, причиняват малко или никаква болка или дискомфорт и не поемат много от вашето време. Тези операции ви позволяват да започнете отново с по-добре изглеждаща и по-млада кожа, но трябва да вземете предпазни мерки, тъй като няма гаранция, че тъмните кръгове няма да се върнат отново.

Лазерно лечение за хиперпигментация:

Лазерните терапии се оказаха методология за преодоляване на пътеките за решаване на широк спектър от козметични проблеми, включително тъмни петна, лунички и тъмни кръгове, купени от хиперпигментацията. Това лечение ефективно изсветлява кожата, изтрива белези и белези и дори тъмни кръгове под очите. Лазерната терапия за лечение на проблема с хиперпигментацията може обикновено да изисква повече от няколко сесии в дерматологичния кабинет, но без съмнение е ефективен вариант.

Интензивно импулсно осветление:

Лечението с интензивно импулсно осветление е друг популярен неинвазивен хирургически метод за лечение на тъмни кръгове. Интензивните пулсиращи светлинни обработки налагат използването на високо захранвано и ръчно устройство, за да излъчват светлина с широк спектър, контролирана от компютър. Тази силна светлина се използва за насочване на излишния меланин и оксимомоглобин и ги загрява, докато не бъдат унищожени и абсорбирани от тялото. За разлика от лазерните процедури, Intense Pulsed Light се използва и за други козметични процедури като отстраняване на косми. Лечението с интензивно импулсно осветление може да бъде доста скъпо и може да бъде парично напрежение за някои хора. Трябва да се обмисли и фактът, че често се налага повече от една сесия с лечение с интензивна пулсираща светлина, за да се реагира активно на хиперпигментацията, която причинява тъмни кръгове.

Химически пилинг решения за хиперпигментация:

Много козметолози се радват на ползите от химическите пилинг за изсветляване на кожата и за борба с хиперпигментацията. Предимството на химическите пилинг процедури е, че много от тях могат да се извършват в самия дом. Един дерматолог ще може да ви каже кое от тези решения ще работи най-добре за вас. Химическите пилинг решения съдържат много различни химикали, така че е разумно да изследвате съставките, за да знаете дали те са безопасни за вашата кожа или не. Често срещано е, че много хора имат свръхчувствителни реакции към тези химикали, така че химическите пилинг решения може да не са за всеки. Химически пилинг процедури с помощта на козметолог е най-добрият ви вариант за ефективно да се отървете от тъмните кръгове под очите. Тези химически процедури за пилинг често могат да се повтарят повече от веднъж, за да постигнете желания ефект.

Грим и козметика:

Макар че гримът и козметиката не обещават да премахват тъмните кръгове, те са подходящи за покриването им, дори когато полагате всички усилия да ги махнете трайно. Дори докато се борите с тъмните кръгове, гримът може да е единствената ви възможност да ги покриете, когато излизате от къщата ежедневно за работа или други неща. Не е тайна, че тези продукти за грим са много ефективни, когато желаете просто да покриете тъмнината под очите. Концелерът и други вариации на грима за очите могат да покриват тъмните кръгове, когато се прилагат естетически. Ефективността на тези продукти за грим често пъти е свързана с името и цената им.

Лесно е да се види как тъмните кръгове могат да бъдат причинени от много различни фактори и могат да бъдат преодолени само от толкова много или дори повече лекарства и лечения. Много хора предпочитат традиционните и естествени домашни съвети за красота за тъмни кръгове под очите, като диетични промени и домашно приспособяване. Много хора дори поставят своята вяра в козметичните лечения, за да получат облекчение от лечението. Също така е очевидно, че тъмните кръгове не са нещо, което е прикрито и повечето хора обичат да ги покрият с грим, докато не намерят по-добро решение.

Leave A Comment

55 − = 54