Могат ли бременни жени да ядат Brinjal Стилове в живота

Brinjals, известен също като хайвер на беден човек, са действително патладжани, които могат да се отглеждат почти навсякъде. Въпреки че те притежават множество предимства, основната тема е дали брингите могат да се консумират по време на бременност или не? Безопасно ли е за бременни жени да консумират brinjals? Е, тази тема е доста спорно.

Въпреки, че brinjals са широко използвани в индийски домове, те обикновено се избягват от индианците по време на бременността период, но има много други, които го възприемат като здравословно допълнение към диета за бременни жени. Нека да разгледаме различните вярвания относно потреблението на бринджал по време на бременност.

Общ belief about eating brinjals during pregnancy

Общо вярване за ядене на брингили по време на бременност:

Brinjals или патладжан са не само безопасни за консумация по време на бременност, тя е отлична за цялостното развитие на бебето, тъй като съдържа достойни количества хранителни вещества като витамин а и витамин Е. Също така съдържа фолиева киселина, която е наложителна за развитието на червена кръв клетки в бебето.

Аюрведа / индийска присъда относно brinjals:

Повечето индианци вярват в аюрведични практики, които силно обезсърчават използването на brinjals по време на бременност. Смята се, че brinjals съдържат големи количества фитохормони, които предизвикват менструация, поради което има шансове за поява на спонтанен аборт. Могат да се допуснат обаче минимални количества brinjals.

Виж повече: Стафиди по време на бременност

Причини за избягване на Brinjals по време на бременност:

1. Яйчните растения попадат в категорията на топла или студена храна, която в идеалния случай се избягва по време на бременност.
2. Известно е, че причинява киселинност при бременни жени, причинявайки им тежък дискомфорт, поради което човек трябва да се погрижи и да избегне брингили.
3. Brinjals обикновено са диуретични в природата, така че много често те предизвикват менструален поток, който може да доведе до спонтанен аборт.
4. Също така е известно, че причинява маточни контракции, които могат да доведат до усложнения като преждевременно раждане или аборти, поради което бременни жени избягват бронхите.

Виж повече: Горчив тиквата по време на бременност

Ползи за здравето на Brinjal:

1. Той е отличен за лечение на задръствания при печене и консумиране, тъй като се отървава от мускусната формация.
2. Той е много ефективен при лечение на хронични заболявания като рак, диабет и хипертония.
3. Той също така лекува метеоризъм, когато се приема под формата на супа. Но хората, страдащи от киселинност, могат да го избегнат.

Въпреки, че аюрведа практики ограничават използването на патладжани в диета за бременни жени, други култури подчертават горепосочените предимства на brinjal и го включват в диета за бременни жени.

Хранителен състав на Brinjals:

Брингили или патладжани са известни с приблизително 6 грама желязо, 5 грама диетични фибри и 6,4 грама витамин А. Също така съдържа добри количества вода и калий. Логично това са много важни за една бременна дама, така че консумирането на патладжани по време на бременност не би трябвало да е проблем.

Как е подходящо за плода:

Нероденото бебе или плода се нуждае от храна под формата на фолиева киселина за тяхното развитие, а brinjals съдържат голяма част от желязото. Те помагат при образуването на здравословен плод и завършват срока на бременността, предотвратявайки всякакъв вид вродени дефекти.

Виж повече: Хранене с папая по време на бременност

Предпазни мерки при използване на Brinjals по време на бременност:

Ако изобщо се консумира патладжан, е много важно да се вземат определени предпазни мерки, за да се избегнат неблагоприятните ефекти. Най-важната грижа при консумацията на патладжани е да се гарантира, че тя е свежа. Старите патладжани могат да бъдат отровни за бременни жени. Друга предпазливост, която човек трябва да упражнява, е да измие добре яйцата, за да избегне замърсяването. Вижда се, че когато brinjals не се измиват добре, те растат токсоплазмоза, която може да доведе до преждевременно раждане или други усложнения при бременност.

Бременните жени се нуждаят от добре балансирана диета с правилното качество и подходяща селекция от плодове и зеленчуци. Докато brinjals може да не правят чудеса за бременност, няма никаква вреда в включването на умерени количества.

Leave A Comment

29 + = 36