Malasana (Garland Pose) – Как да направите и ползите от него

Йога по свой начин е помогнал на много животи по много различни начини. Дългогодишните премествания в офиса и уморените вечерни завръщания могат да бъдат компрометирани само от една добра сесия на йога, освежаваща ви до сърцевината с малките си разтягания и обрати. Дори в най-ранните сутрешни часове, когато мъгливите небе ви попречат да се движите в солидна джогинг, защо да не използвате цялата тази енергия за извършване на добра йога за часове.

В случай, че се чудите как йога помага, има определени поза и пози, някои постижими мигновено, някои не толкова лесни. Една такава поза е Маласана, достатъчно лесна, ако тренирате добре, достатъчно трудно, ако я пренебрегнете. В днешната статия ще говорим за позициите и ползите от тази конкретна йога.

Маласаня 14

Виж повече:  Mandalasana

Как да го направим?

Английското име на тази поза се нарича "Гарланд". Горната част на главата разчита главно на тонизиране на вашите телесни мускули, като същевременно ви позволява да изпълнявате ежедневните си клекове по едно и също време, в едно и също упражнение. Сега, когато имате същината на предстоящото, нека започнем с тренировката. Всичко, от което се нуждаете, е йога мат и вашата пълна концентрация.

За тази поза ние бихме искали да седнете на пръстите на краката си, коленете се наведоха, докато легнете на тялото си върху бедрата си. Започнете, като стоите изправени, гръбнака и шията си подравнени един към друг. Краката ви трябва да се разпространяват, но прав и успоредно един на друг. Сега, като държите врата и костния мозък стабилно, започнете да огъвате краката си, коляното се разпространява, докато вървите около нея.

За да разработим повече, това е просто клякам, но вместо наполовина ние вървим надолу, докато се отпуснем на наведеното коляно. По това време донесете ръцете си върху коленете си, за да запълнете малката празнина между тях и да ги сгънете. Започнете, като притискате пръстите си към вътрешното бедро, като приближите крайниците си до торса. Задръжте позицията за 30 секунди, преди да вдишате и да освободите позата. Разгънете ръцете си за молитва и започнете да изправите коленете си, докато не се върнете в позиция едно.

Виж повече:  Майурусана йога

Как ни помага?

Горната поза е известна с бързото си лечение срещу болки в гърба и костния мозък. Това се дължи главно на твърдостта на тялото ви, която сега трябва да бъде пропусната чрез това упражнение. Докато се навеждате и се навеждате напред, за да сгънете ръцете си, тялото ви се прехвърля върху ханша.

Огромен кръвен поток се създава в зоната на натиск, отваряйки напрегнатите възли, като по този начин ви осигурява болка без гърба. Това е приложимо и за гъвкавост на тялото, при която огъване надолу и опъване и усукване на тялото ви ще донесе гъвкавост във вашето тяло.

Маласанската йога е известно, че се грижи за метаболизма ви, една от причините, поради които може да се улесни загубата на тегло. Метаболизмът в организма ни гарантира, че процесът ни на храносмилане е изпълнен с бърза скорост, така че тялото може да създаде отпадъчното вещество и бързо да използва важните хранителни вещества.

Виж повече:  Spinal Twist Йога

Това дава по-малко време за съхранение на храни, производство на мазнини и т.н., като ви дава по-здраво тяло. Докато се навеждате и прехвърляте телесното си тегло на долните крайници, коремът ви също е изправен пред ситуация на натиск, която точно е така, както тази йога тони мускулите на корема и му помага да функционира по-добре.

Leave A Comment

+ 85 = 89