Кървене от носа по време на бременност Причини и средства за защита Стилове в живота

Защо носът ви е зачервен, когато сте бременна??

Кървене от носа по време на бременност е наблюдавано при повече от 20% от жените. Бременността прави кръвоносните съдове в носа ви да се разширяват и увеличеното кръвоснабдяване ще окаже натиск върху малките и деликатни съдове по носа, като по този начин ще ги разкъса лесно. Бъдете благодарни, че тези кървене от носа не са вредни и често се случва това в течение на бременността. Лекарите са изключили това като нещо сериозно.

нос Bleeding During Pregnancy Causes and Remedies

Какво причинява кървене от носа по време на бременност?

Жените вероятно ще получат 50% увеличение на обема на кръвта, когато е бременна. Този повишен обем е необходим за по-доброто кръвообращение, което носи необходимото хранене на бебето. В резултат на това това разширява малките съдове в носа, поставяйки по-голям натиск върху кръвоносните съдове, което ги прави податливи на разкъсване.

Хормоните на бременността, като прогестерон и естроген, влияят върху начина на работа на Вашите кръвоносни съдове. Прогестеронът е отговорен за увеличаването на кръвопреливането и това на свой ред оказва натиск върху кръвоносните съдове и върху вените в носа ви. Мукозните мембрани изсъхват и набъбват и вероятно се влошават през зимата. Това прави още по-лесно кръвоносните съдове да се разчупят, като по този начин ви претърпят незначително кървене. Понякога може да почувствате кръв, след като издухате носа си и не непременно кървене от носа в този смисъл.

Сухият въздух в стаята ви също може да бъде фактор за кървенето от носа ви. Това може да е причина и тъжната част е, може би дори не го осъзнавате.

Другата възможна причина може да бъде високо кръвно налягане или нарушение на кръвосъсирването, което води до кървене от носа.

Признаци за зачервяване на носа по време на ранната бременност:

Докато кървенето от носа е сигурно често срещано по време на бременността, венците също са друга област, предразположена към кървене. Кървенето от носа и кървенето на венците са резултат от повишеното кръвоснабдяване в тялото, което е необходимо за кръвообращението и храненето на бебето. Изследванията показват, че повтарящото се кървене от носа е почти четири пъти по-често при бременни жени в сравнение с небременните жени.

Как да спрем кръвта от носа по време на бременност:

Спиране на кървенето от носа по време на бременност: Ето някои лесни начини, чрез които можете да лекувате кървенето от носа по време на бременност.

1. Оцет:

Оцет е известно, че запечатва стените на кръвоносния съд в носния проход и е ефективно лечение на кървене от носа. Ето как да го използвате.

Кървене от носа по време на бременност Причини и средства за защита Стилове в живота

  • Потопете топка от памук в бял оцет.
  • Свържете памука на ноздрите, които кървят.

Оставете памука за около 5 до 7 минути. Това е безопасно да се използва, когато изпитате кървене от носа.

2. Ice Pack:

Пакетите с лед или дори лед, когато се поставят в кървене от злополука, е известно, че спират кървенето. Той действа чрез свиване на кръвоносните съдове и също така намалява възпалението в случай на нараняване. Ето как можете да направите пакет лед.

Кървене от носа по време на бременност Причини и средства за защита Стилове в живота

  • Поставете натрошен лед в торбичка и го покрийте с кърпа.
  • Поставете опаковката върху носа и я издърпайте, докато кървенето спре напълно.

Може да се използват и зеленчукови торби, които се съхраняват в хладилника, като алтернативно решение.

3. Витамин С:

Кървене от носа по време на бременност Причини и средства за защита Стилове в живота

друг начин да се спре кървенето от носа е да се използва витамин С. Те помагат да се предотврати разкъсването на кръвоносните съдове и вените и да ви дам комфорт. Най-добрият начин да използвате витамин С за целта е да вземете храни, богати на него. Оранжевите, лимонните и други лимонени плодове могат ефективно да третират проблема с кървенето. Можете да ги консумирате като плодове, или да ги изцеждате и да ги пиете от време на време.

4. Пара:

Кървене от носа по време на бременност Причини и средства за защита Стилове в живота

Парата е друг начин за хидратиране на носните кръвоносни съдове. По този начин дишането в парата може ефективно да намали риска от кървене от носа. Вдишвайте пара от гореща саксия с варена вода веднъж или два пъти на ден. Можете също така да мислите за получаване на парна баня. И двата са доказали, че работят ефективно при лечение на кървене от носа.

5. Дишането през носа и изтласкването през ноздрите, затворени за около 5 15 минути също ще ви помогнат. Задайте таймер и го правете най-малко два пъти на ден. Другата стратегия е да седнете и да се наведе малко напред, като държите главата си по-високо от сърцето си. Не забравяйте да не си лягате или да накланяте главата си назад, когато правите това. Може да завършите да поглъщате кръв, като по този начин причинява гадене или повръщане.

Кога трябва да потърсите медицинска помощ?

Потърсете медицинска помощ, ако получите следното.

  1. Когато имате затруднено дишане поради кървене от носа
  2. Когато кръвният поток е много тежък
  3. Когато кървенето Ви причинява умора или дезориентация
  4. Когато кървенето не спре дори след 30 минути натиск.

Докато нашите средства за защита ще дойдат като спасител в извънредни ситуации, не забравяйте да се консултирате винаги с лекар, когато изпитвате изключителен дискомфорт. В същото време, когато срещнете това за първи път, не се чуквайте. Кървенето на венците и кървенето от носа по време на бременност са доста чести и доста безобидни.

Leave A Comment

3 + 4 =