Какви са общите болки в горната част на гърба и техните симптоми | progressivenewsdaily.info

Какви са общите болки в горната част на гърба и техните симптоми

Горните болки в гърба обикновено са признаци на стрес, нараняване или изкълчване, причинени от повдигане на тежки тежести. Важно е обаче да знаете защо изпитвате болка в горната част на гърба, тъй като мястото на болката е необичайно.

Статично повечето хора са длъжни да изпитват болки в гърба в даден момент от живота си. В повечето случаи болката в горната част на гърба, като мястото е под врата, между раменните остриета или към една от раменните остриета е причинено от нараняване или лоша стойка, която може лесно да бъде лекувана или коригирана. Въпреки това, внимателно проучване на симптомите на болки в горната част на гърба може да ни доведе до причината, малка или голяма, поради което лечението е по-лесно.

Ако сте сигурни, че имате добра поза, нямате стрес върху ума и евентуално изкълчване и внезапно започнете да изпитвате дискомфорт, признаците за болка в горната част на гърба трябва да бъдат анализирани най-рано, за да се избегнат рисковете за здравето, които това може да причини.

болка

Myofacial Pain и нейните симптоми:

 1. Миофациалната болка в горната част на гърба не е толкова честа, колкото наранявания на гърба или напрегнати мускули. Това обаче е хронична болка, която може да се окаже предизвикателство през целия живот.
 2. Началото на миофасиалната болка в горната част на гърба често е внезапно. Въпреки че причините са до голяма степен неизвестни, ортопедичните специалисти смятат, че това е следствие от щамове или наранявания на сухожилията, сухожилията или мускулите в горната част на гърба.
 3. Миофациалната болка се характеризира с продължителна болка, която може да варира от лека до тежка. При такива обстоятелства е доста общо да имаш точки на гърба на гърба, които са болезнени при допир.
 4. Прилагането на натиск върху тези точки може да доведе до усилване на болката, а в тези точки мускулите могат да бъдат опънати и упорити.
 5. Други симптоми на миофациалната болка в горната част на гърба могат да включват леки болки, интензивно изгаряне или болка в очите. Слабостта в горната част на гърба също е доста обичайна.

Виж повече: Билкови лекарства за артрит

Сколиоза и нейните симптоми:

 • Сколиозата, макар и не много често, е друга причина за болка в горната част на гърба. Докато средният гръбначен мозък е прав и изправен.
 • На гръбначен мозък, засегнат от сколиоза, се знае, че е с форма С или С. Докато сколиозата е обикновено лек дефект при раждане или аномалия, причинена от нараняване, ако е тежка, тя може да доведе до интензивна горна или дори долна болка в гърба, придружена от затруднено дишане.

Кифозата и нейните симптоми:

 • Кифозата се характеризира със закръглена гръбначна кривина, която често води до гърба на гърба.
 • Кифозата е до голяма степен родилен дефект, но често се причинява от остеопороза.
 • Честите симптоми на кифозата са хронична болка в горната част на гърба, която често е съпътствана от трудността да се диша.

Остеопорозата и нейните симптоми:

 • Въпреки че мъжете не са напълно изключени, жените са по-склонни да страдат от остеопороза, тъй като те стареят.
 • Остеопорозата се характеризира с намалена костна сила, която кара костите да станат крехки и лесно да се счупят или да се счупят.
 • Остеопорозата е известно, че засяга горната част на гърба, причинявайки компресионни фрактури на гръбнака.
 • Честите симптоми са извит гръб или учудване и постепенно засилване на болката в гърба, дори когато състоянието се влошава с времето.

Виж повече: Симптомите на долната част на гърба

Остеоартрит и неговите симптоми:

 • Докато е известно, че остеоартритът засяга ставите по цялото тяло, той често засяга хрущяла, който смекчава аспектите на гръбначния стълб, които ги карат да се разпаднат. Това на свой ред причинява на гърба костите да се смила един срещу друг причинява интензивна болка.
 • Остеоартритът е често срещано заболяване, свързано с възрастта, подобно на остеопорозата. Някои от симптомите на тези, които страдат от болки в горната част на гърба, дължащи се на остеоартрит, са скованост, особено след като са били в покой за продължителен период от време.
 • Болката почти винаги се съпровожда от мускулна слабост, деформирани стави и невъзможност да се движи в екстремни случаи, както и от напукване и скърцане на ставите.

Увреждане и неговите симптоми:

 • Най-честата причина за болка в горната част на гърба е нараняване, което може да бъде причинено от редица фактори.
 • Симптомите тук обикновено са внезапно настъпване на болка, която продължава, докато нараняването не бъде лекувано и излекувано.

Кога да видите лекар?

Ето, когато болка в горната част на гърба се нуждае от незабавна медицинска намеса

 • Стреля болка в горната част на гърба, която излъчва на гърдите или стомаха, тъй като може да е проблем с жлъчния мехур.
 • Горната болка в гърба, която излъчва в лявата ръка, придружена от дискомфорт при дишане. Това може да е сърдечен удар.
 • Горната болка в гърба, придружена от изтръпване и усещане за изтръпване, излъчващо до гръдния кош и ръцете, може да бъде въпрос на гръбнака.

Всяка горна болка в гърба, която причинява дискомфорт и прекъсва ежедневните Ви дейности, определено се нуждае от медицинска намеса. Всичко, което усеща нормалната болка, свързана със стреса, може да се пренебрегне.

Виж повече: Горната болка в гърба причинява

Сега, когато знаете кога трябва да се притеснявате за болки в горната част на гърба, и когато просто можете да си купите известно време и да опитате вътрешни средства за защита, просто останете спокойни и се отпуснете.

Източник на изображения: 1.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map