Как да си направим сок от нар? | Стилове в живота

Сокът винаги е бил необходима част от вашата закуска, тъй като ви дава енергия, за да вземете дневната глава. Освен това една добра чаша плодов сок всеки ден ви помага да поддържате здраво и здраво за дълго време, поради наличието на много витамини и минерали. Нарът е много добре известен хранителен плод, който също може да се превърне в голям сок. Нарът е един от най-хранителните плодове на планетата и е още по-добре, когато се превръща в сок. Доматният сок от нар е не само сладък, но и много изпълнен. Сокът от нар се предлага и в пакетирана форма във всеки супермаркет, но ако имате достъп до зрели нарове и сокоизстисквачка, можете да направите пресен сок от нар у дома, който е много по-добър от който и да е опакован сок от супермаркета.

нар Juice

Тук сме обяснили подробно как да направите най-добрия сок от нар у дома:-

инспекция:

Най-важното нещо, което трябва да направите, е първо да инспектирате плодовете, които ще използвате. Ако плодовете са твърде узрели, тогава сокът ще бъде горчив, когато е готов, затова е необходимо да използвате средно зряло нар, за да получите най-сладкия сок.

Отлежаване и отделяне на семената:

  • Сега трябва да изпразните всички семена, които са на разположение в различните слоеве на нар, в купа.
  • Използвайте остър нож, за да отрежете плодовете по средата, за да изложите ефективно всички мембрани, пълни със семената.
  • Сега обърнете наровете с главата надолу върху купа и внимателно натиснете, за да попаднат всички семена в купата. Уверете се, че всички семена са паднали, преди да изхвърлите кожата, която не може да бъде изядена.

След като червените семки са поставени отделно в купа, работата ви става много по-лесна.

Виж повече:  Използване на сок от плодов сок

Изцеждането на сок:

Макар че нарът има вкус, обикновено винаги е чудесно да се направи и сок от него. За да направите сок от наровете, винаги е удобно да имате един от онези мелници сокоизстисквачки у дома. Функцията на сокоизстисквачката отнема много дебелия и лъскав сок от желаните плодове за нула време. Ето лесен начин да направите сок от нар:

  1. За нарове поставете всички семена в сокоизстискачката заедно с достатъчно вода, за да допълнете количеството плодове, които сте използвали.
  2. Водата се нуждае от разреждане на дебелината, след като семената са успешно пресовани.
  3. Добавете малко лед, за да направите охладено разклащане, което е идеалният начин да започнете деня си.

Можете да използвате колкото се може повече плодове, колкото ви е необходимо и лесно можете да ги съхранявате в колба и да ги поставите в хладилника за по-нататъшна употреба. Пиенето на сок от нар през целия ден е чудесен начин да останете свежи, здрави и на краката си, за да можете да се справите със забързаното търсене на живота си. Освен това сокът от нар е много по-гъвкав, отколкото да носи цялото цяло нар, което ще изисква отнемане и отделяне, което ако е необходимо непрекъснато е много труден процес.

Тук ще посочим някои от ползите от нар сок:

Сокът от нар се счита за един от най-добрите сокове в историята. Сокът идва от семената и е изключително здравословен. Това е сокът, известен със своите анти-стареене и противовъзпалителни свойства, заедно с способността за борба с рака. Ето някои от основните ползи от нар сок:

1. Способност за борба с рака:

Нарът съдържа полифеноли, които са едно от съединенията, които се борят с раковите клетки, особено при простатата, гърдата, белите дробове и други видове рак.

Виж повече: Пробиотични напитки в Индия

2. Намалява хипертонията / високото артериално налягане:

Антиоксидантите в този сок са научно доказани, че намаляват високото кръвно налягане и постоянният прием помага за борба с хипертонията. Нарът е мандат за здравословна сърдечна диета.

3. Подобрена памет:

Едно проучване през 2013 г. доказва, че консумирането на 8 грама сок нар от 4 седмици подобрява вербалната и визуалната памет. Изводът е, че този сок спомага за по-голямо задържане на паметта.

4. Антиоксидантно съдържание:

Нарът е една от най-високите антиоксидантни храни. Този сок съдържа мощни антиоксиданти като хидролизуеми танини, полифеноли, антоцианини и производни на елагична киселина.

5. Противовъзпалителни свойства:

Както плодът, така и неговият сок имат високи противовъзпалителни свойства, които особено осигуряват облекчение в червата. Известно е при лечение на лоши случаи на язви, разкрити в няколко проучвания. Също така е доказано, че редовната консумация на сок от нар намалява възпалението при диабетици тип II.

Нека сега погледнем някои от страничните ефекти на нар сок:

Въпреки че проучванията показват подобрение на възпалението при диабетици, сокът от нар има високо съдържание на захар. По-добре е известно като превантивен плод.

Ако броите калории, а след това избягвайте нарове. Този плод има високи калории и може да доведе до наддаване на тегло също.

Някои от присъстващите в този плод ензими възпрепятстват функционирането на някои от ензимите на черния дроб. Ако имате нарушения на белите дробове, най-добре е да избегнете нар и сок.

Някои хора са алергични към този плод и могат да се видят симптоми като обриви, уртикария, подуване, затруднено дишане и подуване в устата.

Твърде много от всичко може да е прекалено лошо. Прекомерният прием на този плод може да причини гадене, повръщане и разстройства, свързани със стомаха, като болка и диария.

Сега, когато знаете ползите и нежеланите реакции, консумирайте умерено и останете здрави!

Виж повече: Предимства на крушата сок

Наличност:

Сокът от нар се предлага в пакетирана форма в почти всеки супер пазар и се продава от някои от най-добрите компании за храни и напитки в света, но всичко това не е нищо в сравнение със здравословното наличие на пресен сок от нар, което можете да направите вкъщи, ако просто започнете с малко време в ръка. Направете голяма партида, която трае два три дни, така че да не се притеснявате, че ще ремонтирате цяла партида за деня за този период от време.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

41 + = 47