Как да разруши бебе | Стилове в живота

Притежаването на бебе носи много допълнителна отговорност, било то финансово или по време. Когато всеки нов ден минава, бебето научава нещо ново, както и родителите. Това също включва ежедневни рутинни дейности като хранене на бебето и гарантиране, че бебето е здравословно и щастливо. Бурнирането е съществена част от един и същи процес. Поради това е важно да знаете как да угоите новородено бебе.

Какво е Burping и защо е важно?

Бурнирането играе много важна роля за бебето, защото служи за освобождаване на въздуха, уловено в стомаха на бебето. Въздухът, който бебето може да поглъща, докато се хранят, открива изпускателен отвор. В резултат на това бебето изпитва по-малко дискомфорт, коляно и по-малко газови проблеми. Това също така създава повече място в стомаха на бебето, за да може той да се храни по-ефективно и с пълния си потенциал.

Въпреки че изискването за ожулване и моделът варират от бебе на бебе, по правило кърмените бебета изискват по-малко уголемяване от бебетата, хранени с бутилка. Това е така, защото бебетата, хранени с бутилка, в крайна сметка поглъщат повече въздух в сравнение. Дори при бебетата, които се хранят с бутилка, вида на бутилката, която се използва за хранене, е дълъг при определянето на това кое бебе да се нуждае от повече и колко често.

Кога да изгориш бебето си:

Обикновено, бебетата трябва да се задушат през първите няколко месеца на хранене, защото все още се учат как да се хранят ефективно. Отвъд тази точка, повечето бебета се научават как да поглъщат по-малко и по-малко въздух. Те също така се занимават с повече физическа активност, като да седнат изправени и по този начин често да се гърчат сами.

Обикновено кърмещите майки правят почивка, за да изгорят бебето, когато превключват гърдите си. Родителите, които се хранят с бутилка, често се къпят, за да изгорят бебето, в зависимост от количеството, което бебетата са хранени. Изгарянето на всеки 60 до 90 милилитра мляко, което се хранва, е обичайната практика. Въпреки това, за бебета с гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), препоръчително е да се натрупват на всеки 20 до 30 милилитра.

Ако бебето изпитва дискомфорт по време на хранене, има тенденция да бъде немощен, издърпва или се движи неудобно, това може да е знак, че трябва да изгаряте бебето си точно тогава. Ако обаче бебето изглежда задоволително и спи спокойно по време на храненето или след него, добре е да го оставим. В такъв случай човек не бива да насилва бебето да се спука. Ако бебето страда от симптоми на колики или други заклинания с продължителен плач, естествено е той да поглъща повече въздух, докато плаче. Правилните техники за изгаряне на дребно дълъг път преодоляват това.

Как да разрушим бебето?

Родителите често се сблъскват с дилемата за това как да се натоваря новородено бебе. Медицински специалисти и педиатри предполагат, че съществуват три различни начина да се зачеркне бебето. Майките или настойниците могат да изберат кой е подходящ за тях и за тяхното бебе, за да решат кой е най-добрият начин да изгаряте бебе.

1. Метод на гърдите или раменете:

Как-To-оригване-а-Baby-ракла-или-рамо Метод

При този метод може да се държи бебето в едната ръка така, че брадичката на бебето да лежи на рамото. С другия, свободна ръка, трябва да потупвате или да разтривате бебето назад и внимателно да изчакате бебето да избухне. Тази позиция е много удобна за бебето и следователно няма да му се понася дискомфорт.

Можете също така да държите бебето си по-високо, така че коремът му лежи леко на рамото ви. В такава ситуация трябва да се уверите, че бебето диша нормално. Човек трябва да се грижи за позициите на бебето за главата и шията, за да предотврати всяка вреда на бебето.

Родителят може да постави кърпа върху рамото / гърба, за да не замърсява дрехите си с бебешко изплискване.

Виж повече: Техники за масаж на бебето

2. Бебе, седящо на лапад Метод:

как To Burp a Baby-Baby Sitting on Lap Method

Бебето трябва да бъде поставено в скута на родителя, обърната в същата посока като родителя. Едната ръка трябва да поддържа гърдите, брадичката и челюстта на бебето (леко). Бавно и внимателно, накарайте бебето да се наведе напред и да разтърка / потупа гърба си с другата ръка. В този случай, биберон върху гърдите на бебето ще предотврати замърсяването с изплюване.

3. Полагане на бебето на метод Lap:

как To Burp a Baby-Baby Laying on Lap Method

Бебето трябва да бъде поставено в скута на родителя, на колене, обърната надолу. Използвайте едната ръка, за да поддържате брадичката и челюстта на бебето, като се уверите, че главата е подравнена с останалата част от тялото, за да не се втурне кръв към нея. Използвайте другата ръка, за да потупвате / разтривате гърба на бебето. При този метод може да се използва кърпа / лигавница в скута на родителя, за да се предотврати развалянето на дрехите чрез изплюване. Този метод работи дори ако бебето е направено да лежи на леглото на стомаха си, като отново се увери, че главата не е по-ниска от останалата част от тялото.

Виж повече: Как да къпете бебето

Посочва забележка:

как To Burp a Baby-Points to Note

Във всеки случай гърбът на бебето трябва да бъде леко потупван, вместо да удари твърдо.

Използването на кърпа / блуза е по желание, но е препоръчително, тъй като предотвратява бъркотията в случай, че бебето изплюе.
Приблизително треперене на бебето, докато се върти, вместо да го прави леко, може да причини неврологично увреждане и по този начин трябва да се внимава.

Кога да спрете да развращавате бебето?

Друг важен въпрос, който трябва да се има предвид, е кога да спрете да изгаряте бебето. След около 4 до 6-месечна възраст бебето става по-добре хранено. Тъй като по-малко и по-малко въздух се поглъща, изгарянето става ненужен ритуал. Това е така, защото бебетата стават по-способни да се губят в резултат на повече активност. Те започват да се движат малко и да седят изправени. Също така, след като бебетата започват да консумират твърди и полутвърди вещества, нуждата от изгаряне обикновено намалява. Въпреки това, за бебета с повтарящи се газове и проблеми с повторно поток, родителското изгаряне може да продължи за по-дълго време.

Виж повече: Измиване на бебешка коса

В крайна сметка, не става въпрос за това как да се надува бебето или за най-добрия начин да се изгори бебето, защото методите и приложимостта му варират от родител до родител и бебе на бебе. Така че е разумно да се придържате към този метод, който работи най-добре за бебето и родителя.

Leave A Comment

4 + 5 =