Как да премахнете пъпки върху брадичката? | Стилове в живота

Пъпките са нежелани зацапвания на лицето, които обикновено се срещат при мъже и жени, които имат мазна кожа. Те наистина са разочароващи да се справят с това, така че човек трябва да стигне до дъното на причините да се излекува. Пръчките се образуват поради запушени пори, които имат смес от замърсяване, масло и мъртви кожни клетки. Бактериите попадат в тези пори и увеличават броя им вътре.

пъпки on chin

Как да се третира пъпки на брадичката:

Ето някои най-добри методи за премахване на пъпки по брадичката.

Използване на козметични продукти:

Първият метод, който трябва да следвате, е използването на козметични продукти, като почистващи препарати против акне, мехлеми и кремове. Те се използват основно за почистване на порите и отстраняване на бактериите, които образуват акне. Тези продукти са известни като локални продукти, обикновено имат салицилова киселина и бензоил пероксид, които помагат за лечение на пъпки.

Намаляване на състава на маслото:

мазен skin formation reduce

Контролирането и намаляването на количеството масло на лицето ви е много важно за намаляване на акне. Маслото се излишък поради мастните жлези и те могат да бъдат лекувани с витамин В5 и пантотенова киселина. Те правят лицето ви сухо, което премахва маслото и прави кожата да се чувства по-лека.

Измийте лицето си преди да заспите:

лице wash (2)

Запушването на порите натрупва мръсотия през целия ден. Много е важно да почистите лицето си в края на деня, дори ако сте били без грим. Оставането на открито във всеки случай ще ви накара да имате много замърсявания и дори ако сте на закрито, все пак трябва да се придържате към навика да използвате измиване на лицето и не-мазна крем за лице за сън.

Почистване:

очистване

Продължете да миете брадичката и челюстта си линия 4 до 5 пъти на ден. Неправилната грижа за кожата е една от основните причини за образуването на акне. Мазната кожа, когато се измива редовно, помага да се намали маслото и да се направят порите чисти. По-лесно е да миете челото или бузите и затова обикновено пренебрегваме брадичката. Това е най-добрият начин да се отървете от пъпки на брадичката.

Виж повече: Как да се отървете от пъпки по време на бременност

Акне Scrubs:

Акне Scrubs

Акнето изтривалки са лицеви изтривалки, които обикновено се лекуват с бензоил пероксид. Тези издрасквания трябва внимателно да се масажират върху пъпките и да се държат известно време, след което да се измият. Това помага за по-малко образуване на масло и намаляване на акнето. Измиването на пъпките си рано сутрин и веднъж преди лягане ще бъде идеално за вас, за да се върнете към обичайната си равномерна кожа.

Имате здравословна диета:

диня

Много е важно да имаме здравословна диета и още по-важно да намалим консумацията на нездравословна храна. Бургерите и пиците, всички мазни и нездравословни храни трябва да бъдат намалени. Опитайте се да имате лимон, да имате дини, да имате много млечни продукти, тъй като съдържат витамин А и има много повече. Опитайте да консултирайте диетолог за експертни съвети.

Виж повече: Пъпките назад

Лимонов сок и яйце бяла маска:

лимон Juice

Извадете сока от лимон и го подсушете с полу-влажен памук или плат и го оставете да изсъхне. Измийте го и след това вземете яйчен белтък и по подобен начин, нанесете върху пъпките и го оставете да изсъхне. След като измиете с почистващ препарат, ще видите по-ясно и по-светло лице. Пъпките постепенно ще намалят.

тонер:

Смес от 2/3 тон без алкохол и 1/3 от суров ябълков оцет се оказва доста ефективна, когато се прилага сутрин и вечер. Ябълковото ябълково е известно, че има ексфолиращи киселини, които намаляват акнето и балансират рН на кожата.

Виж повече: Причини за акне Vulgaris

Почистване с мед:

Пчелен мед Face Pack

Най-доброто естествено средство може да бъде измиването на лицето ви рано сутринта с мед. Половин чаена лъжичка суров мед, омекнато върху пъпките и изсушена и най-накрая измита, всъщност може да бъде антибактериална система, която намалява маслото и прави кожата овлажнена. Той прави лицето да свети и работи, за да попречи на пробивките.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

+ 69 = 76