Как да премахнете бръчки под очите? | Стилове в живота

Стареенето е неизбежно и неизбежна част от живота. Фините линии, бръчките и сухата кожа са част от стареенето. Не можем да ги избягваме заедно, но ако следваме добър режим на грижа за кожата и възприемаме здравословен начин на живот и диета, възможно е да забавим тези признаци, както и да сведем до минимум вредните им последици и изящество върху кожата.

Районът около очите ни е особено предразположен към появата на фини линии, гънки, крака на крака и бръчки. Това е така, защото кожата в този регион е тънка. Под очния регион се нуждае от тази допълнителна любов и внимание. Пазарите са наводнени с много и много продукти, които твърдят, че работят в региона под очите и се справят с проблеми като фини линии, тъмни кръгове и подпухнали очи. Ако проблемът е твърде очевиден, е задължително да се консултирате с вашия дерматолог по отношение на него и да следвате лекаря си рецепта. Въпреки това, ако проблемът все още е в началните етапи, той може да се справи много с естествени алтернативи и вътрешни средства за защита, които осигуряват безопасно, странично ефективно и икономично, дългосрочно решение.

Обикновено очите са прозорците на душата и очите ни ги правят да се влюбват отново и отново. Обаче очите ни минават през ежедневието си, дългото гледане на екрана на компютъра и изгарянето на среднощната лампа, за да мине през последните страници преди изпита. Уморените очи често следователно разкриват опита чрез физическо шоу, което излиза под формата на бръчки. Тук се справяме с този проблем, като поддържаме бръчките многократно пристигащи.

Как да премахнете бръчки под очите? | Стилове в живота

По-долу съм съставил списък на вътрешните средства за защита, които можете да предприемете, за да се справите с проблема с бръчките под око. Преди да използвате каквото и да е лекарство, бих ви препоръчал да извършите тест за кръпка, за да разберете дали сте алергични към някоя от съставките. Това е важно, тъй като под окото е чувствителна. Природните алтернативи се нуждаят от редовна употреба, за да показват резултати, обикновено в продължение на период от няколко месеца, така че не очаквайте резултати през нощта. Нека да прочетем повече за тези естествени рецепти за грижа за кожата.

Първото и най-важно изискване за здраво изглеждаща кожа е здравословна и добре балансирана диета, която е особено богата на основни витамини за грижа за кожата като витамин С, Е & А. Витамин А е важен за поддържане на текстурата на всички епителни повърхности в тялото, включително кожата. Витамин С е отговорен за превръщането на проколагена в колаген и образуването на хидроксипролин и хидроксилизин. Ако в тялото ви има достатъчно количество колаген, репаративната и регенеративна активност на кожата се увеличава такава. Кожата изглежда гъста и еластична и появата на бръчки е значително намалена. Трябва да консумирате много пресни плодове и зеленчуци, които са богати източници на витамин С / аскорбинова киселина. За да се изброят някои от богатите на витамин С храни: амла, ягоди, боровинки, портокали и лимони, могат да се консумират. Може да започнете и с добавки от витамин С, след като се консултирате с Вашия лекар.

Как да премахнете бръчки около очите:

По-долу споменаваме някои вътрешни лекарства и упражнения за намаляване на бръчките под очите.

1. Балансирана диета може да премахне бръчките под очите:

Първото и най-важното изискване за здрави очи ще бъде последователен поток от балансирана диета. Диета тук означава здравословен хранителен прием, който ще включва достатъчно количество зеленина заедно с плодове, особено антиоксиданти или цитрусови плодове. Зелените зеленчуци под формата на салати се насърчават. За плодове можете да отидете за ягоди, портокали, боровинки, лимони и дори нарове.

2. Влияние на витамин:

Всички епителни повърхности трябва да имат омекотена текстура и това е мястото, където витамин А добавя към славата. Витамин Е също е необходим за затягане на кожата, където витамин Е поддържа кожата твърда и тонизирана. Витамин С е отговорен за производството на колаген не само ексфолира кожата около очите, но също така запушва и стяга кожата. приемането на витамини има много общо с грижата за кожата и бръчките за вашите очи.

3. Освобождаване на стреса:

Стресът играе доминираща роля в потискането на някога блестящите очи или просто отговорността за бръчките на очите ви. Трябва да се чудите как да се отървете от бръчките под очите, като използвате стреса като оръжие. Опитайте се да намалите стреса колкото е възможно повече, тъй като той не само засяга вашата текстура, но и блясък на вашето око. Оставете професионалния си работен натиск в залива, когато прекарвате мързелив ден в дома си и не се забърквайте.

4. Йога за спасяване:

Йога е добър начин да се отървете от бръчките на очите и да натъпкате. Йога усъвършенства рутинната проверка на вашата кожа, докато тренирате някаква йога в късна вечер, преди да удряте леглото за нощта. Йога релаксира и успокоява кожата, като я успокоява и тонизира, така че да можете да се отървете от бръчките си по най-бързия и сигурен начин.

5. Здравословен сън помага за премахване под бръчките на очите:

Как да намалите бръчките под очите е тайна, запазена само за здрави траверси. Често безсъние може да бъде тежък резултат от натрупване на стрес. Тежките работни графици и натоварените дни ще ви задържат целият ден и за да се отървете от упоритите очни бръчки, от първостепенно значение е да изпразните ума си в края на нощта и да си направите хубаво количество сън.

6. Да останеш хидратиран:

Водата винаги изплаква токсините от вашата система и гарантира, че вашата система остава чиста и здрава. Водата във вашата система ще ви позволи да поддържате кожата си добре подхранена и пълна, като по този начин намалявате шансовете или преждевременното стареене около очите.

7. Овлажняване:

Сухата кожа е склонна да се бръчи повече от всякога. Липсата на влага в кожата ви отнема цялата плътност, правейки кожата суха и напукана. Ето защо често сухата кожа или чувствителната кожа е по-склонна към набръчкване, поради което овлажняването е важна част от вашата рутинна грижа за кожата.

8. Защита от слънцето:

Районът около окото ви е едно от най-меките места в лицето ви, което позволява слънчевите лъчи и UV лъчите да реагират най-много в тези области. Ето защо сме поставили красота на красотата заедно с изискванията за грижа за кожата, за да пазите красивите си пепери в безопасност и далеч от слънцето. Винаги носете сенки.

Вижте повече: Как да намалите бръчките на ръцете

9. Упражнения на лицето:

Докато всяка форма на светлинно упражнение за 30 минути на ден е важна за цялостното здраве. Значението на упражненията за лицеви мускули и очните упражнения за получаване на младо, без бръчки лице не може да бъде отречено. Очните упражнения увеличават кръвния поток в областта под око. Когато свежата кръв, богата на хранителни вещества, достигне до областта под окото, също измива токсините от този регион и прави очите ви да изглеждат по-малко подпухнали.

Очните упражнения са много лесни за изпълнение. Завъртете топката за очи по часовниковата стрелка и след това по посока на часовниковата стрелка, за всеки от 5 до 10 броя. Следвайте това, отпускайки очите си в продължение на 2 минути, като ги поставяте с ръце.

Масажирайте областта под очите с бадемово масло, рициново масло, масло от розмарин или масло от витамин Е. И двата вида са пълни с много антиоксиданти. Антиоксидантите имат свойства за борба с свободните радикали Те противодействат на щетите, причинени на клетъчно ниво и нивото на ДНК.

10. Устните упражнения:

• Завъртане на очната топка:

Започнете да упражнявате очите си, като ги въртите, веднъж по посока на часовниковата стрелка и веднъж обратно на часовниковата стрелка За да започнете това, разширете очите си и започнете да завъртате очната ябълка, 5 пъти според часовника и следващите 5 пъти срещу часовника. Това ще ви почине уморените очи и незабавно да се отпуснете.

• Масажи за очите:

Често в мързелив уикенд можете да се погрижите за уморените си пиперки, като масажирате ги с етерични масла. Често етеричните масла затягат и укрепват кожата, докато масажът подмладява и ревитализира кожата около очите ви.

• Големият V:

Това е форма на лицето йога. Започнете с натискане на средния пръст на двете ръце на вътрешната вежда, като показалецът почива върху краищата на веждите. Сега натиснете леко, докато примигвате нагоре и задръжте позицията там. Пръстите ви трябва стриктно да наподобяват голям V от двете ръце.

• Нарушение на окото:

Това също може да бъде разпознато като форма на йога. Тук използваме пръстите на индекса, само когато ги поставяме от двете страни на очите, външните ъгли и леко ги притискаме навътре, без да прилагаме прекалено голяма сила. Сега ние оглеждаме очите си и задържаме погледа, преди да оставим позицията.

Всички тези упражнения усъвършенстват очите ви и ви оставят да се отървете от ненужното бръчкане и гънки. Това също така предотвратява отпускане под очите, кухи потънали очи, дълбоки тъмни кръгове и проблемни очи. Това е естествен начин за лечение на бръчките на очите.

око wrinkles

Вижте повече: Как да намалите бръчките на челото

Друга причина зад уморените очи, които са много податливи на бръчки и тъмни кръгове, работят дълги часове пред компютъра. Направете почивки на всеки 20 минути и мигнете очите си за 20 броя. Това възстановява влагата на роговицата ви.

Поставете памучни тампони, напоени с розова вода или сурово мляко върху очите, за да отпуснете очите си.

Нанесете сок от ананас в областта под око. Сокът от ананас съдържа естествени алфа хидрокси киселини и ензим, наречен бромелаин. Поради наличието на тези вещества, тя действа като локално астринген, както и антиоксидант.

Можете също така да отидете за паста от джинджифил мед, сок от краставици или яйчен белтък над областта под око.

Домашни средства за премахване на бръчки около очите:

Като се има предвид тук са някои от домашно направени средства за лекуване под бръчките на очите.

• Сок от ананас:

Сокът от ананас е богат източник на алфа хидрокси киселина. Съществува и наличието на бромелаин, който е ензим в природата. Тези компоненти добавят зрялост към кожата, тъй като богатият източник на антиоксиданти поддържа бръчките на окото.

• Сурово мляко:

Потопете памучен тампон в сурово охладено мляко и го поставете върху очите си, докато почивате за вечерта.

• Сок от краставици:

Краставицата не само осветява и осветява кожата около очите, но и затяга кожата. използвайте един и същ метод за памук.

• Етерично масло:

Ментовите процедури за мента или розмарин могат да освободят натрупания токсин, докато подхранват и подхранват кожата около очите ви, като по този начин премахват бръчките.

Надявам се, че харесахте статията и я намерихте полезна и се освободихте от бръчки под очите.

Вижте повече: Начало средства за бръчки

Leave A Comment

6 + = 12