Как да получите светлина кожата у дома? | Стилове в живота

Всяка жена иска да има блестящ тен на кожата. В наши дни има много продукти на пазара, които се фокусират основно върху това. Можете също така да получите няколко натурални съставки, инфузирани продукти. Те твърдят, че освежават тъпия тен. Има различни видове измивания на лицето, които казват, че очистват повърхността отвътре и изваждат всички примеси. Те казват, че придават живот на скучно изглеждащо лице и едновременно с обичайната употреба, ние сме склонни да получим по-светъл и свеж тен. Някои продукти твърдят също, че в тях има природни съставки като масло от Шеа и масло от жожоба.

Някои казват, че могат да дадат подмладяване на лицето и съдържат гел от алое вера. Съществуват и други продукти, които помагат да се направи тонът по-светъл. Някои маски са особено там, за да отнемат мъртвите и разлагащи се отлагания в корените на космените фоликули на кожата, които обикновено водят до черно-бели глави. Можете също да опитате различни форми на кремове и други лосиони, които са там, които казват, че могат да подобрят тена.

как to get fair and glowing skin

Има обаче различни други начини и стъпки, които човек трябва да следва и да поддържа, за да получи по-справедлива кожа. Те започват с отстраняване на мъртвите и разлагащи се клетки на горния слой и след това овлажняване и тонизиране на тъканите. За това можете да купите продукти, както и да вземете лице в местния салон. Можете също така да масажирате повърхността, за да подобрите кръвообращението и това ще ви помогне да изглеждате по-справедливо. Съществуват и някои серуми, които могат да направят това по-малко завихрящо и по-твърдо. Ако е по-твърдо, то няма да изглежда по-възрастово.

Следователно тя ще изглежда по-ярка от преди. Маски за лице са друг начин за подобряване на тена. Можете да ги купите от различни марки за красота или да направите и приложите нещо, направено вкъщи. Пресната маска за плодове може да даде на лицето ви антиоксидантно усилване. Тя също може да го направи по-успокоена. То помага да се отпусне и стресът или скулптурата постепенно намаляват при редовна употреба. Има и очни лепенки, които могат да бъдат направени у дома. Само кожата около различни части не се нуждае от чиста работа, но също така трябва да освободите зоната около очите. За това око могат да се използват маски и други форми на очни лепенки, които успокояват подпухналостта и осветяват тона.

Как да направим справедлива и блестяща кожа:

Нека видим 25 различни метода, предпазни мерки и съвети, които можете да следвате, за да ви дам честна кожа и блестяща кожа. Те трябва да се спазват и ако е необходимо, трябва да вземете експертно мнение от дерматолог.

1. Измиване:

как To Make Fair And Glowing Skin:

Това е много важна стъпка към постигане на сравнително по-справедлив тон. Трябва да изтърквате мъртвите и разлагащи се клетки всеки ден. Повърхностните клетки умират и се правят отново всеки ден. Така че мъртвите клетки трябва да бъдат премахнати, така че новите да могат да седят правилно. Така че, тъй като последните няколко години хората са признали предимствата на почистването. Следователно, можете да видите различни форми на продукти са на разположение на пазара, който е добър за почистване цели. Хиляди марки се продават там.

Има различни форми и често може да се сблъскате с проблема кой всъщност трябва да купите. Всъщност, това е доста труден избор, когато имате комбинация или чувствителна кожа. Някои скраб могат да имат големи гранули, докато другите могат да имат малки гранули в тях. Зависи от какъв тип епидермални слоеве имате, че сте избрали правилния вид зърна за себе си. Ако имате чувствителна повърхност, тогава е по-добре да инвестирате в нещо, което има леки зърна, и когато имате увиснала епидермиса или прекомерно отлагане на мъртви клетки, тогава трябва да инвестирате в нещо, което има сравнително по-дебели зърна.

2. Почистване може да направи кожата си блясък:

кожа care tips - cleansing

Това е много важна стъпка към всекидневната рутина на красотата. Ако не изчистите порите си, тогава мъртвите клетки ще останат там и ще изглеждат скучни. Това също води до запушване на порите с секрети на маслото и себума в порите на епидермалния слой. Това запушва дишането от слоя и по този начин ни прави скучни. Това също може да доведе до излишна мазнина на горната повърхност. Следователно човек трябва да измие лицето най-малко 3 до 4 или повече пъти в продължение на един ден, в зависимост от маслото на повърхността и също така колко време човек остава извън къщата. Колкото повече останете в праха и замърсяването, толкова повече ще трябва да поддържате порите чисти.

3. Ексфолиация:

Ексфолирането е много важна програма за справедлива и блестяща кожа. Доброто търкане помага за премахването на най-горния слой на кожата, който се състои от мъртвите клетки. Премахването на този слой мъртва кожа насърчава образуването на нови и по-здравословни клетки. Освен това ексфолирането спомага и за кръвообращението в тялото и също така облекчава текстурата на кожата. Какви резултати има гладката, меката и младата изглеждаща кожа.

4. Тонизиране Дайте блестяща кожа:

GS toning

Това е още едно важно нещо, което прави кожата по-твърда. Това помага да се поддържа по-справедливо и по-светло за по-дълго време. Можете да направите някои домашни тонери за нас, ако на всички налични на пазара тонери не ни подхождат. Можете да си купите етерични масла и да направите тонери вкъщи. Прясно изцеден сок от домат може да бъде добър тонер. Това също има леки избелващи свойства и може да ви направи по-справедливи. Можете да направите същото и със сок от краставици. Същото може да се направи и с лимонов сок, при условие че се смесва с вода.

Също така можете да изсипете джинджифила и чая в саксия и след това да ги опънете. Можете да го съхранявате в хладилника и след това да го използвате с памучна топка. Подобни тонери могат да бъдат розова вода, чай от лайка и дори куб с лед. Когато се върнете отвън и искате нещо освежаващо за лицето, можете да използвате някои кубчета лед.

5. Овлажняващ:

кожа care tips - moisturize your skin

Това е много важна стъпка, която е необходима, за да се предпази лицето от смайване. Можете да прилагате различни кремове и лосиони, които се предлагат на пазара и ви подхождат. Същевременно съществуват различни средства за домашна защита, които могат да се използват като мляко или мътеница, което помага при овлажняването. Можете също така да използвате гела от алое-вера за хидратиране на сухи епидермални слоеве.

6. Грижа за пуфти очи:

отекъл eyes glowing skin

Това е още една важна част от това, че целият повърхностен тон да изглежда равномерно и в един цвят. Можете да използвате студените чаени чанти и също така можете да използвате студени филийки краставица над очите, за да ги освободите от всякаква подпухналост. Това също така ще успокои частта около очите и ще спомогне за нормализиране на тона на цвета. Можете също така да използвате картофени филизи по същия начин. Масажирането на бадемовото масло или зехтина около очите също може да ви помогне да постигнете по-светъл тен.

7. Пакети, които могат да се използват, за да получите Glow кожа:

редовен Facial

Можете да използвате пакетите за лице, за да направите лицето по-светло. Има различни видове опаковки за лице, които са лесно достъпни на пазара. Някои опаковки също са направени от естествени съставки. Ако имате достатъчно време в ръка, можете да направите опаковки у дома с естествени съставки. Повечето от съставките са от кухненския плот и можете да вземете няколко пресни продукти от самия пазар. По-долу са представени няколко метода, които могат да бъдат полезни за правене на пакет у дома.

Пакет A. Multani Mitti:

Multani Mitti Face Packs

Това е естествена земна почва, която обикновено се предлага на пазара, смесена с други сухи билки или други съставки, за да стане по-удобно за епидермиса да носи. Можете да направите паста, като смесите 2 или 4 чаени лъжички от това, заедно с всяко друго разреждащо средство като мляко или розова вода. Можете също така да използвате чиста вода и да направите пакет с това. Той ще се постави на лицето ви и ще се остави да престои поне 20 минути или докато изсъхне и се счупи. Измийте с чиста вода и тонирайте повърхността с тонер. Той, когато се използва редовно, може да ви даде по-справедлив тон.

Б. Безан или Грам брашно:

besan face

Това е популярно лекарство, което ни прави по-справедливи. Това се използва в милиони домакинства през поколенията. Тя има древна история на това и също е доста полезно, при условие че това ни подхожда. Понякога естествените съставки може да не работят върху всички видове епидермални клетки. Тя може да предизвика обриви и може да предизвика дразнене или сърбеж на повърхността. Трябва да знаете кое е подходящо за вашата кожа. Следователно, когато използвате besan, не забравяйте да го разбъркате с някакъв разредител, който е подходящ за нас. Ако имате суха повърхност, можете да разбъркате без мляко или мътеница.

Ако имате изключително суха повърхност, можете да използвате чисто масло, за да смесите безана. За други време можете да използвате етерично масло като бадемово масло или кокосово масло. Това е за тези, които имат изключително суха и напукана горна повърхност. Това може да се случи и през зимата. За тези, които имат комбинирана повърхност, те могат да опитат да използват нещо като розова вода или алое-вера гел. Тези гелове се предлагат в магазините или можете да ги използвате от растенията, ако имате тези растения вкъщи. Някои добри марки предлагат гуа алое-вера гелове, но други ще ви предложат повече химикали за по-висока цена и по-малко от истинската съставка. За тези, които имат чувствителни слоеве, просто обикновена вода трябва да е правилна.

В. Акнето пакети:

правилен wash face

Понякога може да получите парчен тен поради белези, оставени от акне или зъби. За тези хора можете да опитате да използвате нещо домашно направено с помощта на besan и куркума. Куркума, който е отличен антибактериален и противовъзпалителен, ще успокоява обривите, а също така ще озарява кожата, заедно с работата на бесан е по пътя към нея. Можете също така да използвате нещо, което е направено с multani mitti и има сух чесън на прах в него. Чесънът помага да се лекува акне, макар че миризмата му може да не ви позволи да го използвате. Има няколко други готови опаковки, които можете да използвате за светещото лице и кожа.

D. Bleach Packs:

спа face packs

Ако търсите да избелвате повърхностния епидермис, за да получите по-справедлив вид, тогава можете да опитате лимонов сок. Вместо на пазара белина, лимонов сок работи дълбоко в епидермалния слой и след това го прави по-справедливо. Същото с по-мек ефект е този на доматения сок. Можете да използвате този сок и върху лицето. Ако лимоновият сок има тенденция да изгори повърхността, можете да превключите на сок от доматен сок или дори на сок от картофи, за да видите дали има някаква разлика. При редовна употреба повърхността трябва да стане по-ярка.

8. Прилагане на слънцезащитни продукти:

тен - sunscreen

За да поддържате тена и да се отървете от обикновения слънчев тен, всеки ден трябва да се прилага слънцезащитен крем, преди да излезете на слънце. Това е много важно нещо от обичайните рутинни процедури, които повечето от нас пренебрегват. Резултатът е зачервеният тен, който само клиничните заседания могат да подобрят.

9. Редовните фактори правят кожата блясък:

Редовен Facials for glowing skn

Месечното лице може да ви помогне да запазите твърдостта на кожата. Той също така помага да се отървете от мъртвите клетки и дъбени тон. Това също помага за изчистването на бели глави и черни глави. Друго важно нещо е, че лицето може да бъде от различни видове според нас. Ако имате стареене на клетки, които се нуждаят от подмладяване, тогава златните лицеви са по-добри. Младите хора се нуждаят от плодове или от сребро за лице.

10. Здравословна диета и пиене Адекватна вода:

Това не може да бъде пренебрегнато, че здравословното хранене винаги има ефект върху начина, по който изглеждате. Ако вашата диета е само боклуци и мазни храни тогава ще получите breakouts, обриви или прекомерно масло. Всички те ще допринесат за облекчаване на кожата ви.

хлориран water

Така че е важно да има балансирана диета, състояща се от витамини, протеини, листни зеленчуци, млечни продукти, риба, плодове и също така и следи от минерали. Те заедно ви карат да изглеждате по-добре отвътре. Пиенето на достатъчно вода, което е най-малко от 8 до 10 чаши, е много важна стъпка за изчерпване на токсините от тялото. Само балансираното хранене не е достатъчно за правилната метаболитна активност, ако тялото ви задържа токсините. Така че пиенето на повече вода, но не прекалено ще ви помогне да получите тежка кожа.

Вижте повече: Как да получите Светеща кожа за една нощ

11. Винаги премахвайте вашия грим:

Винаги Remove your Makeup

Докато използването на грим и други козметични продукти подобрява блясъка на кожата ви, е още по-важно да изчистите кожата си от всякакви следи от грима, преди да си легнете. Когато спите с грима, порите в кожата ви се запушват, което води до акне разкъсвания и пъпки. Така че, без значение колко сте уморени, винаги почиствайте грима с почистващ препарат. Препоръчително е да използвате добро качество без алкохол почистващ препарат за тази цел. Розова вода може да се използва след това като тонер.

12. Изхвърлете старите козметични продукти:

Освен че следват редовен режим на грижа за кожата, е също толкова важно да се използват качествени продукти за грижа за кожата. Избягвайте да използвате кремове за лице, козметични продукти и други изпражнения, които са много стари или са изтекли. Преди да купите продукти за грижа за кожата, винаги проверявайте срока на годност. Проверявайте редовно продуктите си и ги изхвърляйте, след като сте преминали датата, посочена в етикета. Важно е също така да избягвате да споделяте личните си продукти за грижа за кожата и козметиката, тъй като това може да ги замърси и да го направи непригоден за употреба.

13. Вземете адекватно сън:

адекватен sleep

Добрият сън в нощта е време-изпитан отговор за това как да получите справедлива и блестяща кожа. Винаги трябва да сте чували от лелите и бабите си, че звуковият сън е магическият начин да получите здрава кожа и тяло. Това остава вярно до датата. Докато спите, тялото получава време да поправи повредените клетки и да регенерира старите. Затова, за да получите блестяща кожа, трябва да спите минимум 8 часа дневно. Добър сън ще ви накара да се чувствате освежени и енергични.

14. Избягвайте лошите навици:

Не Smoking

Здравословният начин на живот е задължителен за по-младата изглеждаща и безупречна кожа. Ако някой ви пита как да направите светлината на кожата, отговорът е много прост. Избягвайте лошите навици и пристрастяване и ще получите светещата кожа, която винаги сте искали. Установено е, че тютюнът за пушене (както активно, така и пасивно); пиенето на алкохол и приемането на наркотици може да причини сериозно увреждане на кожата. Димът от тютюна свива кръвоносните съдове, като по този начин лишава кожата от важни хранителни вещества. Тези нездравословни навици също са виновниците зад появата на бръчки, фини линии и ранни признаци на стареене.

15. Редовно упражняване:

Как да получите светлина кожата у дома? | Стилове в живота

Редовното упражнение също отговаря на въпроса ви как да направите кожата си блестяща. Въпреки че е известно, че упражняването е добро за физическото здраве на тялото, то може да ви направи красиви. Когато тренирате, тялото получава много кислород, който на свой ред се бори с развитието на свободните радикали, което на свой ред причинява преждевременно стареене и прави кожата по-слаба. Ето защо е важно да се следват редовни рутинни упражнения като ходене, йога, джогинг, колоездене, бокс или дори танци. Изпотяване изгаря допълнителни калории от тялото ви и прави здравословна светлина върху кожата ви.

Виж повече: Как да получите справедлива и блестяща кожа в 7 дни

16. Обърнете внимание на специалните области:

В нашето тяло има специални области като ръцете и шията, които започват да растат по-рано в сравнение с другите части. Следователно е важно да се грижите допълнително за тях. Кожата около ръцете и врата се разхлабва постепенно с възрастта. Ако искате да получите блестяща кожа, използвайте домашни средства като нанасяне на варени чаени чанти или използване на краставица или суров картофен сок, за да затегне кожата около тези области. Не забравяйте, че е важно да изглеждате красиво от главата до петите.

17. Хидратация на кожата:

Кожата Ви е много крехка и трябва да се поддържа хидратирана. Важно е да се хидратира тялото както отвътре, така и отвън. Рутинната процедура за хидратация на кожата включва почистване на кожата с вода два пъти дневно, за да се предотврати изсушаване на кожата. Поддържайки кожата без никаква мръсотия, природните масла могат да придадат безупречна светлина на кожата ви. Трябва да използвате само студена вода, за да почистите кожата си, тъй като използването на топла вода отваря порите на кожата, като по този начин позволява на мръсотията и бактериите да ги вкарат.

18. Грижа за пъпките:

Как да получите светлина кожата у дома? | Стилове в живота

Правилното лечение на акне и пъпки е най-наложително за блестяща и справедлива кожа. По-често, най-често срещаната реакция на пъпките е просто да се появи, за да се отърват от тях. Въпреки това, пръскането води до възпаление, което прави кожата червена и оставя белег зад себе си. Освен това заразеният материал прониква по-нататък в кожата, което води до по-големи изблици на пъпки.

19. Детоксикация:

С течение на времето нашето тяло натрупва токсини и други отпадъчни материали, които трябва да се изхвърлят за цялостно добро здраве и по-ясна кожа. Това се прави чрез детоксикация. Акне и пъпки са най-често в резултат на натрупване на такива токсини. Следователно е важно да се избере програма за естествена детоксикация, като диета за 30 дни, включваща зеленчуци и плодове. Детоксикационната диета с плодове и зеленчуци е натоварена с много хранителни вещества, които пестяват кожата. Също така трябва да освободите много солени закуски, алкохол и захар. Тези програми помагат да се почисти тялото, освен да се подобри функционирането на бъбреците, дебелото черво и черния дроб. Пиенето на чаша хладка вода също помага за детоксикацията на тялото.

20. Дневна доза витамин С:

Витамин С също е важно хранително вещество, което има отлични свойства за подхранване на кожата. Добрата доза витамин c ще подобри тена на вашата кожа, като същевременно ще възпира ранните признаци на стареене. Някои от храните, които са отличен източник на витамин С, са броколи, цитрусови плодове, касис, грозде, гуава, сладки картофи, папая и ягоди. Редовната консумация на витамин С подпомага производството на колаген и подобрява естествената способност на кожата да се предпазва от вредните ефекти на UV лъчите.

Виж повече: Как да приложите Multani Mitti на лицето

21. Използвайте много естествени продукти за грижа за кожата:

Докато пазарите днес са наводнени с изобилие от продукти за грижа за кожата, всеки от които твърди, че е най-добрият, е най-безопасно да се придържате към природни продукти, които лесно ще намерите в кухненските стелажи. Някои от тези естествени, но все пак чудесни продукти за вашата кожа са мед, куркума, лимон, сода за хляб и краставица, за да назовем само няколко. Медът е естествен овлажнител, куркума има отлични антисептични свойства, а лимонът притежава коригиращи избелващи свойства, докато содата за хляб спомага за поддържане на баланса на pH на кожата. Тези натурални продукти са свободни от всякакви форми на химикали и редовното им използване ще ви даде честна и блестяща кожа.

22. Дръжте ръцете си от лицето си:

Това може да изглежда незначително, но големи огнища на лицето ви могат да бъдат резултат от заразени ръце. По-често ръцете ни се замърсяват лесно, съзнателно или несъзнателно. Бактериите от всяка заразена повърхност лесно могат да се гмуркат между пръстите ви и да доведат до няколко кожни проблеми. Ако имате навика да постоянно четкате лицето си с ръцете си, помислете по-добре. Поддържането на ръцете си е просто средство за получаване на блестяща и безупречна кожа.

23. Посетете дерматолог от време на време:

Да, толкова просто. Редовното посещение на дерматолога може да ви помогне да получите справедлива и блестяща кожа. Специалистът по грижа за кожата внимателно ще прегледа кожата ви и също така ще се увери, че се грижите за вашата кожа по правилния начин. Един дерматолог лесно ще бъде в състояние да изключи някоя от вашите погрешни понятия по отношение на основната грижа за кожата. Така че, ако е било много дълго, откакто сте посетили дерматолог, запишете назначението си без никакво забавяне.

24. Дръжте одеялата си чисти:

Макар че може да изглежда незначително, важно е вашето спално бельо и възглавницата да се поддържат чисти. Мръсните покрития се превръщат в лесна почва за поникване на бактерии. Тези бактериални разраствания могат да причинят пробив в кожата ви и да застрашат всички ваши усилия за получаване на блестяща кожа. Затова направете навик да почиствате спалното си бельо веднъж седмично.

25. Кажете сбогом на стрес:

Стресът не е причина само за много от болестите; тя също така може да направи кожата ви скучна и безжизнена. По време на стрес, тялото произвежда хормони, които водят до екстремно производство на мазнини в тялото, като по този начин причиняват бели глави. Ако се чувствате твърде напрегнати, вземете топла баня или кратък звуков сън. Отдаването на минерални извори от време на време също спомага за отпускане на мускулите и тялото като цяло. Това ще ви помогне да се отървете от излишния петрол и да възстановите младостта си.

Като следвате тези основни, но прости средства, ще живеете мечтата си да останете млади и примамливи безупречна, блестяща кожа. Ще забележите промяната в тена и текстурата си, както никога досега. Останете млади и щастливи завинаги!

Вижте още: Погледнете по-млади 5 години

Leave A Comment

73 − 71 =