Как да направя Сахаджа Йога и нейните ползи Стилове в живота

Сахаджа Йога е лесна процедура за медитация, която ви помага да се свържете със себе си. Въпреки че всички сме духовни, ние всички трябва да знаем начини, по които можем да приемем нашия духовен живот на ново ниво. И това може да се направи със Сахаджа.

Сахаджа Йога и нейните ползи:

Избор на спокойно място или време:

сахаджа yoga

За да практикувате всякакъв вид йога, трябва да практикувате на тихо и спокойно място, което е без шум или затрупване. Най-доброто време за практикуване на Сахаджа Йога е рано сутринта. Тъй като това е само за самореализация, би било невъзможно да го направите някъде, където ще срещнете няколко вида разсейвания. За да избегнете проблеми като тези, най-добре е да го направите някъде близо до природата. Уверете се, че времето за практикуване е една и съща за всеки един ден. Не променяйте времето.

Виж повече: Горещата йога у дома

Учене как да се свържете:

Да се ​​научите как да се свързвате със света около вас и да се стремите да търсите духовна енергия е много важно за тези, които биха искали да практикуват Сахаджа Йога. Първото нещо, което трябва да разберете, преди да практикувате това, е, че има някаква духовна енергия, която съществува във всички нас и я обича много скъпо, точно както нашия настойник или майка ни обича. Когато се опитате да се свържете с тази вътрешна душа или тази енергия във вас, вие ще я помолите за възможността да развиете силна връзка, която ще съществува изключително между вас.

Настани се удобно:

Как да направя Сахаджа Йога и нейните ползи Стилове в живота

Следващото нещо, което трябва да направите, е да се чувствате комфортно. С това искаме да кажем, че не трябва да носите никакви тежки или плътни дрехи, които ще спрат шансовете ви да дишате по-добре. Уверете се, че не носите обувки или чехли. Всичко, от което се нуждаете, е мат и красивото присъствие на природата. Седнете и се чувствайте комфортно. Подгответе се да останете фокусирани и спокойни. Ако често сте неспокойни, прекарайте известно време в тишина и съзерцание, а след това бавно се подгответе за медитация. Можете също така да седнете на един стол, ако искате.

Виж повече: Баба Рамдев Йога за отслабване

Седни:

Когато седите на стола, уверете се, че краката ви докосват земята. Те не трябва да докосват земята. Сега поставете лявата си ръка върху крака и дланите ви трябва да са обърнати нагоре. Вземете дясната си ръка от лявата страна на сърцето си и я поставете леко там. Сега помнете името на всяка богиня или божество, което най-много обичате. Вземете името й и я попитайте дали сте истинският вечен дух. Попитай я три пъти в сърцето си. Това е вашето лично време с вашата вътрешна енергия, така че не е необходимо да говорите силно. Кажете го на себе си отвътре.

Към следващото ниво:

След като приключите, вземете дясната си ръка и я поставете на лявата страна на гърдите с една ширина надолу. Нагласете го с вашия слънчев сплит. Сега отново говорете на вътрешната енергия чрез името на вашата богиня. Този път трябва да я попитате дали сте ваш собствен господар. Задавайте този въпрос три пъти по много мек и нежен начин. Обърнете пълна концентрация на въпроса, който питате, и останете спокойни и композирани. Опитайте се да развиете връзката с вътрешната си енергия. Това може да отнеме известно време, но не губете търпение.

Питай за знание:

Следващата стъпка за вас е да поискате знание. Вземи дясната си ръка и я сложи една ширина надолу. Това трябва да е точно над бедрото ви. След като направите това, помолете вашата богиня да ви даде чисто знание. Това трябва да се изисква около шест пъти. Ще се почувствате спокойни, спокойни и много съставени по този начин. Донесете в гласа си някаква искреност, докато я молите. Нека се отпусне. Сега вдигнете дясната си ръка на мястото, където е и кажете с пълна убеденост, че сте ваш собствен господар. Можете да повторите това десет пъти. Това ще ви помогне да се чувствате уверени, силни и позитивни.

Говорете сами:

Сега е време да вземете ръката си и да я поставите отново в сърцето си. Този път, кажи го с вяра. Кажете на богинята си с пълна убеденост и вяра, че вие ​​сте духът. Трябва да повторите това 12 пъти. Сега обърнете главата си докрай надясно и поставете дясната си ръка от едната страна на врата си. Кажете на вътрешната си енергия, че нямате вина, че сте невинни. Кажи го като да го кажеш. Трябва да го повтаряте около 16 пъти. Това ще ви помогне да се примирите с вашата вътрешна енергия.

Време е за прошка:

Сега е време да простите на всички, които са ви сторили грешни. Поставете дясната си ръка на челото си и използвайте върховете на пръстите си, за да изстискате храма си. Сега кажете с вяра и вяра, че сте простили на всички. Това може да се повтори толкова пъти, колкото искате, докато не се почувствате, че сте простили хора. Не мислете за конкретно лице или индивиди по време на тази процедура.

Виж повече: Кундалини йога позира

Питайте за прошка:

Сега трябва да помолите Всемогъщия за прошка за всички грешни неща, които сте направили. Това е просто. Всичко, което трябва да направите, е да попитате. Вземете дясната си ръка и я поставете в задната част на главата си. Наклонете главата си към гърба. Попитайте отвътре, че ако сте направили нещо нередно, трябва да бъдете простени. Повторете това толкова пъти, колкото искате.

Запитване за самоизпълнение:

Последното нещо, което трябва да направите, е да поискате самостоятелна реализация. Сега опитайте да се свържете с вашия вътрешен дух и да я помолите да ви даде самостоятелна реализация. Това трябва да поискате седем пъти, преди да го наречете края.

Съдържание и изображения Източник: 1, 2

Leave A Comment

5 + 5 =