Как да контролираме падането на косата през зимата? | Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

Как да контролираме падането на косата през зимата? | Стилове в живота

Хората обикновено се сблъскват с падане на косата по време на зимата, отколкото с нормалните сезони. Те засягат човека вътрешно и външно и следователно трябва да бъдат лекувани и човекът не трябва да пренебрегва тези. Ако проблемът се влоши, те трябва незабавно да бъдат лекувани или с някакво естествено средство или с някои хирургически и медицински проследявания редовно за по-добри резултати.

коса fall in winter

Косата пада през зимата и как да я контролирате:

Ето списък на 6 основни причини за падането на косата през зимата и как да се грижим за косата през зимата, както следва.

1. Пот:

Хората обикновено обичат да правят повече упражнения през зимния сезон. Това често води до повече пот и тъй като хората мият глави по-малко през това време, това може да доведе до повече бактериална инфекция.

Човек трябва да измива главата с анти-гъбични медикаментозни почистващи препарати редовно след упражнения.

Виж повече: Как да спрем падането на косата

2. Неизмита глава:

Обикновено хората избягват да изпиват пълни глави през този сезон. Ето защо обикновено това може да доведе до натрупване на пот и себум. Те също така идват с екскреция на токсини от тялото. Секретите, които съдържат и сол и други липиди, особено ако човек има прекомерна мазна храна, след това не са здрави, което може да доведе до бактериални инфекции или кипене. Редовното почистване е от съществено значение за контролиране на този проблем и за поддържане на чистата повърхност.

3. Прекалено стил:

Хората обичат да спортуват различни видове модни стилове през този сезон, които могат да причинят прекомерна употреба на топлина. Често хората също не измиват главата всеки ден поради температурата и това може да доведе до отлагания на химикали, особено при ниски температури, и затова това може да е причина за различни проблеми на изтъняване по това време. Намаляването на химикалите и топлината може да доведе до по-добри резултати, а проблемът може да бъде адекватно третиран.

4. Стрес:

Това може да е редовна причина и това може да е фактор, който причинява изтъняване през този сезон. Това може да се лекува с подходящи лекарства и това също може да се направи с консултиране. Често хората имат зает работен режим, който може да причини това. Неправилното или липсата на сън може да доведе до този проблем. Хормоналните дисбаланси също са проблем, който възниква поради това.

Трябва да се консултира с добър лекар, ако това се предполага, че е причина. Те могат да предложат подходящи средства за защита, ако се изисква консултиране или могат да се направят някои рутинни промени, за да отговарят на това лице. Могат да се предложат отен антидепресанти. Те не трябва да се приемат без рецепта или това може да доведе до повече щети.

Виж повече: Как да контролираме падането на косата през лятото

5. Триене:

Хората имат навика да носят глави като гуша или шапки, които могат да причинят проблеми, като при триене и по-слабо изтъняване по време на ниската температура, за да се предпазят от улавяне на грип.

Те могат да бъдат избегнати, а вместо тях могат да се използват тънки шалове. Хората отрязват участъците много плътно и това може да е фактор зад проблема.

коса fall in winter

6. Пърхот:

Това е много често срещана причина за загуба на коса през зимата. Има различни причини, поради които поради промените в сезона и температурата на атмосферата гъбичните инфекции могат да бъдат ненормални. Ето защо маласезия, която е отговорна за това, може също да действа доста необичайно и това може да доведе до повече люспи през това време.

Това може да бъде предотвратено чрез използване на медикаментозни кремове, съдържащи низорал и кетоконазол. Те често се препоръчват като редовно лечение. Те също така не са скъпи и често са достъпни. Някои анти-гъбични лекарства могат да бъдат изпробвани у дома като използването на опаковки от листа Margosa като паста или чрез закупуване на прах от пазара от добри марки и след това да се използват тези след накисване.

Виж повече: Как да се възстанови косата на храмове

Изображения Източник: Shutter stock

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map