Как да използвате мед за акне белези | Стилове в живота

Медът е добър за акне ?. Скъпата е чудо, храна, използвана от древни времена за лечение на акне и орда от други заболявания. Медът има дълъг списък на предимствата, тъй като може да реши много проблеми, както и че те са много полезни при лечението на изгаряния, порязвания, рани, язви и дори засилва имунната система. Медът съдържа всички основни хранителни вещества и други съставки като витамини, минерали и силни антибиотични и противовъзпалителни ефекти, които не само помагат при убиването на бактериите, намиращи се в хроничните рани, но и полезни при лечението на алергии.

Медът е такъв елемент, който е известен като използван от кралицата Клеопатра от древен Египет за ежедневната си красота в вана, пълна с мляко и мед. В тази статия ние обсъждаме как да се използва мед за лечение на акне.

пчелен мед for acne

Виж повече: Използването на Multani Mitti за пъпки

Как действа медът при лечение на акне?

Има много причини, които правят мед подходящ вариант да изберат за лечение на акне проблеми естествено.

• Преди всичко, медът най-напред помага, като убива бактериите, причиняващи акне, така че да не може да се разпространи. Медът има способността да абсорбира вода дори от бактериите, които в крайна сметка убиват бактериите, тъй като бактериите също се нуждаят от вода, за да оцелеят.

• Второ, медът е относително кисел, което предотвратява растежа на бактериите. Той също така намалява зачервяването, причинено от акнето, поради противовъзпалителното свойство на меда.

• Антибактериалното свойство на Honey го прави идеално средство за убиване на бактериите отвън, както и от вътрешната страна на кожата.

• Освен лечение на акне е много полезно за детоксикация на тялото.

• Приемането на мед с напитка или директно върху кожата е полезно при лечението на акне болки.

• Консумирането на мед религиозно почиства кръвта, която повишава мощта на тялото и спомага за подмладяване на имунната система от по-нататъшно акне бактериална атака.

Най-препоръчителният мед за лечение на акне е медът Manuka, който идва от Нова Зеландия и Австралия.

Мануканският мед е най-подходящ за акне поради допълнителното му съдържание на антибактериално свойство, което често липсва при повечето други видове мед.

Виж повече: Как да се отървете от пъпки паста за зъби

Как да използвате мед за лечение на акне?

Най-честият и лесен метод за използване на мед за акне е директно да се приложи върху лицето като маска или да се включи в други опаковки за лице. Освен това можете да вземете мед като хранителна добавка, за да поддържате кожата здрава отвътре навън.

Пчелен мед face

Медът става по-ефективен, когато се смесва с други естествени съставки като алое вера, ябълково авокадо, краставици, кайсии, моркови, смокини, грозде, лимонов сок, манго, мляко, пъпеш, папая, праскова, ананас, , кисело мляко, пшеничен зародиш, яйце, сандалово дърво, масло от чаено дърво, земна пудра на Фулър или с лек / тежък крем.

Необработеният и необработен мед се препоръчва повече, тъй като ползите от всички поленови и други екстракти се отстраняват по време на обработката. Местният пчелен мед е още по-полезен, тъй като те остават пълни с целия цветен прашец. Храненето на този полен спомага за намаляване на алергичните реакции чрез бавно изграждане на съпротивителната мощност.

храни that Cause Acne copy

Пчелни маски за лице:

силна> • Маска на ябълка с мед:

Смесвайте средна ябълка в блендер, за да получите чиста пулпа. Добавете 2 супена лъжица мед в него и отново го смесвайте, за да получите равномерна смес. Нанесете тази прясно приготвена смес върху цялото лице и я оставете за 15-20 минути. Измийте го с чиста вода и изсушете.

HNY cinnamon

• Маска от канела с мед:

Вземете супена лъжица мед в тиган и го загрейте малко, за да го направите по-голяма ликвидност. Добавете щипка канела на прах и ги разбъркайте добре, за да образуват еднаква паста. Нанесете тази паста върху акнето или върху цялото лице и я измийте с вода, след като я държите в тази маска за 15-20 минути.

Прилагането на маска за лице на редовен интервал става трудно за много от нас. Затова можем да опитаме и други начини, за да вземем ползите от меда.

Акне scars old woman hny

Чаша или чаша пчелна мед всяка сутрин осигурява същите предимства. Дори препоръчваме да започнете деня с лъжица мед в чаша хладка вода. Добавянето на цял лимон удвоява ползите от мед.

Виж повече: Алое Вера за пъпки и акне

Друг начин за приготвяне на мед е чрез поставяне на лъжица мед върху тостове, палачинки, кифли или върху другото ви любимо ястие. Човек може дори да изпие чаша зелен чай с една супена лъжица мед в него.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

9 + 1 =