Как да използвате масло от чаено дърво за акне? | Стилове в живота

Маслото от дърво от чаено дърво се приготвя с пара на листа Melaleuca alternifolia. Това е роден от Австралия. Маслото от чаено дърво често се използва в много продукти за грижа за кожата, като пакетчета за лице и почиства, за да намали акнето. Това може да намали шансовете за получаване на акне по лицето, тъй като работи като бензоил пероксид. Чистото масло е 100% естествено и не съдържа вредни химикали. Но и някои от тях могат да предизвикат дразнене, така че винаги се препоръчва да правите кожен тест по всяко време, преди да го използвате на лицето. Маслото от чаено дърво има състав, наречен терпентин, който има антисептични свойства и следователно има много ползи от масло от чаено дърво за акне.

чай tree oil for acne

Tee Tree масло за акне и акне белези:

Ефективното лечение е масло от чаено дърво за акне или пъпки и по този начин може да се използва по различни начини, за да се отървете от тях, за да ви даде здрава и блестяща кожа. Той има успокояващи и дезинфекционни свойства и подобно на други вещества не премахва естествените масла от кожата ви и причинява допълнителни проблеми.

1. Нанесете масло от чаено дърво директно на пъпки, тъй като има антисептични свойства, които помагат да се изчистите порите и да изсушите черни точки и бели глави, оставяйки кожата си свежа и великолепна.

2. Ако масло от чаено дърво е сурово за вашата кожа, можете да го разбъркате с вашите кухненски съдове. Смесете гела от Алое Вера с масло от чаено дърво и след това нанесете върху кожата върху повлияните части, за да се отървете от акнето.

3. Смесете масло от чаено дърво с лицевата маска и го нанесете, за да получите облекчение от пъпки и акне белези.

4. Малко количество от това може да се добави към ежедневните овлажнители и почистващи средства за борба с упоритите пъпки.

5. Добавете малко количество към водата за къпане, за да изчистите белезите от акне или пъпките на гърдите, гърба и т.н. Тя също така ще помогне да се добави аромат към вашата вода за къпане.

Как да направите тест за кръпка:

 •  Поставете капка масло от чаено дърво на кожата си, където искате да приложите.
 •  Ако имате чувствителна кожа, добавете 2 капки върху чист памучен тампон.
 •  Нанесете това масло и го оставете да остане за малко време.
 •  Ако кожата не причини изгаряния, сърбеж или зачервяване след 2 часа, можете да изберете да използвате маслото.
 •  Дори и ако получите незначително дразнене, винаги разреждайте това чрез добавяне на 50% топла вода.

Как да използвате масло от чаено дърво за намаляване на акнето:

Следват няколко стъпки, които ви помагат при процедурата за нанасяне на масло от чаено дърво върху кожата си, за да се отървете от акне и белези от акне.

1. Почистете кожата си правилно с малко почистващо мляко.
2. Поставете чист памучен тампон в масло от чаено дърво, за да приложите това директно върху областта на акнето.
3. Не изплаквайте това.
4. Правете това всяка сутрин и дори вечер.

Какво можете да направите от маслото от чаено дърво, за да кандидатствате за акне:

мазен skin tea

1. Стимулиращо:

Можете да направите стягане чрез смесване на 4 капки масло от чаено дърво с 1 чаша вода. Изплакнете с този стягащ само за един път в един ден и не повече от това. Това ще премахне определено акне или пъпки и акне белези от кожата.

2. Маска за лице:

Можете също да направите маска за лице, за да намалите акнето.

 •  Просто добавете 4 капки масло от чаено дърво в 1 яйчен белтък. Ще трябва да го разпечатате наистина добре. Нанесете маската за акне върху вашето изчистено лице. Оставете това върху лицето за около 20 минути. Изплакнете добре маската с чиста, хладка вода. Можете да използвате тази маска за лице само веднъж седмично.
 •  Добавете 2 капки масло от чаено дърво на 2 чаени лъжички гел от алое вера. Прилагайте тази опаковка директно върху акнето, за да я намалите. Можете също така да подготвите тази маска, като добавите масло от чаено дърво към мед. Медът има антибактериални свойства, които помагат при излекуването на кожата. Но ако имате мазна кожа, пропуснете това!

3. Измиване:

Можете също така да направите домашно търкане на лицето с това масло. Добавете 10 капки масло от чаено дърво на половин чаша захар, 1/4 чаша зехтин, 1 ч.л. мед. Масаж леко с този търкам на вашето влажно лице с кръгови движения. Направете това за 5 минути и измийте с хладка вода. Пат изсушава лицето ви и прилага овлажнител.

Виж повече: Сок за печене на акне белези

Предимства на масло от чаено дърво върху акне:

Дърво tea oil

 •  Маслото от чаено дърво е дезинфекциращо, което има успокояващо свойство.
 •  Това не отнема естествени масла от кожата, за разлика от всяко друго лечение за акне.
 •  Това не причинява увреждане на кожата.
 •  Маслото от чаено дърво може да се нанася директно върху пъпките.
 •  Това е много естествен и ефективен начин за лечение на акне.
 •  Това има антибактериални свойства, които са най-добрият метод за лечение на акне, отколкото използването на вредни синтетични химикали.
 •  Просто се нуждаете от малко количество, за да влезете в кожата.
 •  Маслото от чаено дърво отблокира мастните жлези и дезинфекцира порите.
 •  Това масло е полезно за изсушаване на белите глави, дефекти и черни точки.
 •  Маслото от чаено дърво е толкова ефективно, колкото и бензоил пероксид при лечение на акне.
 •  Маслото от чаено дърво съдържа антимикробни средства и антисептични свойства, които спират растежа на бактериите, които причиняват акне breakouts.
 •  Маслото прониква дълбоко в порите и помага да се изчистят запушените пори и да се дезинфекцират.
 •  Той действа като разтворител за почистване на кожата от мръсотия и мазнини и помага да се защити.
 •  Той е антибактериален, противогъбичен, както и антивирусен и предотвратява появата на акне и други проблеми, свързани с кожата.

Виж повече: Олиото причинява акне

Малка предпазна мярка, която да вземете, докато използвате това масло върху лицето:

 •  Чистото и неразредено масло е твърде сурово, което може да изсъхне на кожата ви.
 •  Препоръчително е да се разрежда с малко други масла преди употреба.
 •  Винаги правете тест за кръпка, преди да го направите за лекуване на място.
 •  Суингът на това масло в маска за лице може да убие бактериите и да помогне да се изсушат пъпките.
 • Винаги използвайте 100% чисто дърво масло, а не продуктите, които показват чаеното масло като съставки.
 • Винаги използвайте масло от чаено дърво за белези от акне върху чиста и суха кожа, за да получите ефективни резултати.
 • Бъдете внимателни, докато използвате, за да избегнете контакт с очите.

Как да използвате маслото от чаено дърво за акне, като използвате прости съставки от вашата кухня?

1. Вземете малко количество масло от чаено дърво и го разбъркайте с алое вера, за да образувате разтвор. Нанесете това на лицето си и го оставете да изсъхне. Изплакнете с хладка вода и подсушете.

2. Вземете малко количество масло от чаено дърво и можете да замените своя алое вера със сурови органични минерали, ако имате и след това прилагате разтвора на лицето си. Оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода. Това помага при бързо излекуване на кожата. Това е един от най-добрите съвети за масло от тийборд дърво за акне и акне белези.

3. Вземете една чаена лъжичка масло от чаено дърво заедно с една чаена лъжица масло от жожоба и след това добавете половин фино нарязан картоф и след това разбъркайте добре съставките. Нанесете пастата на лицето си. Изплакнете с топла вода и я оставете да изсъхне. Той помага за предотвратяване на акне и помага при отстраняване на белези, оставени от пъпки.

4. Вземете 5 капки масло от чаено дърво и смесете една четвърт чаша обикновен кисело мляко, за да приготвите паста. Нанесете това като маска и я оставете да изсъхне. Измийте с топла вода след 15-20 минути.

5. Вземете малко количество масло от чаено дърво и добавете 1-2 супени лъжици зелена глина на прах. Смесете го добре, за да го превърнете в паста. Нанесете тази паста върху лицето и особено върху засегнатите области. Нека изсъхне. Измийте го с хладка вода и сушете. След това нанесете овлажнител.

Маслото от чаено дърво се използва от древни времена като ефективно лечение на кожни проблеми и по този начин все още е популярно заради неговите полезни свойства. Тя помага за борба с общи проблеми на пъпки или акне петна, както и други кожни проблеми. Използването на масло от чаено дърво редовно ще ви накара кожата да блести и да се отървете от кожни проблеми.

Виж повече: Как да използвате ябълков оцет за акне

Leave A Comment

4 + 2 =