Как да използвате лук за пърхот Стилове в живота

Лук за пърхот! Звучи странно! Мисля, че не знаете ползите от сока от лук за намаляване на пърхота. Пърхотът е доста широкоразпространен проблем сред хората на всяка възраст. Ето защо в тази статия дадох списък на най-добрите методи за намаляване на пърхота. Лукът е един от най-добрите продукти за грижа за косата.

лук for dandruff

Причини за пърхот:

Ето 2 основни типа основа, които причиняват пърхот.

  • Вътрешна база: лоша хигиена, лошо здраве, недостиг на хранене и хормонален дисбаланс.
  • Външна основа: студено време, стрес, спрейове за коса, рядко шампоани, топли косачки, отопление на закрито, тревожност, оцветяващи продукти и т.н..

Виж повече: Лимон лечение за пърхот

Значение на лука Сок за пърхот:

  • Лукът притежава добре концентрирана минерали и витамини, които укрепват заедно с подхранването на косата.
  • Те са с високо съдържание на сяра, което стимулира космените фоликули, намалява възпалението и ускорява растежа.
  • Като антибактериални свойства тя поддържа вашият скалп чист без пърхот.
  • Лукът също включва германий, с който кислородът е здраво разпръснат по скалпа.
  • Като антисептично средство тя спомага за намаляване на пърхота, както и раздразнение в косата ви.

лук-за-пърхот

Подготовка на лука Сок:

На първо място хвърли някакъв суров лук и ги нарязва на големи парчета. Създайте паста от луковиците в миксер. След това го поставете в кърпа и я натиснете, за да извадите сока. Вземете атрактивно количество сок от лук.

Виж повече: Алое Вера гел за пърхот

Най-добри начини да използвате сок от лук за лечение на пърхот:

Ето списък от 8 начина за лечение на пърхот с помощта на лук.

1. лук сок и лимон:

За да премахнете пърхот, създава смес от лимонов сок и сок от лук. Това помага да се изхвърли лошата миризма на лук, колкото на косата. Тази комбинация може да се грижи за пърхот плюс може да се възползва и от успокояване на сърбеж скалпа, ако използвате редовно.

2. Лук плюс кокосово масло:

Макар и асортиран с кокосово масло, сокът от лук ускорява растежа на косъма, както и подхранва косата, намалявайки пърхота. Така че, смесете сок лук с кокосово масло и разтрийте косата си. Налейте гореща кърпа и я оставете за около 30 минути.

3. Сминдух и лук Сок:

Както знаете, семената от сминдух са най-голямото лекарство за лечение на пърхот. Стискайте две лъжички от тези семена цяла нощ във вода. На сутринта ги смилайте, запазени върху фина паста и микс в сока от лук. Потопете тази паста по скалпа и почиствайте по-късно половин час.

лук-за-пърхот

4. Сок от цвекло и лук:

Направете гладка паста от цвекло след врязването. Смесете го в сок от лук. Смейте тази смес на скалпа си напълно и го оставете за около 30 минути. След това измийте главата с нормална вода.

5. Кисело мляко с лук Сок:

Смесете лъжица кисело мляко в сока от лук, както и масажирайте косата си в допълнение към скалпа с тази комбинация. Отправете го за 45 минути, освен това почиствайте главата си с шампоан.

6. Сок лук с алое вера гел:

С помощта на лук сок за пърхот, за да направите паста с алое вера и смесване скалпа заедно със спокойно търкайте инча Тази комбинация ще помогне за облекчаване на сърбящ скалп. Сложете това за 10 минути и измийте.

Виж повече: Чесън за пърхот

7. Зехтин и лук Сок:

Вземете 3 ч. Л. от лука сок и се комбинират в 1 ч.л. зехтин. Поставете тази смес върху скалпа в допълнение към косата. След това прикрепете гореща кърпа над косата за ½ час, освен това я почиствайте с помощта на нежен шампоан, който се грижи за пърхота по ефективен начин.

8. Сок от змийски краставици Плюс лук от сок:

Обединяване на 3 супени лъжици сок от змийски тиквички с 3 супени лъжици сок от лук плюс малко капка лимонов сок. По това време намажете тази смес върху скалпа плюс косата и масажирайте сместа за няколко минути. Оставете го да илюстрира действието си върху пърхота за 20-30 минути плюс следващото измиване с хладка вода.

Leave A Comment

35 + = 39