Как да излекувам пърхота в веждите и миглите

Много хора страдат от проблеми с пърхота в окото. Blepharitis е състояние, което е доста често срещано. Серореа дерматит е друг добре известен проблем на люспи, които могат да се появят в областта, в страните на носа в гнездата, както и над миглите и веждите. Това може да се случи поради различни причини. Най-често срещаните са нехигиеничните условия, както и други запушени проблеми с мръсотията и рудата.

пърхот in eyebrows

Лечение на пърхота в веждите и миглите:

Ето списък на 6 препоръчани начина за избягване и лечение на пърхот в веждите и миглите.

1. Леки почистващи средства:

Млечните сапуни или бебешките шампоани могат да се използват не само за измиване на главата, но и за лицето.

2. Дрогерии барове:

Различни сапуни, съдържащи кетоконазол и цинков пиритий обикновено се използват и те могат да се прилагат. Все пак човек трябва да бъде внимателен, така че да няма дразнене и водата да бъде удобна за почистване.

Виж повече: Как да се отървете от мокър пърхот

3. Посъветвайте се с очен лекар:

Офталмологичните съвети могат да бъдат полезни при тези условия. Може да има някои капки или други видове локални кремове, които могат да бъдат давани.

4. Здравословна диета, съдържаща достатъчно хранителни вещества:

Здравословното хранене често играе подходяща роля в общите здравни условия. Това също може да подобри проблема с бактериалните инфекции отвътре или проблемите с излишните секрети на себум. Може да има и хормонални дисбаланси, които могат да направят тези проблеми и следователно, ако диетата е правилно поддържана в съответствие с достатъчно вода и хидратация, както и плодове и хранителни вещества, тогава човек може да се отърве от тези проблеми. Често липсата на сън, а също и стресът могат да причинят тези проблеми. Лекарите трябва да се консултират, за да знаят цялостното здраве на пациента.

Виж повече: Пърхот на лицето лечение

5. Поддържайте правилната хигиена:

Ако човек няма тежки проблеми, които са вътрешни и редовно има правилна диета, причината за сухота може да бъде причина за неправилна хигиена. Това е нещо, което често се преглежда редовно. Много хора дори не измиват лицето си редовно. Ето защо, ако това се прави правилно, бактериалните инфекции могат да се понижат.

6. Бадемово масло:

Това е много ефективно средство за лечение на пърхот на веждите. Това може лесно да се направи. Също така няма изискване за загряване. Човек може да вземе ушна кал или рол памук на върха на очистващата пръчка, като се увери, че няма никакъв край, а това няма да раздразни района. След това това може да се потопи в бадемово масло и след това това може леко да се приложи върху зоните. Това може да се прави редовно. Това обаче трябва да се измие след всеки 6 часа или ден след това с измиване на лицето. Ако това е причинено да остане натрупано, тогава повече мръсотия може да получи депозит, който може да бъде опасен.

Виж повече: Излекувайте хроничната пърхот

Съвети и предпазни мерки за лечение на пърхот в веждите:-

  • Не използвайте никакви форми на самостоятелно лечение, тъй като това може да доведе до тежки проблеми със зрението.
  • Може да се използват някои капки за очи, препоръчани от лекарите.
  • Сокът от лимон е обичайно лечение на този проблем, но това не трябва да се използва, тъй като това може да причини силни раздразнения.
  • Топлинните водни памучни пластири могат да се нанасят навсякъде в района, като могат да се използват и различни видове антисептични течности. Те трябва да се разреждат и да не се използват в тежки концентрирани форми, тъй като те могат да причинят силно дразнене.
  • Сапуни, съдържащи пиритион цинк, хората не трябва да използват това с отворени очи и това трябва незабавно да се изплакнат, ако има незабавно раздразнение. Трябва да се използват големи количества вода, за да се премахнат напълно следите от сапуни. Ако дразненето продължава, трябва да се потърси лекар.

Изображения Източник: 1.

Leave A Comment

− 6 = 3