Известни светилища и паркове в Карнатака Стилове в живота

Завладяващата Карнатака се простира от вечнозелените гори на западните Ghats до джунглите на равнините на равнините. Известен със своите паркове за дива природа, Карнатака е приятна атмосфера за любителите на природата.

Красиви светилища и паркове в Карнатака:

Ето нашите топ снимки от мястото на държавните паркове в Карнатака.

Национален парк Бандипур:

паркове in karnataka

По-рано през 20-ти век този парк е ловна земя на Махараджа Вудиар. В комбинация с национален парк Nagarhole, с огромния си слон и популациите на Bison, той формира настоящия национален парк Bandipur. Тя е част от биосферния резерват Nilgiri, обширен район на защитена гора в Индия. В момента той е и най-добре управляваният тигров резерват на Индия.

Изцедени от реките Kabini, Nugu и Moyar, от които се състои флората на парка

• Широколистни гори,
• Вечнозелена гора и
• Тревисти гори.

Почти 2 часа и половина разстояние от Mysore, Национален парк Бандипур е домът на азиатски слон и богата колекция от розово дърво и тиково дърво.

Убежище на дивата природа Cauvery:

паркове-In-karnataka_cauvery-дивата природа-светилище

Разположен сред планинските долини, река Cauvery минава през това красиво убежище за дивата природа. Разположена в Мисор и покрита с речни и сухи широколистни гори, тя е дом на голямо разнообразие от диви видове с естествени местообитания в тези региони.

Виж повече: Светилища в Андаман и Никобар

Национален парк Bannerghatta:

паркове в-karnataka_bannerghatta-национален парк

Когато става въпрос за парковете в Карнатака Намира се в южните покрайнини на Бангалор и се разпростира върху огромните 25 000 акра земя и е добре позната за богатата флора и фауна. Той е един от десетте резервни гори на Анекал и е богат на лечебни дървета като:

• Сандал,
• Зизифус,
• Neem,
• Тамаринд, и
• Чуджулу дървета.

Виж повече: Светилища в Мизорам

Светилище на дивата природа:

паркове-In-karnataka_dandeli-дивата природа-светилище

Разположен на около 485 километра от Бангалор, това светилище е наистина разположено в тиха и спокойна атмосфера. Наричана още като второ голямо светилище за дивата природа на страната, се характеризира със стръмни склонове, дълбоки долини и богати хълмисти терени, благодарение на смес от влажни широколистни и полуремаркови гори. Това красиво светилище е рай за жителите на града, които искат да оставят косите си надолу.

Светилище за птици в Гудави:

паркове-In-karnataka_gudavi-птица светилище

Гордостта на района Шимога е една от петте най-добри светилища за птици в Карнатака. Естественото езеро е перфектна дупка за птици, която през годините е била записана за 191 вида. Поглеждането на птици се извършва най-добре през месеците от май до ноември.

Виж повече: Светилища в Махаращра

Светилището за дива природа Bhadra:

паркове-In-karnataka_bhadra-дивата природа-светилище

Сгушен в тропическите гори на Западните Ghats, в квартал Chikmagalur, по-рано е бил известен като резерватът на резервата Jagara Valley. Нейната уникална флора се приписва на река Bhadra, която тече от нея. Това е 25-а тигрова резервна гора на Индия.

Мандагадде птичи светилище:

паркове-In-karnataka_mandagadde-птица светилище

Също така под окръг Шимога, към Тхиртахалли, това светилище е популярно място за прелетни птици. Малко светилище край река Тунга, има красив остров, където мигриращи птици като средноевропейска дива чапла, кораб и корморан гнездят и породи. Това е удоволствие за много любители на птиците. Какофонията на 5000 хищни птици през месец август е сигурно, за да накараш духа си да се издига.

Дубаре слонски лагер в Коорг:

Известни светилища и паркове в Карнатака Стилове в живота

Campul Elephant Dubare е уникална дестинация за екотуризъм в Южна Индия. Тук има пълен силен тренинг за обслужване на слонове. Дом на повече от 150 слона, дава отлични условия за настаняване на туристите на брега на Cauvery. Интересно е да гледате слоновете, които се хранят.
Зоологическата служба в Карнатака има много зоологически градини, обвързани в цялата страна, за да се грижат за грижите за животните и информираността сред хората.

Освен това град Бангалор запазва титлата си на градините с най-известната ботаническа градина Lalbagh, известна с разнообразието от рози. Специално споменаване е необходимо за известните градини Бриндаван, без което всяко пътуване до Карнатака е непълно.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Leave A Comment

20 − 11 =