Хип Болка по време на бременност – причини и как да се лекува

Когато сте във второто тримесечие, ще имате сладко малко бебе, което най-вероятно ще накара тялото ви да излезе от форма. Вие също ще носите хлабави и багажни дрехи, но въпреки това, хората ще се усмихват, когато те гледат и ви предлагат място в обществен транспорт. Въпреки това, с тази сладка бум идва поредица от болки и отоци в тялото си. Най-честата от тях е хип-болката, докато сте бременна.

хип pain during pregnancy

Хип Болка по време на бременност:

Общи причини:

Тази болка се причинява от разхлабването на връзки, което обединява гръбначния стълб и костите на таза. Тези кости се разхлабват, за да помогнат в процеса на раждане, но това разхлабване на ставите може да причини болка в бедрата, долната част на гърба и краката. Той може допълнително да доведе до кости, които се смилат срещу костите и възпалението.

Друга причина за хип-болка по време на бременност е, че докато бебето ви се развива, главата му спира върху седалищния нерв, който се намира в долната част на гръбначния канал. Това води до усещане за скованост и болка, които изглежда излизат от дълбоко в задните части и излъчват надолу към краката ви. Жените с наднормено тегло или тези, които вече имат проблем с бедрата преди забременяване, са по-склонни да бъдат засегнати от нея. Болката може да бъде наистина много интензивна от време на време, но постепенно, когато бебето ще промени позицията си в утробата ви, болката ще изчезне толкова бързо, колкото дойде.

Виж повече: Лоша миризма по време на бременност

Бременността хормон, релаксин, води до омекотяване на костната кухина и това също може да бъде причина за хип болка при бременни жени. Хип и тазова болка е нещо, което девет от десет жени изпитват, когато са бременни.

Основната причина, както вече споменахме, е повишеното напрежение върху седалищния ви нерв. Това причинява проблем или болка, която е известна като ишиас. Докато се приближавате до датата, на която сте се справили, вероятно това ще отмине и тази болка в кръста не е основна причина за безпокойство.

Как да се справим с болката:

Виж повече: Гръдна инфекция по време на бременност

Най-добрата част е, че тази хип-болка по време на бременност може да бъде решена по много лесни начини:

Най-добрите начини за борба с бременните болки в кръста са поддържането на добра поза. Докато спите, задръжте една възглавница между коленете и една възглавница за тяло под гърба или отстрани, за да осигурите правилно кръвообращение в тялото си и да намалите натиска върху вашите стави.

Не спийте направо на гърба си. Сънят на ваша страна и пазят коленете си малко. Това не е само много добра стойка за бебето, но това също така ще намали натиска върху тазовата и тазобедрена става.

Бременността води до тежка матка, която понася тежестта си върху тазовите стави на тялото ви. За да не обръщате повече внимание на тази връзка, препоръчително е да се откажете от носенето на токчета до момента на раждането на бебето ви. Токчета могат да не балансират тялото ви и да преувеличат болката, която вече изпитвате. Носенето на платформени токчета е най-добрият вариант за тези, които по някакъв начин не могат да вършат без токчета. Ако не ви харесват платформите, отидете за плосък крак носете, че няма да се наклоните единствен и ще поддържа баланса на тялото си.

Бременността ще грабне костите ви от калций. Следователно, препоръчително е да включите калций във вашата диета, така че тялото ви да не се дефицит на калций. Костите с дефицит на калций са слаби и водят до болка. Ако от началото на бременността приемате достатъчно количество калций, тогава няма да почувствате много болка по време на втория или третия триместър. Храни като кисело мляко, мляко и яйца трябва да бъдат редовна част от вашата диета. Освен това, можете също да приемате калциеви добавки, но само с предварително разрешение от Вашия лекар.

Виж повече: Карпален тунел при бременност

Когато болката на бедрата по време на бременността стане непоносима, можете да напълнете ваната с топла вода и да се насладите на дълга топла водна баня. Можете също така да използвате бутилка за гореща вода, за да намалите болката на ставите и нервите и така да намалите болката в бедрата. Можете също така да помолите акушерката ви да внимателно масажира областта на тазобедрената става. Тя можеше да нанесе и малко топло масло по време на масажа. Това ще ви помогне да се чувствате по-добре.

как To Get Rid of Hip Pain While Pregnant 2

В напреднали етапи от бременността, почти всяка жена изпитва болка в бедрото. През този период бременната жена не трябва да се занимава с стресова физическа активност. Трябва да се избягва повдигането на тежки неща и да стоят дълги часове. Дайте на тялото и бебето си подходяща почивка и определено ще се почувствате добре.

Пренаталната йога е известна и с осигуряването на облекчение за хип болка по време на бременност. Въпреки това, йога трябва да се изпълнява само от сертифициран инструктор, защото погрешните позиции могат да възникнат и да влошат болката. Помолете инструктора си да ви научи на прости йога упражнения като пилатес, защото намалява болката на ставите и ставите изключително.

Също така, избягвайте да се накланяте и поддържате добра стойка, когато седите или стоите, за да осигурите подходящ кръвен поток в тялото си. Избягвайте ходенето твърде дълго, тъй като това също така притиска болката в бедрата Ви с по-висока стъпка.

Тези лесни и лесни стъпки трябва да продължат дълъг път, като облекчат болката и стреса. Дръжте ума и душата си спокойни и не стреляйте много.

Хип-болката по време на бременност обикновено изчезва, тъй като бебето премества позицията в утробата ви, но само в случай, че болката е прекалено много, за да понесете и не ви затруднява, не скачайте с пистолета и не приемайте болкоуспокояващи, защото това може да бъде вредно за вашето дете. Следвайте тези естествени стъпки за лечение на болката и тя трябва да ви накара да се почувствате по-добре. Въпреки това, както казах, ако болката е твърде голяма, информирайте Вашия лекар за следващото ви пренатално посещение и вземете предвид неговите съвети, преди да направите нещо. Бъдете здрави, бъди щастлив!

Leave A Comment

− 5 = 4