Халасана (Plow Pose) – Как да направя и ползи Стилове в живота

Халасана йога поза или орел поза е една от най-полезните йога позиции за възстановяване на тялото си от редица вътрешни болки и съживяване на вашата нервна система. Този вид асана ще направи тялото ви гъвкаво и гъвкаво и ще ви помогне да се отпуснете много добре. Доказано е, че извършването на това асана, докато преминавате през стресова среда, може ефективно да намали прекомерния стрес и да ви осигури спокойствие и увереност.

Експертите препоръчват ежедневната работа на плуга, както и други йога, за да живее здравословен и грациозен живот. В сравнение с другите пози халасана е напреднал.

halasana

"Хала" означава "плуг" и "асана" означава "поза или поза". Ето защо halasana се нарича плуга йога поза или поза. Тази особена йога поза може да съживи тялото отвътре и е полезна и за кръвните клетки. Ако страдате от сериозна болест, изпълняваща тази йога поза може да ви направи отново здрави.

Виж повече:  Правоъгълна поза

Как да направя Халасана?

Това е една от най-напредналите йога пози и е напълно честен, не е лесно. Ще ви трябва килим, чифт панталони и ум, готови да носят болката от стречинг.

Най-напред легнете на килима с ръце, ограничени до стените. Повдигнете крака си под ъгъл от 90 градуса. След това дръпнете дланите и бавно повдигнете талията, като поддържате ъгъла на крака непокътнат. Наклонете талията, така че пръстите ви да докосват пода до задната част на главата и да я почиват за известно време.

Движението трябва да е бавно, или ако сте начинаещ, може да се нараните. Поддържането на краката прав е от решаващо значение при извършване на тази йога поза. Докато разширявате краката към пода, противоположно на главата си, уверете се, че използвате големите пръсти за докосване на земята много бавно. Поддържайте добър натиск върху кръста и ръцете си, за да можете да поддържате подходящ баланс. Използвайте рамото, за да балансирате телесното тегло и да прехвърлите двете си ръце върху главата. Присъединете се към пръстите и отпуснете лактите. Сега, преместете тялото си напред, малко и поставете пръстите си напред. Брой от 1 до 100, докато поддържате тази позиция и след тези 100 броя ще получите страхотно изгаряне. След като завършите преброяването, поставете пръстите над главата и натиснете дланите към пода и бавно довеждане на цялото тяло на пода до стартовата позиция.

Виж повече:  Как да направя Adho Mukha Svanasana

Предимства на Halasana:

Тази йога поза може успешно да изчисти запека и много други стомашни разстройства. Това движение може да намали корема мазнини ефективно, както добре. Халасана ще подхранва вътрешните органи на тялото, като например щитовидната жлеза, панкреаса, далака, бъбреците и т.н. Ако имате високо кръвно налягане, тогава тази йога поза може успешно да стабилизира нивата на кръвната захар.

За жените халасана може да излекува менструалните нарушения.

Това асана може да подобри паметта и способността за запомняне. Той простира гръбначния стълб и поддържа гърба свободен от проблеми, които могат да дойдат с възрастта. Увеличава се капацитетът ви за белите дробове.

Съвет - Правилното вдишване и издишване трябва да се извършва с халасана.

Виж повече: Setu Bandhasana Предимства

Leave A Comment

48 + = 56