Хакини Мудра за мозъчна енергия – как да се направи и ползи | Стилове в живота

Хакини Мудра! Чували ли сте за първи път? След това не се притеснявай! Вие сте на правилното място. Йога, древната индийска наука за изцеление на ума и тялото придобива много популярност в допълващата и алтернативната медицина. Тази наука се състои от няколко различни поза, упражнения и жестове, известни като Мудрас.

днес ще ви разкажа за стъпките на Хакини Мудра, как да изпълнявате хадини мудра и техните предимства, така че прочетете внимателно това.

hakini mudra

Как да направите Hakini Mudra стъпки и неговите предимства:

Значение на Хакини Мудра:

Смята се, че тази мудра, наречена по-късно от Бога Хакини, помага за допълнително мислене и концентрация. Предполага се, че този жест на ръката е свързан с Чарата от трето око, където и въображението ви е поставено.

Хакини Мудра За Мозъчна Мощност:

Освен това е по-добра, докато трябва да излезете с няколко добри идеи. Това е още по-полезно, когато трябва да направите много умствена работа, в противен случай много задачи. Обикновено тези дни, хората протестират много относно тяхната забрава, това е изключително често. Въпреки това чрез Hakini mudra можете да подобрите мозъчната ефективност и да подобрите силата на мозъчната памет. Освен това, тази хамутирана ръка Mudra е по избор в много програми за обучение с памет и програми за управление.

Как да направите Hakini Mudra:

Хакини Мудра може просто да се практикува по всяко време и някъде, като се отнася само до никого, тъй като е съвсем проста. Представени по-долу са стъпките на Hakini mudra -

 • Хванете ръцете си срещу вас, за да пазят дланите си, но не пипайте.
 • Носете пръстите на дясната си ръка към върховете на пръстите на лявата ръка, за да се докоснат.
 • Преместете погледа си нагоре.
 • Вдишвайте, докато поставяте езика до горната част на устата си.
 • Издишайте докато позволявате на езика си да се отпусне.
 • Направете тези стъпки многократно. Хукини мудра е полезно, когато сте забравили нещо за момент и искате да го запомните.

Виж повече: Изцеление мюдрас йога за ръцете ви

Хакини Мудра Ползи:

 • Подобрява силата на паметта. То помага да се възстанови концентрацията.
 • Създаване на усещане за спокойствие, което отваря ума за по-ясно мислене.
 • Той освен това задълбочава дишането, което на свой ред е добре за мозъка. Тъй като повече кислород е пълен с мозъка.
 • Тази мудра е превъзхождаща за присъствието на студентите в лекциите си. Те могат да формират само мудра, което ще им помогне да се фокусират по-добре
 • Подкрепа за координацията между лявото и дясното полукълбо на мозъка.
 • Той подкрепя спокойствието.
 • То насърчава ясното мислене и следователно възстановява процеса на вземане на решения.
 • Той освен това разширява дишането, което от своя страна е добре за мозъка. Следователно, допълнителният кислород е пълен с мозъка.
 • Той насърчава яснотата на мислите и следователно възстановява процеса на взимане на решения.

Виж повече: Прана Мудра Йога

Хакини Мудра Медитация:

Hakini Mudra за балансиране на вашите мозъчни полукълба, има лесен начин за балансиране на лявото и дясното мозъчно полукълбо с просто върховете на пръстите ви, плюс това е от Hakini Mudra. Лявата страна на мозъка е свързана предимно с логическо мислене, докато дясната страна на мозъка е свързана с творчеството. Редовно практикувайте ръката на Хакини Mudra за мозъчна сила плюс добра памет.

Hakini mudra е изключително ефективен жест, който помага да се концентрира по-добре. Хакини се отнася към Бог в индуистката култура плюс е свързана с шестата Чакра. Така Хакини е Бог на челото (6-то) Чакра или трето око. По отношение на науката тази позиция на пръстите е изследвана доста добре; изследователите са решителни, които подкрепят сътрудничеството между дясното и лявото мозъчно полукълбо.

Освен това се предлага днес в обучение за памет и курсове за управление. Предполага се, че той ще отвори достъпа до дясното полукълбо, където се съхранява паметта. Освен това тази мудра възстановява и засилва дишането, плюс мозъчните печалби от нея.

Виж повече: Tse Mudra Значение

Колко време практика Hakini Mudra за мозъчна сила:

Практикувайте Hakini mudra за увеличаване на мозъчната памет с повече от 45 минути всеки ден. В противен случай го практикувайте 3 пъти на ден в продължение на 15 минути. Това е достатъчно. Няма точно време, в което да бъде завършена тази хадисика мудра. Тя може да бъде завършена в обикновено време.

Leave A Comment

63 − = 56