Гуптасана (скрита поза) – как да се направи и ползите

Йога за всичко, което познаваме, е просто фитнес техника за намаляване на гърба и отстраняване на лошия студ. Въпреки това, има повече за йога, отколкото просто да бъдете там за вашето тяло flab проливане. Йога има силна история на медитация, свързана с нея, евентуално причината, поради която много хора разчитат на йога за минимално спокойствие.

Guptasana

Някои други смятат, че йога е всъщност старостна техника за лечение, може би чудотворник. Истината всъщност е, че йога е смес от трите, лечител, спокойно бягство и мазнина. В днешната статия ще говорим за йога, наречена "Гуптасана", и ще разработим стъпките, ръководствата и ползите.

Как да го направим

Английското име на тази йога се нарича скритата поза, в която последната позиция бихте седнали като мъдрец в пустинята. Това по същество е формулирано като медитационна форма строго за мъжете, които искат да дисциплинират сетивата си.

Въпреки това през годините жените са се възползвали от това и сега това е една от най-полезните медитативни йога. За да започнете, съберете най-важните неща, допълнителна възглавница за подкрепа на гърба и йога мат и ги пригответе. С практиката скоро ще станете експерт в това.

Докато седнете на пода, долната част на краката ви трябва да бъде простряна пред вас, докато ръцете ви стоят до вас. Тази поза се нарича "Дандасана", която ще бъде вашата основна поза. Сега сгънете краката си и ги прекосите един върху друг, подобно на Lotus Pose в йога, където сега ще седнете гръбнака направо подравнени с врата си, докато долното тяло е сгънато и залепено отдолу.

Виж повече:  Ватаянасана Ползи

Сега донесете левия си крак над десния крак, все още сгънат и приближете го по-близо до тялото си, така че лявата ви пета да е застанала срещу костната кухина. С долната част на петата на десния крак, го задвижете повече, докато докосне перинеума. В този момент можете или да почивате ръцете си на коленете си нормално, или да оформите мудра с ръцете си.

Задръжте позицията за една до две минути, докато затваряте очи и се взирате дълбоко в дупето с контролирано дишане. След известно време започнете да се разгънете в основната позиция, преди да я повтаряте отново.

Как ни помага

Основната същност на това йога се ограничава до ума и мозъка, където тази йога е специално формулирана за медитационни цели. Ето защо контролът върху ума ви може лесно да бъде постигнат с тази йога. Тук, чрез ума, обикновено говорим за негативните аспекти като напрежение, тревоги и депресия, което е източник на нещастие в здравия си ум.

Виж повече:  Двипада Сирсасана

Усъвършенстване на позата си чрез упражнението е още един ум, разпенващ полза от йога поза. Докато се придържате към протокола, вие се издигате в строго положение с гърба и врата се изправя. Дори когато не обръщате внимание на това, тялото ви преминава през мека трансформация, усъвършенствайки позата ви.

Същата точка, спомената по-горе, работи и върху болки в гърба на мускулите. Докато се протягате до съвършенство в позата, всъщност подпомагате тялото си в борбата с тези трудни мускули или болки в гърба, като направите гърба си по-малко твърд.

Тази точка главно излиза на мъжете, които практикуват тази позиция. Тази йога е пряко свързана със секрецията на тестостерон и производството на тялото ви, което може да се регулира чрез тази йога.

Виж повече:  Едно равновесие на краката

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

33 − = 23