Garbhasana (Fetus Pose) – Как да направя и ползи Стилове в живота

Йога, която е датирана от времето преди Ведите, първоначално е започнала в Индия. Сега се практикува в цял свят. Тъй като йога се е доказала като полезна не само за тялото, но и за ума и духа, тя е най-популярната форма на упражнение. Ефективните фитнес програми са взели задната седалка, докато йога напредва. Той може да третира различни заболявания от болки в гърба до безпокойство. Йога третира и пречиства тялото и ума отвътре.

Има многобройни йога позиции, практикувани от хора с различни нива на трудност. Това, което трябва да се обсъди сега, е сравнително сложна позиция, която е Гарбасана. Garbha е санскритска дума, която означава плод и асана е поза. По този начин Garbhasana е известен също като Embryo Pose или Fetus Pose. Преди да обсъдим предимствата на Garbhasana, нека да знаем как да го направим.

Garbhasana

Виж повече: Ползите от Натаражасана

Как да го направим:

Тъй като Garbhasana или Fetus Pose е сложна поза, може да не постигнете съвършенство на първия ход. Напомнете си, че сте търпеливи и ще се научите да го правите перфектно след няколко дни или седмици. Както подсказва името, тялото ви ще бъде под формата на плод, когато стойката е напълно завършена. Използвайте мат или одеяло и седнете удобно на пода с краката си опънати пред вас, а гръбнакът ви трябва да е изправен.

Докато огъвате дясното коляно, поставете го на лявото бедро. Подметката на краката трябва да е насочена нагоре и петата ви трябва да е близо до корема. Повторете същото с левия крак. Сега вкарайте дясната си ръка между празното пространство на дясната бедрена кост и мускулите на телетата. Повторете същото и с лявата ръка. За да държите краката си, лактите трябва да се огъват около мускулите на телетата. Сега, докато издишвате, постепенно повдигайте краката с ръцете си. Издърпайте краката, докато ръцете ви стигнат до ушите ви и ги задържат.

Garbhasana

Не забравяйте да вдишвате и издишвате, докато държите позата около 30 секунди. Ще се чувствате удобно с практиката и след това можете да увеличите времето за задържане на позата. Не забравяйте да не бързате с позата. Дишайте и взимайте бавно или по друг начин ще загубите баланса си.

Виж повече:  Предимства на Курмасана

Предимства на Garbhasana:

Подобно на всяка друга позиция на йога, Garbhasana йога също има много предимства. Прочетете още, за да разберете как това упражнение по йога може да помогне на вашето тяло, ум и дух.

1. Премахва нервните разстройства:

Garbhasana трябва да се практикува от хора, страдащи от нервно разстройство, тъй като помага за облекчаването им.

Виж повече:  Навасана йога печели

2. Костните органи се тонират:

Ако имате изпъкнал корем или просто искате коремът ви да бъде тонизиран, това е правилното упражнение за вас. Garbhasana не само масажира, но и тонизира коремните органи.

3. Добър за храносмилане и увеличава апетита:

Кажете сбогом на проблемите, свързани с храносмилането, ако се научите да правите плода с поза. За тези, които имат по-малък апетит, не се притеснявайте, тъй като това упражнение със сигурност ще повиши апетита.

4. Осигурява по-добро равновесие:

От четенето на стъпките как да се направи Гарбхасана и да видите снимките, разбира се, че това упражнение изисква баланс. Тези, които се стремят да го постигнат успешно и да постигнат по-добър баланс на тялото. Той помага и за осигуряване на усещане за баланс в ума.

5. Успокоява и контролира ума:

Ако сте някой, чиито надбъбречни жлези винаги регулират или страдат от тревожност или гневни проблеми, тогава тази поза трябва определено да се практикува за вашите ползи. Garbhasana помага за контролиране и успокояване на ума, което води до по-малко възбуда на ума.

Това са техниките и ползите от Garbhasana йога и които трябва да бъдат направени от всички, за да живеят щастлив живот. Така че, позволяваме на всички ние да опитаме този ембрион да се изправи днес, за да бъде пълен с боб.

Изображения Източник: 1, 2.

Leave A Comment

− 3 = 6