Ека Пада Сирсасана – Как да правим и ползи

Практиката на йога е датирана от времето преди ведическата епоха, която произхожда от нашата страна и разпространява клоните си по целия свят с течение на времето. Практикуването на йога се оказва благотворно за хората, които преживяват психически стрес, тъй като има утешително въздействие върху ума и духа. Освен това, Eka Pada Sirsasana йога е по-добър вариант от фитнес, тъй като увеличава нивата на храносмилане.

EkaPadaSirasana

Така че, ако имате проблеми като болки в гърба или слаба храносмилателна система, опитайте йога. Той третира почти всякакъв вид болести или болести. От многобройните видове поза, която ще бъде обсъждана сега, е Ека Пада Ширсасана. Това е санскрит термин, в който Ека означава, че един пада означава крака, сър е глава и Асана е поза.

По този начин, One Leg Behind Head Pose (Eka Pada Sirsasana) е сложно упражнение, което трябва да се направи с най-голяма грижа и търпение. Въпреки че позата е кратка и бърза, препоръчително е да се забави. Преди да влезете в дискусията за ползите от Eka Pada Sirsasana, нека получим подробни стъпка по стъпка инструкции как да правим правилно тази стойка.

Как да го направим:

Ека Pada Sirsasana упражнение е малко сложен за да направите това, най-добрият вариант е да го разбият на стъпки. Започнете, като изпълните Dandasana, който включва седене направо върху мат или одеяло. Седни направо, но останете спокойни. След това опънете краката си пред себе си, докато изправите гърба си. Гърбът ви трябва да е изправен.

Ако имате проблеми с гърба или срещате затруднения при задържането на поза, тогава можете да използвате стена за поддръжка. Краката и краката ви трябва да бъдат широки и равномерни. Продължете да дишате и задръжте една от ръцете си пред носа, за да проверите коя от ноздрите ви е активна.

Ако дясната ви ноздра е активна, вземете десния глезен или просто обратно, огънете коляното, докато вдишвате, след това носете крака над главата си и го поставете на врата си, докато издишвате. Задръжте поза за най-малко 30 секунди и дишайте.

Виж повече:  Дви Пада Випарита Дандасана

Как ни помага:

Подобно на всяка друга позиция на йога, Ека Пада Сирсасана има свои собствени предимства. Включете това упражнение в ежедневието си, за да изпитате положителните резултати.

1. Повишен кръвен поток и подобрени нива на хемоглобина:

Ека Pada Sirsasana йога упражнение увеличава кръвния поток в гърба си. Той също помага за подобряване на нивата на хемоглобина. Препоръчва се на хората с нисък хемоглобин да практикуват това упражнение ежедневно, тъй като това със сигурност ще помогне. С увеличаването на кръвния ток се премахват токсините, които се натрупват, когато кръвотока е бавен.

2. Благоприятно за хората с анемия и нервно треперене:

Eka Pada Sirsasana е идеалното упражнение за хора, страдащи от анемия и нервно треперене.

3. Добър за вашата храносмилателна система:

Ако имате слаба храносмилателна система, тогава Eka Pada Sirsasana е упражнението за вас. Тази йога поза помага за правилното храносмилане и по този начин е полезна за хората с лоша храносмилателна система.

4. Гъвкаво тяло:

Ека пада Sirsasana йога поза помага да ви даде гъвкаво тяло. Това прави ханша и краката гъвкави заедно с прави гръбнака ви гъвкав. Той също така подобрява еластичността на тялото ви.

5. Подобрено дишане:

Едната глава на краката зад позата помага за подобряване на дишането, което в резултат има многобройни други предимства. Правете това упражнение ежедневно за по-добро и контролирано дишане.

6. Непосредствена превенция на астма, мигрена, главоболие и също така управлява гнева:

Ека Pada Sirsasana упражнение е най-доброто за лечение на незабавни ефекти от астма, мигрена и главоболие. Хората, страдащи от диабет или сенна хрема, също могат да получат облекчение с практиката на тази поза. Той също така помага в гнева управление и тревожност.

Виж повече: Възползвайте се от лодката

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

85 + = 90