Джатара Паривартанасана - Как да направя и ползи Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

Джатара Паривартанасана – Как да направя и ползи Стилове в живота

Йога е древна, но лудостта за нея е била създадена от възрастта на фитнес, където всеки отделен индивид сега обхваща различни техники, които правят тялото си желана. В тази безкрайна борба за тенденции и стилове, буйните здравословни проблеми също са повлияли върху всеки човек и затова йога е домакинско име през последните няколко години и повече. Обикновено бавно и събрани, Йога може да се изпълнява в рамките на вашата стая, задоволяваща вашия комфорт, време и способности. В тази статия говорим само за един от клоните на Йога, известен като Джерара Паривартанасана. Въпреки че името може да ви даде впечатление, че това е ожесточена поза, то непременно не е така.

Първият асана, представен на начинаещите в йога, е "Джамара Паривартансана", популярно известен като Коремът на корема. Това асана е специално насочено към тонизиране на бедрата, горните бедра, корема и страните му. Чрез редовното практикуване на тази асана гръбнакът в крайна сметка ще стане гъвкав. Думата Jathara Parivartanasana се получава от санскрит, където Ятара означава "корем", докато Parivarta означава "циркулирано или циклично" и Asana означава "поза". Йога позата се казва, че е най-ефективна, когато може да донесе максимална полза на вашето тяло минимален риск, а Джамара Паривартанасана прави точно това.

Джатара Паривартанасана (Революция на коремната поза):

Jathara parivartanasana

Преди всичко, за да можете да направите това по-ефективно, трябва да имате солидно ядро ​​и трябва да сте много точни с движението. Тази конкретна поза трябва да се практикува или в присъствието на сертифициран учител по йога, или с някаква достоверна помощ, тъй като позата се нуждае от крака и може да предизвика дисбаланс в шията, гръбначния стълб, долната част на гърба или бедрата, ако не се изпълни правилно. Има шансове, че може да се окажете с постоянно издърпване на крака, състояние на изкълчване. Така че, трябва да поддържаме изключителна грижа, докато практикуваме тази йога поза. Съществуват предимно две често практикувани версии на Джамара Павиврити и в двете се опитваме да държим както коленете наведени и заедно, така и ние държим едно коляно наведено и друг крак прав. В тази версия на позицията, Джатара Паривартанасана работи отлично за завъртане на гръбначния стълб и разтягане на мускулите на долната част на гърба. Можете да насочите горната част на гърба, раменете и шията, като промените движението на ръцете си. По същия начин, ако промените позицията и движението на крака, можете да работите с отвличащи, ротационни, гъвкави хирурзи и hamstrings.

Виж повече: Хануман Йога Посо

Как да го направим:

 • Легнете на йога мат. Уверете се, че гърбът ви докосва земята, докато лягате нагоре, като образувате азбуката T с тялото си.
 • Дръжте гръбнака си прав, както трябва да бъдете краката си, докато ръцете трябва да се опъват навън от двете страни. Това означава началото на позата на йога.
 • Сега огънете едно от коленете си и опитайте да вдигнете бедрата си докато се въртите наляво. Ако се премествате към лявата страна, десният крак трябва да бъде огънат и обратно.
 • Сега, докато държите горната част на тялото си изправена, завъртете, докато огъвате крака си по-нататък наляво и го доближавате до гърдите си.
 • За да запазите нещата по-удобни за начинаещите, ние предпочитаме да започнете и с двата си крака, но с практиката преминете към един по един.
 • Това основно би ви помолило да завъртите долната част на тялото си встрани, докато държите предната в изправено положение.
 • Една от многото вариации на Джамара Паривартанасана включва обръщането на шията също така, но горната част на тялото, гърдите до стомаха, трябва да остане изправена.
 • Друг вариант на тази йога поза може да бъде гладък за начинаещите, където вече не е нужно да се огъват крайниците си. Всичко, което трябва да направите, е да ги издърпате настрани, така че краката ви да са прави, но обратът е очевиден.
 • Като го направите, не забравяйте да включите дълбоко дишане с всяка стъпка. След първото крака, върнете се в началната позиция и вземете една секунда, за да си поемете дъх, продължете с следващия.

Виж повече:Главата до коляното

Предимства на Джамара Паривартанасана:

 • Първата и най-важна помощ, която постигате от тази йога, е облекчаването на всяка болка в долната част на гърба. Обикновено въртенето говори сам по себе си, докато въртите долната част на тялото си, освобождавайки мускулите си от всякаква твърдост. Всички тези упорити болки в долната част на тялото могат да ви целуват сбогом.
 • Говорейки за болки в долната част на гърба, друга такава помощ, извлечена от йогията, е облекчаване на болката от мозъка или гръбначния стълб. Удълженото работно време е натрупало данък върху гръбначния стълб и врата, а сега с тази поза, можете да се освободите от твърдостта, като си направите по-гъвкава.
 • Докато се обръщате и се обърнете, съставките в тялото ви минават през гърбица и се въртят, като се уверите, че органите ви са перфектно функциониращи. Ето защо лошо храносмилане или друг проблем, свързан със стомаха, може да се задържи. Тази йога ви помага да укрепвате стомаха си.
 • Тази йога поза е широко известна със своите способности за детоксикация на тялото, където се казва, че тази поза освобождава тялото от токсини, докато се работи за увеличаване на метаболизма ви.
 • Ако говорим за предишната точка, без токсините и примесите вътре в нас, ние вече вървим към един много мирен път. Йога е добро освобождаване от стреса и винаги ще работи, за да донесе хармония на ума и тялото ви.

Виж повече: Чакрасана Стъпки

Предпазни мерки и противопоказания:

Безопасната и ефективна практика на Jathara Parivartanasana може да бъде осигурена чрез избягване на тези често срещани грешки.

 • Не позволявайте на коленете си да се преместват под областта на таза. Това може да постави ненужно натиск върху долната част на гърба и оставя лумбалните прешлени уязвими на напрежение.
 • Не позволявайте на лявата ръка и рамото да се повдигат на земята, така че рамото, врата и гръбнака да не бъдат подложени на натиск.

Значителните противопоказания включват тези с всякакви гръбначни наранявания, жени, които са менструационни и бременни дами, тъй като тази йога поза изисква коремна сила и затягане на коремните мускули. Хората, които страдат от наскоро или хронично нараняване на коленете, бедрата или гърба, могат да практикуват Джатара Паривартанасана, като държат коленете на пода. За тези хора се препоръчва използването на подложки, така че те да могат да лежат в долната част на краката; тъй като това е по-възстановително.

В това поколение с хора, обсебени от дълги изморителни сесии пред телевизора и компютъра, това упражнение ни идва като релеф и благословия. Тази поза йога е силно препоръчителна и наистина полезна. Надявайте се да практикувате тази йога поза и да кажете наздраве за един щастлив, здравословен и без стрес живот.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map