Dwi Pada Viparita Dandasana – Как да направите и ползите от него

Това е добре известен факт, че йога произхожда от нашата страна, Индия и нейните корени са датирани от времето на пред-ведическите времена. Векове наред йога се е доказала като ефективна не само за тялото, но и за ума. Тази форма на тренировка се предпочита от мнозинството при трескавите тренировки.

DviPadaViparitaDandasana

Йога винаги има горната ръка, защото освен да помага за постигането на подходящо тяло, тя третира много умствени и духовни нарушения. Има многобройни упражнения или пози на йога, но тази под скенера сега е DviPadaViparitaDandasa, която в санскрит означава две крака обърнати персонал представляват.

Това е много сложно упражнение за йога и по този начин се препоръчва на хората с увреждания на гърба, раменете или бедрата да не го изпробват. Преди да се впуснем в предимствата на тази поза, нека първо да знаем стъпките, за да направим тази тренировка перфектно.

Как да го направим:

Има няколко стъпки, които трябва да се следват, за да се изпълни тази позиция и тъй като е трудно, препоръчително е да не бързате с нея. Започнете, като легнете на гърба си на мат или одеяло. След това огънете коленете си и издърпайте петите си възможно най-близо до коленете.

Сега спуснете дясната си ръка на пода, следвана от лявата ръка, а след това преплитайте пръстите на двете си ръце зад главата. Отпуснете се за минута и се концентрирайте върху дишането си, преди да продължите по-нататък. Натиснете външните ръце навътре и натиснете целия ръб на предмишницата надолу.

Докато изправите ръцете си, вдигнете бедрата, раменете и главата си от пода, докато притискате коленете си от торса. За да облекчите натоварването на ръцете си, издърпайте раменете си към опашната кост, което в резултат ще ви повдигне раменете. Следващата стъпка е сложната част, която включва запазване на короната на главата ви на пода.

Поставете го между ръката и краката. Дръжте гърдите си отворени и вдигната, така че врата ви да не се пресова. Сега разтегнете всеки крак пред тялото, докато те са почти прав. Издишайте тежко, което ще помогне за изправянето на краката напълно. Задръжте поза за толкова дълго, колкото сте удобни заедно с координираното дишане.

Виж повече:  Как да направя лодка

Как ни помага:

Подобрена гъвкавост:

Както споменахме по-рано, това упражнение е наистина сложно. По този начин всеки, който е в състояние да завърши успешно тази позиция, ще има гарантирана гъвкавост на тялото.

Мобилност към гръбнака и отваряне на гръдния кош:

Тази йога поза отваря гърдите и осигурява по-добра подвижност на гръбначния стълб и лопатките, без да натоварва тялото. Гръбнакът се тонизира, тъй като отворите за гръдния кош отворяват връзките в гръдния кош, което също помага за намаляване на болката в долната част на гърба. Той също така стимулира надбъбречните, щитовидната жлеза, хипофизата и епифизата.

Укрепване на раменните мускули:

Включването на DviPadaViparitaDandasana във вашата ежедневна йога тренировка също ще укрепи раменете ви.

Виж повече:  Дандазана Йога Посо

Намаляване на коремната мазнина:

Ако имате тлъст корем и искате да се отървете от него, то това вашето перфектно решение. Правете това упражнение и абдоминалната мазнина със сигурност ще намалее.

Отстраняване при депресия:

Всеки, страдащ от депресия, трябва да опита да включи DviPadaViparitaDandasana в йога и скоро ще преживее промените. Това упражнение помага за изграждане на емоционална стабилност и също така повишава самочувствието ви.

Корекция на разсеяния пикочен мехур и облекчаване на менструалните крампи:

Ако някой има изместен пикочен мехур или пролапса матка, тогава тази поза на йога може да го направи правилно. Той помага и за облекчаване на менструалните спазми и други симптоми на менопаузата.

Виж повече:  Ека Пада Сирасана Предимства

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

77 + = 82