Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Височината винаги е била грижа за повечето от нас. Добрата височина може не само да подобри личността, но и да ви увери. Въпреки че височината зависи от гените, диетата и храненето също могат да играят положителна роля в аспекта. В нашето тяло HGH, човешкият растежен хормон, е отговорен за височината. Небалансираната диета може да затрудни функционирането и да доведе до бавен или ограничен растеж. Пазарът е наводнен от продукти, които фалшиво обещават увеличение на височината. Вместо това балансирана и питателна диета може да спомогне за повишаване на височината и също така е от съществено значение за поддържане на здравословното тяло. Прочетете нататък, за да намерите списък с хранителни продукти, които ще ви помогнат да увеличите естествено височината на тялото.

Протеини:

Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Като строителни блокове в тялото ни, консумирането на протеини е най-добрият начин да се увеличи естествено височината. Аминокиселините в протеините подпомагат растежния хормон и са важни за поддържането на здрави органи, мускули, кости, тъкани, зъби и кожа. Диетата, богата на протеини, помага за изграждането и ремонта на тъканите на тялото, които водят до увеличаване на височината. Препоръчителната доза протеин в диетата е 45-55 грама дневно. Някои от богатите на протеини храни, които трябва да са част от диетата ви, са мляко, зелен фасул, овесени ядки, бобови растения, леща, постно месо, риба и семена.

Вижте още: Фитнес Диета план за жените

Витамин А:

Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Витамините са от съществено значение за нормалното функциониране на организма и растежа. От тези витамин А играе ключова роля за повишаване на височината и здравословното функциониране на органите на тялото. Освен това е необходимо да се поддържа процесът на зрението, кожата и лигавицата. Витамин А също така запазва калций в костите ни и ги поддържа здрави и здрави. За да се насърчи растежа на височината, е необходимо да консумирате 4000-5000 IU витамин А във вашата диета. Зелените зеленчуци, пъпеш, папая, спанак, домати, цвекло, грах, пиле и кайсия са добри източници на витамин А.

Витамин D:

Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Точно като витамин А, важно е също да се консумира диета, богата на витамин D, за да се наблюдава значително увеличение на височината. Витамин D играе важна роля в образуването на здрави и здрави кости. Той също така подпомага усвояването на калций и стимулира имунната система. Минималната дневна доза витамин D в диетата трябва да бъде 400 IU. UV лъчите са естествен източник на витамин D, докато добри хранителни източници са зърнени храни, тофу, соеви зърна, гъби, яйчен жълтък, черен дроб и риба.

Виж повече: 1 седмица Диета за отслабване

Минерали:

Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Има почти 80 различни минерали, които са от съществено значение за производството и растежа на органите на тялото. Минералите също подобряват кръвообращението, нервната трансмисия, регулирането на течностите, производството на енергия и клетъчната цялост. От тези калций, желязо, магнезий, цинк са изключително важни за растежа на костите.

Калцият е от решаващо значение за здрави кости и може да се намери в изобилие от млечни продукти, броколи, зеле, зеле, соя и сьомга. Минималната диета трябва да бъде 800 до 1000 mg.
Богатите на желязо източници на храна включват месо, зеленчуци и зърнени храни.
Хранителните източници на магнезий са млечни продукти, ядки, бобови растения, зърнени храни, авокадо, месо и шоколад.
Цинкът се среща в морската храна, яйцата, пилето, пълнозърнестите продукти, ядките и зърнените храни. Препоръчваният дневен прием трябва да бъде около 15 mg.
Антиоксиданти и влакна

Диета за увеличаване на височината Стилове в живота

Свободните радикали пречат на функционирането на органите на тялото и също така са отговорни за преждевременното стареене. Това нарушава растежа на тялото. Включването на антиоксиданти в диетата помага за изкореняването им. Ето защо добавете повече антиоксиданти към ежедневната си диета, като консумирате пекани, орехи, къпини, боровинки, боровинки, артишок и боб. Фибрите, от друга страна, детоксифицират организма и помагат на имунната система да функционира ефективно. Диетичните фибри могат да бъдат получени от пшеничен зародиш, ориз, зърнени храни, ечемик, просо и повечето плодове и зеленчуци.

Виж повече: Здравословна диета закуски

Диета със здравословна доза витамини и минерали може несъмнено да ви помогне да станете по-високи. Една питателна диета спомага за функционирането на хормона на HGH, което води до повишаване на височината. Освен упражняването и следването на здравословен начин на живот са и други съществени критерии, които увеличават увеличаването на височината.

Изображения Източник: Google изображения

Leave A Comment

− 1 = 2