Дати (Khajoor) Предимства и приложения за кожата, косата и здравето | Стилове в живота

Датите са обикновени сухи плодове, които имат сладък вкус и лепкава или мазна текстура. Той е богат източник на витамини и минерали и трябва да се консумира често. Датите често се използват за приготвяне на превръзки, салати и различни видове ястия и са популярен плод в Близкия изток. Всъщност, по време на свещения месец Рамзан, мюсюлманите наблягат на храненето на много дати. Това е чудесно за здравето, тъй като увеличава кръвообращението и възстановява здравето ви.

За да научите повече за датите плодове, можете да се обърнете към тази статия, която е написана главно за вашето разбиране и полза.

дати ползи

Датите несъмнено са център на лечебни свойства. Съдържанието на флуор и желязо в датите е много високо. Датите са богати на витамини и минерали, като натрий, калий и др. Погребалните дати често могат да понижат холестерола и да поддържат многобройни проблеми на сърцето като артериосклероза далеч от вас.

Дати (Khajoor) Предимства и приложения:

Медицинските ползи от датите са неизброими. Погледнете предимствата и предимствата за здравето, кожата и косата.

Дати Ползи за кожата и косата:

1. кръвотечение и кожа:

Датите са чудесни, когато става въпрос за подобряване на кожата на кожата. Това наистина е най-доброто, когато става въпрос за почистване и грижа за цялата си система. Той действа като антиоксидант и позволява на тялото ви да функционира нормално. Правилното кръвообращение ще позволи на кожата ви да свети и текстурата на косата ви да стане дебела, блестяща и красива само в рамките на известно време. Така че, ако искате да изглеждате красиво, ви предлагаме да се възползвате от някои невероятни и полезни дати. Гарантираме, че няма да съжалявате.

Виж повече: Артишок ползи за здравето

2. Прави косата ви гладка:

Друго голямо нещо, което датите може да направи за вас, е да омекотите косата си. Ако мислите, че косата ви е прекалено груба или суха, всичко, което ще ви е необходимо, е да отсъствате, за да разрешите този проблем. За тази цел можете просто да използвате някое масло за дата. Те ще ви дадат косата на цялото хранене, от което се нуждаете. Просто вземете малко количество масло и масажирайте го по цялата коса много внимателно. Масажирайте за около пет минути и след това го оставете да остане така за около половин час и след това можете да го измиете със студена вода. Вие също трябва да шампоан за по-добри резултати.

3. Намалява счупените краища и космите:

Много жени се оплакват, че косата им се разкъсва доста често. Това се дължи на лоша рутинна коса, лоши хранителни навици и лошо време. Бързо и лесно решение на този проблем е датата на плодовете. Той има основни хранителни вещества като витамин А, който е необходим за красивата коса. Тя ще контролира увреждането на косата и разделените краища, а също така ще изглади кожичките. За най-добри резултати използвайте комбинацията от маслиново масло и масло от жожоба заедно с маслото за дата.

4. Прави косата тъмна и блестяща:

Удивителен и чудесен начин да получите тъмна, дебела, привлекателна и блестяща коса е с помощта на някакъв вид масло. Благодарение на химическото лечение и лошото време, косата ни обикновено е груба и повредена. Това увеличава блясъка на косата ви от корена до върха и ви дава много копринена и гладка повърхност. За най-добри резултати, всичко, което трябва да направите, е да смесите малко количество масло с любимата си мус или серум и да нанесете цялата си коса. След като измиете косата си, ще забележите, че ключалките ви са станали много по-блестящи и красиви.

5. Укрепва косата ви:

Всички от нас са уморени от непрекъснато падане на косата, нали? Това има тенденция да ни разваля и ни кара да изглеждаме много непривлекателни. Умен и лесен начин да подсилите косата си и да й придадете красив и естествен външен вид, бихме ви предложили да се възползвате от нетното масло. Това ще укрепи вашите космени фоликули и ще омекоти косите ви само в рамките на една седмица. Сега всеки път, когато изглаждате косата си, не е нужно да се притеснявате за падането на косата. Това се дължи на датата, на която маслото е извлечено от вкусните и годни за консумация дати.

Дати Ползи за здравето:

6. Мигновена енергия:

Първото и най-важно предимство, което ще донесете от датата на плодовете, е незабавната енергия. Тъй като те са пълни с глюкоза, ще почувствате големи изблици на енергия през целия ден. Ще можете да работите за по-дълги периоди от време без стрес. Като само една шепа дати всеки ден трябва да попълни цялата захар в тялото си в рамките на няколко минути. Ето защо лекарите предложиха да се използват дати за бременни и растящи деца, които винаги се нуждаят от енергия, за да продължат ежедневните си дейности.

7. Източник на протеини:

Както всички знаем, тялото ни се нуждае от добро количество протеини, за да функционира правилно, и за да го направим, трябва да използваме добротата на здравите и вкусни плодове, които са на разположение в изобилие. Един дар, който е пълен с протеини, е дати. Тя е много важна за нормалното функциониране на тялото и изгражда блокове на мускулите за нас. Така че, ако искате атрактивна и здравословна форма, използвайте някои дати, тъй като те са добра идея.

8. Предоставя облекчение за запек:

Датите също така предоставят облекчение на тези, които страдат от запек. Може да се използва като слабително. Всичко, което трябва да направите, е да комбинирате някои дати в купа, пълна със здравословна салата и да я изцеждате поне два пъти на ден. Можете също да се появи в устата си директно. Яжте тази салата всеки ден и определено ще получите някои добри резултати. Датите могат да убият бактериите във вашата система, които причиняват запек и възстановяват добро здраве. Ако все още не помогне, можете да се консултирате с Вашия лекар или лекар за допълнителни съвети.

9. СПИН при лечение на няколко чревни нарушения:

От изключителния случай, че преживявате проблеми, свързани с нарушения на червата, а след това направите дати една огромна част от вашите редовни ястия, е една от малкото дейности, които можете да изберете да опитате да управлявате този вид проблеми. Никотиновото съдържание, съдържащо се в датите, се смята за изключително коригиращо за лечението на почти всички видове чревни проблеми. Постоянното използване на датите помага за увеличаване на доброто бактерии в червата, което на свой ред усвоява нежната храна.

10. Сервира щастие за хората с поднормено тегло:

Датите са значително по-високо съдържание на калории, което е изключително важно при натрупване на тегло. Датите помагат при натоварването. Можете да увеличите 230 калории само с хрускане на десет дати. Изсъхналите дати се считат за силовата къща на няколко хранителни вещества, които изискват подходящ метаболизъм на организма, който помага за натрупване на тегло и увеличаване на индекса на телесна маса.

11. Сексуални проблеми:

За да се справите със сексуалните проблеми, трябва да използвате датите. Според няколко проучвания, ако имате сексуални проблеми или дори страдате от импотентност, никога не трябва да се колебаете да използвате датите. Те ще подправят сексуалния си живот и ще действат като афродизиак. Това е наистина най-доброто и е използвано от толкова много хора по целия свят. Всъщност лекарите ни съветват редовно да имаме дати. Скоро ще почувствате разликата.

12. Помага да се запази здравето на сърцето:

Датите са изключително полезни, когато запазвате сърцето си срещу различни видове сърдечно-съдови заболявания. Те осигуряват регенеративен ефект в сърдечните клетки, ако се приема два пъти дневно със или без мляко.

13. Предотвратява епизодите на диария:

Това също е една от най-важните ползи за здравето от дати между всички дати ползи за здравето. Диарията е медицинско състояние, причинено главно от бактериална инфекция в червата и се характеризира със симптоми като чести движения на червата и воднисти изпражнения, придружени от коремни спазми и гадене. Зрелите дати са огромен източник на калий, който спомага за втвърдяване на свободните изпражнения чрез абсорбиране на течността и също така поддържа електролитния баланс, причинен от диария.

14. Помага за лечение на интоксикация:

Утаяването е безспорно екстремалното състояние, предизвикано от предозиране на някакви лекарства. Датите се споменават като забележително лечение за лечение на интоксикация, причинена от алкохол. Датите предлагат бързо утешение по отношение на алкохолната интоксикация. Те трябва да се накиснат през нощта, за да получат значително по-високи дати за здравето.

15. Увеличава издръжливостта:

Поради тяхното богато съдържание на захар, датите помагат да се осигури незабавен източник на енергия. Датите съдържат значително по-големи количества естествени захари като глюкоза, захароза и фруктоза, които правилно повишават издръжливостта и осигуряват незабавна енергия.

16. Поддържа здравето на неврологичната система:

Датите в по-голямата си част са богати на калий, което се оказва наложително за подходяща неврологична система. Калият в датите е императивен компонент на клетките и телесните течности, които контролират сърдечния ритъм, както и пулсовото ниво, като по този начин предлагат благополучие срещу коронарните заболявания и освен това сърдечния инсулт. Изследването разкрива, че по-забележителното използване на калий от около 400 mg може да извади потенциалната опасност от сърдечни инсулти само с 40%.

Виж повече: Ползи за здравето на орехите

17. Лечение на дефицит на желязо:

Датите имат по-високо съдържание на желязо, което ще ги направи блестящо средство за намаляване на недостига на желязо. Пациентите, страдащи от анемия, се приканват да приемат различни дати през цялото време, за да помогнат за увеличаването на червените кръвни клетки.

18. Предотвратява разпадането на зъбите:

Това също е едно от невероятните ползи за здравето на датите. Датите също така могат да избегнат гниенето на зъбите поради съдържанието на флуор, основен компонент, който намалява развитието на зъбния гниене, укрепва зъбния емайл и предотвратява атаката на плаките.

19. СПИН по време на бременност:

Датите спомагат за подобряване на матката мускули, позволявайки му да се разширява гладко по време на доставката. Датите повишават майчиното мляко, като го дават заедно с храната, която е изключително важна за общото благосъстояние на бебето.

20. Работи за предотвратяване на корема на корема:

Датите са изключително коригиращи за лечение на рак на стомаха. Те действат като чудотворен тоник за тези, които страдат от рак. Освен това датите са абсолютно безопасни и нямат страничен ефект върху тялото.

21. Насърчава противовъзпалителен ефект:

Датите са богати на магнезий - минерал, известен с безбройните си противовъзпалителни свойства. Едно проучване установи, че "провокативните маркери в тялото са намалени с потреблението на дати.

22. Контроли на кръвното налягане:

Друга полза за здравето от дати включват избягване на епизоди на хипертония чрез поддържане на постоянно кръвно налягане. Благодарение на високото съдържание на минералите, като калий и магнезий датите играе жизненоважна роля в управлението на кръвното налягане.

Виж повече: Банан плодове Ползи

23. Подобрява здравето на мозъка:

Благодарение на достатъчно количество витамин B 6, датите спомагат за повишаване на мозъчните функции и повишават нивата на концентрация на мозъка.

24. Увеличава силата на окото:

Датите съдържат витамин А, който е много важен в управлението на здравето на очите и предотвратява заболяването на очите. Дефицитът на витамин А може да причини няколко очни заболявания като нощна слепота, намаляване на зрението и т.н..

Ако търсите плодове, натоварени с богатството на минерали и влакна, датите са идеалният избор за вас. Докато датите са богати на многобройни основни добавки и по този начин предлагат многобройни медицински предимства, естественият продукт е малък до точката, която ще трябва да изразходвате по-голяма сума за потребление на основната сума.

Leave A Comment

10 + = 12