Четвърта диета за бременност – кои храни да ядете и избягвате?

След като се свърши с първия триместър сега е време да влезете в втория триместър на бременността. Симптомите на гадене, главоболие, повръщане са склонни да изчезнат досега. Следователно имате склонност да се чувствате по-енергични и активни. През това време е от съществено значение да се грижи за вашата диета.

4-ти month pregnancy diet

Какво да ядем?

Млечни продукти:

Калцийът е основно хранително вещество за правилното развитие и развитие на бебето. Млякото е едно от хранителните вещества, осигуряващи максимално количество калций. Трябва редовно да включвате достатъчно количество млечни продукти. Хранителните продукти като мляко, извара, нискомаслено извара са добри добавки на калций. Трябва да проверите количеството мазнини, преди да ги консумирате.

Месото:

Консумацията на месо е възможно само при липса на гадене. Включете месо в ежедневната диета в 4-ия месец от бременността, след като тя изчезне. Много е важно да се консумира месо, което се приготвя много правилно при хигиенни условия. Месото, което не е подправено, може да носи различни бактерии понякога. Най-важното хранително вещество, доставяно от месото, е желязото. Приемането на желязо е много полезно за растежа на бебето.

Fiber:

Много е важно да добавите оптимално количество фибри в ежедневната си диета. Хранителните продукти като пълнозърнести храни, пшеничен хляб и овес съдържат достатъчно количество фибри. Можете да включите фибри в диетата си по време на 4-ия месец от бременността, което е много изгодно. Препоръчва се денят на фидера да бъде най-малко 25 грама. Той помага за намаляване на запека и също така понижава кръвното налягане.

Виж повече: Диета през 5-ти месец от бременността

Плодове:

Всички те имат високо съдържание на витамини и важни минерали. Има случаи на киселинност или киселини през този месец. Следователно е най-препоръчително да се консумират пресни плодове от всякакъв вид. Плодове като пъпеш, ягоди, кайсии, грозде и т.н. осигуряват на бебето оптимални витамини и минерали. Той помага за поддържане здравето на бебето ви. Плодовете също така предизвикват развитие на вашето бебе.

Хранителни продукти, богати на желязо:

Желязото улеснява растежа на плода ви и този месец изисква по-голямо количество от това хранително вещество. Желязото също помага при производството на кръв в тялото ви. Много е важно тялото ви да произвежда допълнително 3-6 литра кръв по време на бременност. По този начин се консумира месо, зелени листни зеленчуци, пълнозърнести храни в голям брой, за да се улесни производството на кръв.

Мастни киселини:

Заедно с гореспоменатите хранителни продукти, трябва да имате и храни с мастни киселини като зехтин, ядки и прясна риба. Това е една от най-важните 4 месеца бременност храна, която е много важна за намаляване на рисковете от бременност. Рисковете, свързани с преждевременно раждане, ниско тегло по време на раждането са намалени поради приема на тези киселини. Рискът, свързан с всякакъв вид когнитивно и умствено изоставане, също се намалява.

протеин:

Получаваме аминокиселини от протеини и това е основната съставка в развитието на телесните клетки. Оптималното количество хранителни продукти, съдържащи протеини като пиле, боб и яйца, трябва да се консумират редовно. Това ще гарантира оптимално добавяне на аминокиселини към тялото ви. По този начин включете протеина в редовната си диета.

Цели зърна:

Цели зърна са отговорни за доставянето на енергия на тялото. Също така получавате фибри, витамини B и желязо от цели зърна. Включете го в диетата на 4-ия месец от бременността за вашата храна. Те са истински източници на енергия за вашето бебе и също така помагат в изграждането на плацентата. Трябва да опитате да имате цели зърна от най-малко 48 грама всеки ден.

Зеленчуци:

Консумацията на зеленчуци по време на бременност води до редица дългосрочни ползи. Тя трябва да бъде включена в 4-ия месец на бременност, поради ползите за здравето. Също така помага за намаляване на всички рискове, свързани със здравни усложнения или всякакви болести. Зеленчуци като моркови, тиква, спанак, броколи, ряпа и т.н. са чудесни за бременност.

Виж повече: 3 месеца бременност

Фасул и леща:

Фасулът и лещата са добре известни с тяхната хранителна стойност. Те съдържат фолиева киселина, желязо, протеини и влакна в големи количества. Помага при предотвратяването на вродени дефекти. Често срещан проблем по време на бременността е запекът и това може да се реши с леща, тъй като те имат фибри. Също така намалява болката от мигрена и стреса по време на бременността.

Какво да не ядем?

Меко сирене:

Една от най-важните хранителни продукти, които трябва да се избягват по време на бременност, е мекото сирене. Тъй като са произведени от мляко, което е непастьоризирано, те могат да съдържат бактерии. Тъй като те имат ниско съдържание на вода, по този начин има по-малко шансове за всяка болест, причинена от микроорганизми. Можете да имате храни, които съдържат твърдо сирене.

Нежелана храна / Улична храна:

Като нездравословна храна или улична храна е една от нашите лоши навици и докато бременността е най-лошото. Факторът на хигиена е нисък и съдържа прекомерно количество мазнини. Контролирането на теглото Ви по време на бременност и след бременността е много важно. Потреблението на улична храна може също да предизвика хранително отравяне, а също и други заболявания.

Морска риба:

Трябва да избягвате консумацията на морска риба през този период, тъй като тя съдържа метил живак. Това е съединение, което често причинява умствено изоставане. Следователно морската риба трябва да се избягва, за да се предотврати всякакъв вид рискове, свързани с раждаемостта. Риби като бяла риба тон трябва да се избягват напълно, тъй като имат високо ниво на живак.

Кофеинът:

Това често пресича плацентата и има неблагоприятно въздействие върху сърдечната честота на бебето. Това значително поранява здравето, когато имате над 200 мг кофеин на ден. Въпреки че умереното количество кофеин не повлиява вашето здраве, но продължителното потребление в големи количества е вредно.

алкохол:

Алкохолът засяга бебето ви много повече от това, което ви прави. Потреблението на алкохол води до нарушения като фетален алкохолен спектър. Тя може да причини различни вродени дефекти и по този начин трябва да се избягва на всяка цена. Алкохолът влиза в кръвта на вашето бебе и по този начин причинява неблагоприятни ефекти върху Вашето дете.

Виж повече: Диета през първия месец на бременността

Поради това е много важно да се грижите за себе си и бебето си през целия период на бременност и 4тата месец не е изключение. Препоръчително е да се следват указанията за хранене, които осигуряват здраво дете. Много е важно да се консумира подходящото количество хранителни продукти, за да се осигури здравословна доставка.

Leave A Comment

36 − = 33