Безопасно ли е повдигането на тежки тежести по време на бременност? | Стилове в живота

Поддържането на форма е много важна част от престоя ви в здравословен и здравословен начин дори по време на бременността. Въпреки, че по време на бременността си оказвате някаква тежест, това тегло е главно за да управлявате растежа на вашето бебе. Допълнителното тегло е доказателство, че бебето ви расте и е здраво. Въпреки че натрупването на тегло е естествен проблем, натрупването на прекалено голяма тежест е много вредно, което ще повлияе на цялостното ви здраве по време на бременността. Ето защо е необходимо винаги да се държим във форма.

Сега най-зададеният въпрос по време на бременност е дали може да повдигнете тежести по време на бременност, което трябва да бъде много контролирана афера. Твърде голямото вдигане на тежести може да причини напрежение на корема, което може да повлияе на здравето на вашето бебе и да ви донесе много дискомфорт, но ако се контролира с правилния метод, може да сте в състояние да останете във форма и да запазите бебето си здравословно и щастливо през деветте месеца от периода на бременността.

Има обаче някои тренировки за отслабване на бременност, които може да искате да опитате. Тези методи се различават от човек на човек в зависимост от личната сила и колко човек може да предприеме. Ако искате първо да спечелите малко тегло, преди да се опитате да вдигнете тежести, опитайте да ядете повече и не повдигнете изобщо, но след като веднъж желаете да запазите теглото си под контрол, опитайте се да вдигнете леки тежести, които да поддържат тялото ви удобно и да не са твърде стресирани.

Виж повече: Зумба е бременна

Не се опитвайте винаги да повдигате тежки тежести по време на бременността, тъй като тялото ви няма да може да поеме налягането, но можете да повдигнете леки до умерени тежести, за да останете във форма през този период. Има няколко онлайн компании, които предоставят подробна информация за графика за вдигане на тежести по време на бременност, за да ви помогнат да бъдете по-добре информирани.

Вдигането на тежести по време на бременност трябва да се справи с известно внимание. Поемането на тежко тегло трябва да се избягва. Тя обаче зависи и се различава с една жена на друга. За някои, повдигането на много тежки предмети ще доведе до преждевременно раждане, а за други, може да не е прекалено опасно. Вдигането на тежести обикновено се прави за укрепване на издръжливостта ви, което е задължително по време на доставката. Ето защо в най-добрия случай се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете да вдигате тежести.

Предимства на теглото Бременност тренировки:

Поддържане на форма:

повдигане Weights During Pregnancy - Staying in shape

Повдигането на тежестите по време на бременността ви позволява да останете във форма по всяко време. Винаги повдигайте светлината до умерените тежести, за да останете във форма, но не давайте на тялото си никакъв натиск, който надвишава вашата система по време на бременността. Вдигането на тежести по време на бременност е изследвана, но не и прекалено невъзможна концепция, тъй като вашето здраве е много важна част от поддържането на Вашето бебе здраво.

Виж повече: Плочи по време на бременност

Страхотно за доставка:

повдигане Weights During Pregnancy - Great for delivery

Повдигането на тежестите ви позволява да направите тялото си готова за доставка, тъй като ви позволява да подготвите корема си, което го прави идеална среда, в която бихте искали да раждате бебето си. Това не само прави корема силен, но с малко йога, ще имате безпроблемно доставяне, което прави тежести по време на бременност много благоприятна концепция.

Създател на апетита:

повдигане Weights During Pregnancy - Appetite builder

Чрез вдигането на тежести използвате много от допълнителните мазнини в тялото си, като давате възможност за по-голям апетит, който помага и на вашето бебе. По време на бременността си, колкото повече можете да осигурите храненето на вашето бебе, толкова по-силно ще ви накара да вдигате тежки неща, докато сте бременни - много удобен фактор.

Виж повече: Kegels по време на бременност

Но внимавайте как тялото ви реагира. Обърнете внимание на популярните рискове, свързани с бременни жени, повдигащи тежести.

  • Основният свързан риск е херния. Докато хернията може да бъде безвредна и без болка, тя може потенциално да доведе до много дискомфорт за майката. Това не е препоръчително.
  • Повдигнете с известно внимание. Слушайте тялото си. В случай, че почувствате някаква силна болка, спрете точно там. Консултирането с лекар е очевидно.
  • Повдигането на тежки предмети при бременност може да доведе до издърпване на мускулите. Положението не е благоприятно и така внимавайте за малките промени, които се случват с вашето тяло.
  • Тежкото вдигане на тежести по време на бременност (извън това, което тялото има) може да доведе до все още раждане или понякога дори до аборт.

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да вземете решение тук. Това е за безопасността както на майката, така и на бебето.

Вдигане на тежести за бременни дами е добър фактор по време на бременността ви, докато нещата, които повдигате не са прекалено тежки. Винаги е по-добре да бъдете сигурни, отколкото да съжалявате, когато става въпрос за бременността си и следователно да вземете всички необходими предпазни мерки, за да поддържате здравето на детето си през целия период на бременността.

Leave A Comment

− 1 = 8