Безопасно ли е да ядете кайсия по време на бременност? | Стилове в живота

Кайсии, заедно с череши, бадеми, праскови и сливи са типове плодови плодове, които принадлежат към семейство Rosaceae. С drupe плодове имаме предвид тези, които могат да се консумират както сухи, така и свежи, заедно с плътта и ядките. Кайсиите са добре известни със своето богато съдържание на витамини А, Е и С, калий, каротин, силиций, калций, желязо и фосфор. В резултат на това не само укрепват имунната система, но и намаляват риска от няколко заболявания като рак, белодробни заболявания, ларинкса и други. Тези хранителни вещества помагат за подобряване на храносмилателната система, както и за загуба на ненужни телесни мазнини. Кайсиите се консумират много за сладкия си вкус и се използват като съставка в няколко деликатеси.

Трябва обаче да внимавате с ядките, тъй като е известно, че съдържат вредната пруска киселина.

кайсия during pregnancy

♦ Консумиране на кайсии по време на бременност:

Често е въпросът дали е безопасно да се консумират кайсии по време на бременност. Вредната съставка "амигдалин" се счита, че причинява много неблагоприятни въздействия върху човешкото тяло. Затова нека да разгледаме многото от кайсиите по време на бременност.

♦ Кайсиеви ползи при бременност:

1. Кайсиите съдържат големи количества желязо и мед. По време на бременност една жена е склонна към анемия и оксидативен стрес. Сушените кайсии по време на бременност помагат при производството на хемоглобин плюс усвояването на желязо чрез богатото съдържание на мед.

2. Фолиевата киселина в кайсиите спомага за предотвратяването на някои вродени дефекти при новородените бебета, като например спина бифида.

3. Бременната жена се нуждае от около 300 калории, за да подпомогне развиващия се плод. Кайсиите в ежедневната диета спомагат за равномерното разпределение на тези калории в тялото на майката

4. Високото съдържание на фибри и нишесте в този плод помага за правилното храносмилане и контролиране на хемороиди плюс запек в очакват майките

5. Богатото съдържание на витамини и минерали помага за цялостното развитие на плода. Кайсиите също са богати на ретинол.

6. Кайсиите също така поддържат нивата на кръвната захар под контрол, като по този начин предотвратяват гестационния диабет.

Виж повече: бадемово мляко по време на бременност

♦ Кайсиеви рискове по време на бременност:

1. Кайсия също съдържа вредната съставка "амигдалин", която се отделя от гликозидния амигдалин по време на храносмилането. Следователно твърде много от консумацията на кайсии може да доведе до депресия на нервната система, повръщане, спазми или дори дихателни нарушения

2. Стомашно-чревния тракт вече е общ дискомфорт при бременни жени. Ако кайсиите не са напълно узрели, те могат да влошат отделянето на стомашен сок в очакването на майките.

3. Сярата е кайсие може да доведе до анафилактичен шок или да предизвика сяра алергии в чувствителни към сулфит жени.

4. Семената върховете на кайсии съдържат химически "лаетарил", който в по-големи количества може да разстрои телесните функции

5. Излишната консумация на кайсии също води до замайване и често главоболие

Виж повече: бъбрек по време на бременност

♦ Сушени кайсии по време на бременност:

От векове, сушени кайсии са известни като източник на билкови лекарства по време на бременност. Карките от кайсиеви дървета се смятат за афективни за проблеми с безплодието, спазми и кръвоизливи. Пастата на това плодово ядро ​​излекува вагиналните инфекции, а плътта помага при бременност плюс лактация. Сушените кайсии са богати на калций, фолиева киселина, желязо и влакна; като по този начин действа като идеална заместител на желанието за храна на дадена бъдеща майка. Въпреки това, според някои здравни съветници, твърде много от приема на ядрото може да доведе до увеличена възможност за вродени дефекти.

След подробно проучване на различните рискове и ползи от кайсиите е ясно, че това са плодове, пълни с медицински ползи. Трябва обаче да се запази консумацията на кайсии до умерено ниво; като например два до три пъти седмично. И най-важното е, че преди консумирането на всякакъв вид храна, никога не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар или медицински специалист.

Виж повече: кайсия по време на бременност

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

76 − 72 =