Bekasana (жаба Pose) – Как да направите и ползите от него

Ако страдате от болки в коляното или болки в ставите, то просто опитайте да направите Bekasana. Името произлиза от санскритската дума Bheka, което означава жаба и асана, които означават поза. Бекасана е наречена Mandukasana, която има различни вариации. Поради нашия заседнал начин на живот и лоша работна поза, физическите дейности се пренебрегват.

Bhekasana

Това често води до стегнати бедра и умора. Включването на жаба позира във всекидневния списък на активностите не само ще помогне при лечението на проблема с болезнеността и слабостта на болката, но и ще увеличи сърдечните мускули на тялото.

Как да направите Bhakasana в лесни стъпки:

1. Първо, седнете в лесна поза. Дръжте краката си кръстосани и разхлабете тялото си, просто бъдете в удобна зона. Сега бавно започнете да носите ръцете си зад себе си, започнете да вдигате гърдите си и да сте на върха на пръстите си. Просто нека ключиците ви се разширят. Започнете да разширявате гръдните мускули и да удължите врата си.

2. Сега легни с главата надолу, поставяйки тежестта върху корема си и променяте тялото си в положение на бхандасана. Дръжте краката си равномерно и хълбоците на разстояние. Уверете се, че пръстите на краката ви са заострени, обърнати към тавана.

3. Сега започнете да разтягате ръцете си и да закопчате краката си с ръцете си.

4. Внимателно започнете да вдигате гърдите си толкова високо, колкото можете. Започнете дишането бавно. Също така, докато вдигате, започнете да стиснете раменете си един с друг. Просто имайте предвид, че колкото по-високо вдигате гърдите си, толкова по-лесно ще стане да държите краката си.

5. Дръжте се в тази позиция, за да кажете около 1 минута. След това бавно започнете да освобождавате тялото си. След като осъзнаете, че тялото ви просто лежи на земята и се отпуснете за известно време

Много хора в ранната фаза започват с поза Ardha bhekasana или половината жаби представляват, защото влизането в пълна жаба поза може да не е лесно за вас. Можете също така да променяте асана като подсилвате под гръдната си клетка. Това прави асана по-проста.

Това асана трябва да бъде напълно избягвано, ако сте изправени пред някакъв вид гръб или трябва да се приведе в съответствие. Дори и хората, които страдат от колене, трябва да се опитат да избегнат тази поза. По време на тази поза просто се опитайте да вдишате и издишвате колкото можете. Това наистина помага за поддържането на здравословен баланс.

Виж повече:  Рамо за пресата

Ползи:

Йога практиките са много добри за вашето здраве. Практикуването на трудни пози като Бекасана със сигурност разширява нашето ежедневие. Дори и за хората, които практикуват тази поза за повече от 25-30 години, ще изпитат нещо ново и предизвикателно. Това не само увеличава гъвкавостта на тялото ви, но също така развива гъвкавостта на тялото ви, където и да е необходимо.

Бекасана е много добре известно, че стимулира вашата енергия. Ако сте спортен човек, трябва да практикувате този асана всеки ден. Той не само помага при разтягане на мускулите ви, но също така изкоренява тялото от всякакъв вид скованост. Тази асана се счита за много ефективна при облекчаване на стреса и безпокойството. Също така се счита за терапевтично средство за менструални спазми.

Виж повече:  Детската йога представлява

Бекасана не само укрепва, но и стимулира органите на корема. Сигурно сте чували, че подмладява ставите на коляното и също така увеличава притока на кръв към матката и яйчниците. Подобрява подравняването на гръбначния стълб, подобрявайки цялостната поза на тялото.

Така че, ако търсите здравословен и без стрес живот, започнете да правите йога от днес. Но ако искате да активирате и подсилите основните си мускули и да ги направите по-гъвкави, тогава Bhekasana е най-добрата асана за вас. Не отлагайте по-нататък, просто започнете.

Виж повече:  Бадда Конасана Ползи

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

41 − = 32