Atmanjali Mudra – Как да направим стъпки и предимства Стилове в живота

Atmanjali Mudra знак за уважение:

Мудрас има доста значителна връзка с древната индийска история. Много иновативни дейности се свързват с мудра или физически упражнения. И най-важното е, че мудрите са станали неразделна част от индийския начин на живот. Ние използваме мудра или упражнения от йога от няколко години, за да се подготвим за здрави и здрави.

Atmanjali Mudra

Астма Mudra Значение, стъпки и ползи

Виж повече: Йога Мудра за астма

Значение на астма Mudra:

Една от тези незаменими мудра е Atmanjali Mudra. Това е ръчен жест да покаже знак за уважение към другите. Atmanjali mudra е известен също като "Namaskar Mudra". Сега, на хинди всички знаем какво всъщност означаваме. И така, нека разберем какво означава Atmanjali mudra? Това е знак за показване на уважение и отношение към човека, който стои пред вас. Това е жест, който се практикува в цяла Азия и дори след това.

Тези значителни упражнения или жестове на мудра се практикуват в много страни. Някои от тях са непосредствените съседи на Индия, а някои са отдалечени - Шри Ланка, Непал, Бутан, Тайланд, Камбоджа, Лаос, Бирма и Индонезия. Освен това тези уважения и отношение, показващи жест на ръцете, са изключително популярни в редица източни държави.

Другият смисъл или уместност на Atmanjali mudra може да бъде богослужение. Защото ние сгъваме ръце, преди да се покланяме на Бога или дори на нашите старейшини. В източната традиция старейшините получават същото уважение и се отнасят също както Бог. Също така, друго значимо използване на atmanjali mudra е преди началото или приключването на всякакви йога асани.

Това е направено в началото, за да благодари на Бога и да го помоли за силата и силата да започне упражнението. Аз също видях много хора, които практикуват atmanjali mudra, докато денят започва. Това е като слънчево насищане или упражнение на suras namaskar. В този случай ние покланяме главите си и сгъваме ръцете си към слънцето. Това не е жест да благодарим на Бога, но и да посрещнем деня и предизвикателствата пред него.

Виж повече: Акаш Мудра Предимства

Как да стъпки за астма Mudra:

  • Това трябва да става с двете си ръце, отначало да държите ръцете си заедно пред сърцето си.
  • Оставете малко свободно пространство между ръцете.

Астма Mudra Предимства:

Сега има огромни научни доказателства за ползите от atmanjali mudra. Той ви помага да отидете в състояние на медитация. Също така, това физическо изпълнение представляват гъвкавост на ръцете, пръстите, краката и общото тяло. Тази поза на йога носи някаква положителна енергия и радиация в частите на тялото ви. Учените в световен мащаб твърдят, че atmanjali mudra също води до равновесие в дясното и лявото полукълбо на мозъка. Тя носи хармония и мир в живота ви, което е нещо като преживяване, защото днешният начин на живот е изпълнен със стрес и безпокойство.

Atmanjali mudra е изключително популярен физически жест, който има огромен брой ползи. Atmanjali mudra всъщност е центрираща поза. Центърът за центриране е насочен или направен, за да концентрирате цялата си енергия в една точка, така че да бъдете облекчени от заобикалящата тревожност, болка и стрес.

Това упражнение с ръчна жест на мудрата ви позволява да сведете до минимум или да стесните околния шум или напрежение и да се концентрирате само върху една точка. Това се използва най-вече от фитнес експерти или практикуващи, за да се концентрират върху една точка. Това е като решаващо средство да се съсредоточите върху една точка и да се отървете от околните неща. Тази практика на мудрата помага на практикуващите и на всички, които правят или практикуват това упражнение, да посредничат в един момент.

Виж повече: Апаан Мудра Значение

Така че, това е много по-добре. Също така сте свидетели как се практикува atmanjali mudra? Трябва да сгънете ръцете си пред сърцето си. Това прави сърцето ти много по-тихо и мирно и всъщност регулира сърдечния ритъм. Atmanjali mudra е като допълнителна медитация, която е много необходима в случай на крайно безпокойство и стрес. Тази практика на мудра е известно също така, че води до яснота в мислите.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

95 − 89 =