Astavakrasana (Осем ъгъл Pose) – Как да направите и ползите от него

Асана или поза помага в регулирането на системата на тялото и също носи ритъм и хармония на съзнанието ви. Един такъв асана, който наистина помага за укрепването на китките и ръцете ви, е Astavakrasana или осем ъгъла Pose. Това е един от най-модерните рамо балансирани представляват в йога. Astavakrasana е санскритска дума, където това означава осем и вакра означава огъване. Но името му произлиза от великия хищен мъдрец Astavakra. Тази поза се препоръчва предимно за практикуващите, които са постигнали най-високото ниво на йога и се считат за една от най-напредналите форми на йога. Така че, моля, бъдете много внимателни, докато изпълнявате тази асана. За да научите този асана следвайте инструкциите стъпка по стъпка, дадени по-долу.

Astavakrasana

Стъпка по стъпка Astavakrasana:

1. Поставете подложка на пода.

2. За да започнете това асана, седнайте на матрака и просто разтегнете краката си. Дръжте дланта си здрава и трябва да поставите на пода. Сега, като държите краката си подгънати, удължете крака направо. Сега бавно прегърби дясното коляно на гърдите си. Сега поемете 3 дълбоки вдишвания.

3. Сега, бавно доведи дясното коляно на рамото си вдясно. Но бъдете сигурни, че докато сте в тази позиция, дясното ти бедро трябва да почива на прави трицепси.

4. Сега издърпайте раменете си на гърба си. Поемете дълбоко въздух и започнете да вдигате бедрата си, а също и да вдигнете крака от земята. Сега внимателно закачете левия си глезен направо на десния глезен.

Виж повече:  Коляно за ухо

5. Като бавно напускате дъха си, просто приведете раменете си напред, образувайки ъгъл от 90 градуса в лактите. В същото време, просто позволете на крака си да бъде в люлеещата се позиция от дясната страна. Когато сте в тази позиция, дръжте краката си здраво и просто стиснете дясната си ръка с вътрешните бедра.

6. Бъдете в тази позиция, за да кажете за минута. По време на тази поза, просто да се съсредоточите върху една точка. Опитайте се да запазите лицето си надолу към земята. Сега внимателно върнете обратно към първоначалната си позиция. След това останете 2-3 минути и започнете отново да практикувате тази поза. За втори път можете да повторите тази поза, като започнете първо с десния крак.

Това асана трябва да се извършва от хора, които са много гъвкави. Това наистина помага за укрепването на основните ви мускули. Хората, обучаващи този асана, първо трябва да го научат от експерт по йога. Той не само помага да ви води по-добре, но и ви защитава от нараняване. Хората, страдащи от нараняване на раменете, лакътя и коляното, трябва напълно да избягват тази поза. Хората, страдащи от сърдечен тунелен синдром, също трябва да избягват тази поза. Можете да промените определено тази поза, ако сте начинаещ. Използването на болто под крака може да ви помогне по-добре. Ако сте научили неправилно начин този асана ви осигурява огромни ползи. Нека разгледаме предимствата на Astavakrasana.

Виж повече:  Акарна Дханарасана Предимства

Предимства на Astavakrasana:

  • Помага при укрепването на сърдечните мускули.
  • Той също така помага да се тонизира тялото ви и да ви поддържа физически здрави и здрави.
  • Помага за укрепването на мускулите на ръцете и китката.
  • Това асана е много добро облекчаване на стреса. То помага за повишаване на концентрацията, равновесието и постоянството.
  • Това асана не само помага при разтягане на мускулите и гръбнака. Той помага да се предпазите от всякакви хронични проблеми.
  • Тази поза наистина помага за изграждането на издръжливостта и подобрява кръвообращението ви.

Затова започнете да учите Astavakrasana asana от днес. Това ще ви направи не само здрави, но и игриви. Така щастливо обучение.

Виж повече: Как да направя маншет

Изображения Източник: 1,

Leave A Comment

63 − = 56