Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Садхана йога е поредица от асани, проектирана от Шри Шри Рави Шанкар. Тя е красива, проста и много ефективна. Това е предимно за разцъфване; като розовите венчелистчета на лотоса, които са толкова ненаситни и недокоснати, въпреки че са заобиколени от кал и мръсотия в езерото. Той призовава всички онези, които желаят да подобрят своя опит и да се учат от живота. Основното разбиране за Sadhana Yoga е споделено по-долу.

Понятие за садхана йога:

Падмаджана произлиза от думата Padma, което означава лотос. В традицията на Агама богинята щеше да седи на асани, които имаха пет пласта. Първият ще бъде змия, втората от костенурката, третата от змия и четвъртата от лъв. Над лъва, перфектният мъдрец седи. И над него е цъфтящ лотос.

Стабилен:

садхана yoga

Много е важно тялото ви да бъде стабилно, докато върши Садхана йога. Медитацията се извършва само когато тялото ви е спокойно. Всъщност Йога Сутра дава много важно значение на стабилността, преди да започнете йога сесията. Ако се чувствате много нестабилно, като направите определена позиция, не забравяйте, че това може да се случи погрешно.

Информираност:

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Трябва да сте наясно какво се случва. Да бъдеш стабилен е добре, но какво ще стане, ако паднеш да спиш в средата на сесиите? Ето защо е много важно да сте бдителни. Обърнете внимание на това, което правите, и пуснете всяка ненужна мисъл, която може да блокира ума ви.

Виж повече: Патанджали Йога Сутра

Бъдете благодатни:

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Докато правите йога пози, се научете да бъдете изящни. Цялата красота на тази рутинна практика зависи от това колко грациозно можете да я изпълнявате. Не бъдете твърде твърди, защото в крайна сметка ще изглеждате като робот. Бъдете нежни и оставете всяка поза да тече като танцова стъпка. Това ще ви помогне да отпуснете ума си и да останете в контакт с тялото си.

Стремете се към съвършенство:

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Каквото и да правите, че правите, опитайте се да го направите като професионалист. Направете го по такъв начин, че да изглежда перфектно. Практикувайте ежедневно и полагайте усилия. Някои от позициите може и да не са много лесни, но известно време. Научи се да бъдеш търпелив и да даваш сто процента. Ще видите чудесни резултати скоро.

Виж повече: Три баланс йога

Опитайте се да отидете отвъд:

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Докато правите Sadhana Yoga, опитайте се да не останете в рамките на вашите граници. Не се ограничавайте. Опитайте се да научите колкото е възможно повече. Разширете знанията и потенциала си. Това е една от най-добрите тайни, за да се справяте по-добре в тази област, затова се уверете, че го използвате добре.

Тренировка на тялото:

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Най-добрата част за Sadhana Yoga е, че ви дава пълна тренировка. Това отнема само около двадесет минути от времето ви и ви дава тонирано и здраво тяло. Най-невероятното нещо за тази тренировка е, че тя изгаря много повече тренировка, отколкото се предполага 20-минутна тренировка. Той е много интензивен и полезен за тези, които биха искали да хвърлят няколко килограма.

Виж повече: Шакти Виняса Йога

Предимства на Садхана Йога:

Когато практикувате садхана йога ежедневно, ще постигнете по-твърдо тяло и по-спокоен и позитивен ум. Тя ще ви подготви за медитация на по-високо ниво и ще ви остави спокойна. Тя също така ще ви държи вдигнати и енергизирала през целия ден.

Кога трябва да практикувате?

Асани и ползи от садхана йога | Стилове в живота

Препоръчително е да практикувате Садхана Йога всяка сутрин и вечер около четиридесет и пет минути всеки. Със сигурност ще бъде прекрасно преживяване за всички, които започват с Йога.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, и 7.

Leave A Comment

54 + = 63