Adho Mukha Vrksasana (Handstand Pose) – Как да направите и ползите

Има и някои, които предпочитат сутрешните джоги с бутилки за вода и веселите вечерни фитнес зали, а след това има и други видове, които предпочитат сутрешната мат да се разстила пред открития балкон и чрез поредица от обрати и обръщане, съставени по същество с регулирано дишане, постигане баланса на тялото и умствения мир. Голяма част от режима на йога се изразходва за работа на вашето тяло чрез спокоен и събран процес и оттам започна горски пожар, който сега е важна част от грижата за тялото. Има голямо разнообразие от упражнения за йога, които се предлагат на този конкретен, наречен Adho Mukha Vrksasana или класическата поза за ръце.

Как го правим?

Adho Mukha Vrksasana

Тази поза е по същество пълна ръка, която за начинаещи може да не е лесно изпитание. От първостепенно значение е да разбирате сложността на позата и без да се отказвате от нея, да практикувате вашето несъвършенство до съвършенство. С практиката това ще бъде толкова лесно, колкото всеки друг, когото познавате.

3 За да започнете, за начинаещи може да искате да изберете сладко място някъде близо до стената, което да поддържа вашия баланс. Обърнете се обратно към стената, слезте надолу във всичките си четворки и стигнете до положението на кучето надолу. По това време дланите ви трябва да бъдат притиснати до земята, подготвени да вземат тежестта на тялото. Рамото трябва да се разшири, за да се изравни теглото. Сега огънете коленете и направете практически хмел, преди да се изправите на обърната изправена позиция. Преди окачването се уверете, че ръцете ви са равномерно разпределени, за да балансирате теглото.

Първите няколко пъти са винаги най-лошото, когато загубите равновесие или работите с доверието си. Стената и по това време може да ви помогне, но веднъж професионалист, може да не се нуждаете дори от околна помощ. Щом успеете да се изкачите нагоре, изправете тялото си, но не и прекалено силно. Заключете позицията с няколко дълбоки вдишвания в продължение на няколко секунди, вероятно ще минете в минута, след като сте свикнали с нея. Бавно освободете стойката след това и с лекота се върнете надолу.

Виж повече:  Karnapidasana

Как ни помага?

Adho Mukha Vrksasana 1

Първият до многото списъци е координацията на тялото, която може да се извлече от това упражнение. Хората, страдащи от проблеми с телесното равновесие, биха могли да намерят това истинско сърдечно решение на проблема. След като започнете да поддържате обърнатата позиция, тялото ви ще се усъвършенства сама по себе си.

Вече биещото сърце вече не може да бъде изложено на риск с тази йога при вашето спасяване. Докато дишате с главата надолу, има огромно количество кръвен поток, който се втурва към сърцето ти, отваряйки артериите и вентрикулите, които ги превръщат в мощен кръг на удари. Това е в основата на джоги за сърцето, здрави и на върха на своята скорост.

Виж повече:  Осем ъгъла поза йога

Гъвкавостта на тялото може да бъде постигната чрез извършване на тази асана във времето. Често след няколко месеца ще осъзнаете колко гъвкави са вашите някога здрави влакна. Балансирането на тялото на ръката ви е помогнало тези упорити сухожилия да се освободят, като по този начин намали мускулната скованост.

Загубата на тегло може да се задържи на заден план с тази йога, тъй като това е форма на стречинг, при която изтеглете коремните мускули и ги поставете в ситуация на натиск, докато балансирате долната част на тялото си. Това е доказан метод за изгаряне на мазнини, съчетан с дълбоко дишане.

Йога винаги е била свързана със спокойствието и е доказан начин да се освободи от депресия и раздразнителност. Една тежка седмица може да бъде направена с някои уикенд сутрин handstands.

Виж повече: Стрелба с лък

Изображения Източник: 1, 2.

Leave A Comment

− 2 = 7