Adho Mukha Svanasana – Как и ползи Стилове в живота

Йога е една от най-мощните форми на тяло упражнение, практикувани по целия свят. По-голямата част от времето се предпочита пред конвенционалните сесии за фитнес, йогата е спокойна и събрана, но никога не се отстъпва от нейната цел. Чрез йога не само поддържаме физическото си равновесие, но също така се очистваме от вътрешността, където комфортната спокойствие и спокойствие могат да бъдат постигнати чрез обикновения акт на йога. Посещавайки огромното разнообразие от различни видове, тук е класически акт за йога, наречен Adho Mukha Svanasana или по-скоро надолу куче.

Adho Mukha Svanasana - Как и ползи Стилове в живота

Как да го направим?

Преди да се сведем до ползите от това колко добре това упражнение може да ви помогне, тук е подробна стъпка по стъпка как да изпълнявате тази йога. Внимателно балансирайки тялото си на всички четири, се следва просто упражнение за дишане, координирано с движението на тялото. Това упражнение също така широко известно като надолу куче претендира името си от самата поза, която прилича на куче на четиримата.

Преди да започнете, може да искате да използвате мат като база, която може да направи нещата по-удобни. Сега слезте на четири крака, така че гърбът ви да е подравнен на земята. Остриетата на рамото трябва да се раздалечават широко, като дланите ви почиват на земята надолу от двете страни.

Сега започнете да издишвате и докато издигате долната си част, така че сега се оформявате с арка, в която оформяте корема навътре. Изправете ръцете и коленете си така, че да създадете перфектно обърнат V и да заключите позицията за няколко секунди или минута, преди да освободите позата и да се върнете в първоначалната позиция. Докато освобождавате позата, не забравяйте да вдишвате.

Виж повече:  Триъгълник поза йога

Как ни помага?

С тази йога на вашето утро да направите списък, можете да кажете сбогом на тези упорити болки в гърба мускули. Докато въртите и разтягате тялото си, огромна част от гърба мускулите са подложени на гъвкавост. Това също е добра тренировка за проблемите с костния мозък, при които вие сте на гръбначния стълб преминавате през бърз вдлъбнатин и се протягате, като по този начин се гарантира гъвкавостта му.

adho mukha svanasana

Проблемите с врата и рамото също могат да се справят с това упражнение. Докато образувате обратен V, опитайте да изравните врата си със земята и да изправите ръцете си. По този начин можете да поставите рамото и мускулите на врата си на добра тренировка.

Виж повече:  Предимства на Samakonasana

Храносмилането в най-добрия случай е едно от предимствата, които може да се случи след започването на това упражнение. Издишването, паузата и вдишването, докато се въртите и протягате себе си, винаги е добро за вашите храносмилателни системи.

Едно от недостатъците на стареенето е да се справят с проблемите на кръвното налягане. Ето защо това упражнение е задължително за вас и вашия натиск, който чрез това упражнение може да бъде поддържан на постоянно ниво, избягвайки колебания.

Страданието от синусите е трудно, особено като се налага да се справяте с болезнената болка и затова е идеално изпитание за практикуване на дишането през тази стойка, което може да ви помогне да поддържате болките на синусите.

Кучето надолу не само благоприятства тялото, но и ума, вероятно една от причините, поради които депресията, умората, тревогата и дразненето могат да бъдат облекчени задълбочено на този експертен процес. Депресията често е била свързана като източник на спомагателни телесни проблеми и по този начин тук е начин да ги ограничим през цялото време.

Виж повече: Как да направя Халасана

Изображения Източник: Shutterstock.

Leave A Comment

+ 61 = 64