9 Традиционни дизайни на Тенгугу Мангалсутра Стилове в живота

Проектите на телгугу мангалсутра са символ на културата на Андра. Те имат конкретни подробности, специфични за Андхра Прадеш и Телангана. В общностите в щата Тегуу, магалсутра има коралови зърна и златни монети, заедно с основния висулка и златната верига. Златните монети се наричат ​​bottu и имат издълбани върху тях дизайни.

Последни и красиви дизайни на Телгу Мангалсутра за сватба:

Нека трябва да погледнем топ 9 модела на telugu mangalsutras с изображения.

1. Двойна линия Telugu Mangalsutra:

телугу mangalsutra designs

Този златен дизайн на Telugu mangalsutra има две направления от мъниста, които са свързани заедно. Висулката тук има традиционната двойна монета с лилави камъни в центъра. Това е един от най-честите дизайни на пазара.

2. Pustelu Mangalsutra:

Pustelu mangalsutra

Този традиционен дизайн на телгугу мангалсутра има два златни диска, които са свързани, за да оформят висулката. Веригата в единия край също е доста уникална, тъй като има три реда. Централният ред е златна верига, заобиколена от черна верига. Това дава на mangalsutra по-богат външен вид.

3. Три монети Mangalsutra:

Три coin mangalsutra

Тук е уникален обрат на традиционния висулка с две монети. Тази прекрасна мангалстра има набор от три златни монети, които са свързани помежду си. Той също има червени и зелени камъни, които са поставени в висулка. Мангалсурата е част от комплект, който също се състои от обеци.

4. Корал Телугу Мангалсутра:

корал Telugu mangalsutra

Сред традиционните изисквания на телугу мангалстра са кордните мъниста, които са поставени във веригата. Висулката с двойни монети все още е символична тук. Добавянето на коралови мъниста е доста важно. Веригата има и най-необходимите черни мъниста и бели мъниста.

Виж повече: Махарастрен Мангалсутра проекти

5. Telugu Bottu Mangalsutra:

телугу Bottu mangalsutra

Боту е най-символичното парче на телегалута в Телугу. Боту може да бъде направено в злато и обикновено е с кръгла форма. Най-вече има някои дърворезби, за да му даде значение. Изберете Bottu за вашата mangalsutra има традиционен стил и ще ви хареса.

6. Кръст Тали Телугу Мангалсутра:

Крос thali Telugu mangalsutra

Тръгвайки на юг от Индия, християнски булки също носят мангалсутра, като се придържат към индийската култура. Християнската булка на Телугу ще носи кръста тали за висулка в нейната мангалсутра. Кръстът е много символичен за християните и тези висулки са идеални за булките.

Виж повече: Непалското злато Мангалсутра

7. Кухи кухи Mangalsutra:

кух cups mangalsutra

Това е точно като традиционния телегалутра. Тук двойните златни монети са под формата на кухи чаши, които образуват висулката. Веригата от единия край има малки черни мъниста и голяма зърна, затворена в златна клетка. Златният дизайн на телгугу мангалсутра е един от общите и търсени проекти.

8. Единичен Bottu Coral Mangalsutra:

единичен bottu coral mangalsutra

Това красиво бижу е със сигурност да ви усмивка. Зашеметяващите червени корали, използвани от двата края на висулката, са изискани и с най-добро качество. Единственият боту, който се използва тук, е традиционен и е символ на културата на Андхра. Изберете този mangalsutra за ослепителен ефект и ежедневна употреба.

Виж повече: Тамил Мангалсутра Изображения

9. Колие Telugu Mangalsutra:

телугу Mangalsutra necklace

Ако търсите нещо, което е уникално и все пак традиционно, не търсете повече! Този зашеметяващ шедьовър е стилен. Боттът, използван тук, има блестящ ръб и по този начин прилича на цвете. Боту е свързан с веригата от двата края с широки златни дискове.

Като булка на телугу можете да избирате от тази широка гама от мангалсутри. Проектите, показани тук, са много традиционни. Проектите в злато на мангсалута на Телугу са перфектното булчинско допълнение към колекцията й от бижута. Това е един от основните елементи, които ще се носят през целия си брачен живот.

Leave A Comment

89 − = 88