9 най-хубавите места в Индия Стилове в живота

Индийската разнообразна култура е това, което го прави една от най-популярните ваканционни дестинации. От архитектурната красота на великите империи и династии до живописната красота на равнините и планинските райони, Индия има свой дял от великолепието, който може да предложи. Всяка държава има своя уникална привлекателност, която привлича посетители и туристи, за да проучи тази земя на историята и красотата.

Водопадите Hogenakkal - Niagara пада на Индия:

панорамен places in india

Сгушен в Тамил Наду е оживено селище, наречено Хогняккал, което е особено известно със своите водопади. Hogakkal водопади, състоящи се от поредица от падания, се считат за собствени водопади в Ниагара. Водата, произхождаща от река Кавери, се смята, че има лечебни сили, дължащи се на каверите, които преминават през гора от билки, преди да направят пътя си до Хогенакал. Освен че е чудесно място за пикник, Hogenakkal е и известен бряг край брега, където може да се насладите на успокояващ масаж в реката на водопадите или да се разхождате в корона над реката до подножието на могъщия водопад за сърдечно- спиране на опит.

Lotus Temple - Тай Махал на съвременната Индия:

панорамен Places in India-Lotus Temple

Разположен в Ню Делхи, храмът Lotus е една от най-удивителните и впечатляващи архитектурни структури на вярата Bahai. Храмът, построен под формата на частично отворен лотос, е завършен през 1986 година. Мраморният храм, стоящ сред озеленена градина, е Дом на богослуженията Bahai, който е отворен за хора от всички касти и вероизповедания. Една пешеходна пътека с красиви извити балюстради заобикаля храма, заедно с мостове и стълби, обграждащи девет басейна, които представляват плаващите листа на лотоса. Храмът е истинско място за мир и красота.

Виж повече: Scenic места в Керала

Форт Читторгар - Гордостта на Раджастан::

панорамен Places in India-Chittorgarh Fort

Форт Chittorgarh в принцовото състояние на Раджастан е най-голямото и най-голямото крепост в цяла Индия и вдъхновение за туристите и писателите през вековете. Фортът, по-рано управляван от Chattari Rajputs на Mewar от 7-ти век, се разраства на река на хълм, покриващ площ от 691,9 акра. Фортът, украсен с исторически дворци, храмове, порти и две видни церемониални кули, представлява величествената красота на някогашна ера, което го прави "Гордостта на Раджастан" и удоволствието на всеки посетител.

Долината на цветята - легло от рози:

долина of Flowers – A Bed of Roses

Намира се в щата Утаракханд е Национален парк, който е пламнал слава от диви цветя, разположена в високопланинска хималайска долина. Долината на цветята, както е известно, заобиколена от вълнообразни хълмове, ви превежда в приказна земя, където в тази долина се открояват розови цветя като рози, ирис, виолетови листа, орхидеи, примула, макове, маргаритки и анемони. Приветствана за буйната си красота, Долината на цветята, обявена за национален парк през 1982 г., сега е обект на световното културно наследство.

Остров Хавелок - красотата и плажа:

панорамен Places in India-Havelock Island – Beauty and the Beach

Предайте се на красотата на остров Хавелок, един от най-посещаваните острови Андаман и Никобар. Островът, известен със своите девствени плажове, гмуркане и спокойна атмосфера, е абсолютна туристическа наслада. Никъде другаде няма да можете да плувате с слон като в Хавелок, където "Раджан", единственият слой за плуване в океана, забавлява туристи с плуване и гмуркане с шнорхел.

Джет езерото - Скъпоценни камъни на Сринагар:

панорамен Places in India-Dal Lake – Srinagar’s Jewel

Най-живописното място в Джаму и Кашмир трябва да е езерото Дал, разположено в лятната столица на Сринагар. Второто най-голямо езеро в държавата е "бижу в короната на Кашмир". Булевард, облицован с хотели, паркове, ресторанти и магазини, обгражда великолепното езеро. Къщичките и шикарите, които обикалят езерото, предлагат преобладаваща гледка към езерото и околните планини, особено по време на залеза.

Chikmagalur - Кафе земя на Карнатака:

панорамен Places in India-Chikmagalur

Chikmagalur е слънчева целуна долина в Карнатака, която изобилства от естествена красота. Блажена в зелена зеленина с кафенета, доминиращи в ландшафта, долината се радва на статута на първото място за успешно насаждане на кафе в Индия. Ясният свеж въздух и живописната красота правят Chikmagalur една от най-желаните туристически дестинации в Индия.

Бекал Форт - изоставена слава:

панорамен Places in India-Bekal Fort – Abandoned Glory

За онези, омагьосани от мистерията и величието на стари исторически укрепления, Бекал Форт със сигурност ще ви очарова. Разположен в щата Керала, той е най-голямото и най-добре запазеното крепост. Построен на върха на хълм с изглед към морето Лакшадвейп, крепостта с морски бастиони, подземни тунели и наблюдателна кула, която осигурява панорамна гледка към огромния океан, изглежда свежа от приказка.

Сар Пас - Рай на Трекер:

панорамен Places in India-Sar Pass – Trekker’s Paradise

Sar Pass в долината Parvati в Химачал Прадеш е рай за трекистите. На надморска височина от 14 000 фута, пътуванията до Sar Pass са станали възможни от Асоциацията на младежките хостели в Индия. Тъй като правите пътуването, красивите гледки на планините със сняг и свежият мъглив въздух ви нападат с оживения си облик.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

14 − 13 =