9 най-добрите исторически скъпоценни камъни и нейното значение

Както е посочено от хиндуистката митология, думата "смарагд" е взета от санскритската дума "мараката", която означава "зеленото" на растящите неща. Тя е известна и с името Panna. Тези скъпоценни камъни се считат за третият най-красив и обичаен скъпоценен камък. Емералдите, подобни на всеки скъпоценен камък, се оценяват, като се използват четири основни параметъра - четирите Cs цвят, чистота, разрязване и карат тегло.

Той е много благословеният камък на планетата живак и е смятан за символ на надеждата. Силата на този камък е по-ефективна през пролетния сезон и осигурява добро здраве, богатство и щастие. Той се среща в цветове, които варират от жълто-зелено до синьо-зелено, като основният цвят задължително е зелен. Тя се счита за традиционен скъпоценен камък за хората, родени през май, както и за хора, които имат зодиакални признаци за Телец, Близнаци и понякога за рак.

Емералд камък видове и неговото значение:

Ето списък на 9 най-добри блестящи смарагдови скъпоценни камъни в различни цветове за използване на пръстени в Индия.

1. Креда Emerald Stone:

смарагд gemstones

Това е най-добрият колумбийски смарагд с тегло от 37,82 карата. Той е известен със своето качество и цвят. Тези зелени скъпоценни камъни са били използвани от местните групи хора за не по-малко от 1000 години преди влизането на испанските конквистадори през XVI век.

2. Херцог на Девън Шиър Емералд:

херцог of Devon shire Emerald

Херцогът на Девън shire смарагдовия скъпоценен камък е изключителен неизрязан скъпоценен камък в мина на Музея Санта Фе де Богота, Колумбия с тегло 1383,95 карата. Тя е завършена шестоъгълна форма кристал и носи голяма площ на прозрачност, която го прави изключителен от други скъпоценни камъни смарагди.

3. Гачала Емералд:

Gachala Emerald

Това е един от най-красивите скъпоценни скъпоценни камъни, наречен в честта на мястото, където се намира, т.е. Гачала. Тя е най-известната и ценна изумруд в света, открит в мина на Вега де Сан Хуан, Колумбия. Цветът на кристала е чист, тъмнозелен и изглежда непрозрачен с тегло от 838 карата. Повечето от тези камъни, известни със своята прозрачност и блясък.

4. Mogul Mughal Emerald:

магнат Mughal Emerald

Това е най-големият гравиран правоъгълен рязан смарагд в света с тегло от 217,80 карата. Това е символ на постиженията в културното, литературното и художественото постижение, постигнати от Индия по време на периода "Мухал". Това е тъмно зелен цвят изумруд първоначално намерени в Колумбия.

Виж повече: Topaz скъпоценни камъни Ползи

5. Патриша Емералд:

Патриша Emerald

Смарагдът "Патрисия" получава името си от дъщеря на моя собственик. Той е един от най-големите скъпоценни камъни скъпоценни камъни с тегло от 632 карата. Това е чудесен цветен скъпоценен камък с нюанси на тъмно зелено и синьо. Тя е уникална поради своята форма, т.е. тя е с форма на шестоъгълна форма и е леко удължена от другите кристали.

6. Bahia Emerald:

Bahia Emerald

Бахийският Емералд е един от най-големите камъни на неприятния смарагд на планетата и е открит от мина в Бая, Бразилия. Това е голямо парче скала, изработено от около девет скъпоценни камъни. Казват, че това е най-голямото изумруд сред деветте скъпоценни камъни.

Виж повече: Ruby Gemstone

7. Синтетичен изумруд:

синтетичен Emerald

Те често са известни като лаборатории, създадени със смарагд, поради различните си състави и структури, но не се появяват, докато Чатъм не започне да го произвежда през 30-те години. Ако сравним този смарагд с естествените изумруди, те се оказват най-добрите поради своята яснота и структура. Хората предпочитат да закупят този камък поради външния си вид и по-ниски разходи.

8. Червен Емералд:

червен Emerald

Тези скъпоценни скъпоценни камъни, известни още като Red Beryl или Bixbite. Това е най-редкият скъпоценен камък сред всички скъпоценни камъни. Смята се, че има около 9000 рубини. В момента се намира само на едно място в света и това е в планините Уа Уа, САЩ.

Виж повече: Скъпоценен камък Опал

9. Африкански скъпоценен камък:

африкански Emerald Gemstone

Тъй като нивото на производство на смарагдо в Колумбия е намаляло поради рядко срещания облик и огромно ценообразуване, африканският смарагд е излязъл на слънчева светлина. Неговият светъл зелен цвят го прави по-фин и приветлив сред жените. Африканският смарагд има синкавозелен оттенък на цвета, който варира в зависимост от дълбочината и интензивността. Олиото се прави за подобряване на външния вид на скъпоценния камък. Използваното масло е безцветно масло или смола.

Скъпоценните скъпоценни камъни се смятат за свещен камък, тъй като идват с различен блясък и цвят в зависимост от моето място. Емералдните скъпоценни камъни имат различни предимства, които съответстват на речта, паметта, мъдростта, краткото пътуване и властта. Тези скъпоценни камъни са символи на любов и щедрост.

Вземи този Панна или зелен скъпоценен камък !!! Носете и решаване на проблемите на живота! Отидете зелено и постигнете зелено щастие.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

1 + 2 =