9 най-добрите храмове в Рамесварам Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

9 най-добрите храмове в Рамесварам Стилове в живота

В величествения град Рамесварам има много храмове. Тук са включени 9 от тях.

1. Храм Ramanathswamy:

храмове in rameswaram

Най-известният храм, намиращ се в Рамесварам, е храма Ramanathswamy, който е посветен на лорд Шива под формата на Jyothirlinga. През XII в. Този храм е разширен. Шайвитите, Вайшнавитите и Смартите смятат този храм за свято място за поклонение. Предстоящото божество на храма е под формата на лингам или фалически камък. Храмът Ramanathswamy е един от четирите най-свети места на Хинду Шар Дъм. Храм Ramanathswamy също е известен с най-дългия храм коридор в света.

2. GandhamadhanaParvatham:

Храмовете in Rameswaram 2

Гандамадана Параватм е планината, спомената в Рамаяна, откъдето лорд Хануман трябваше да донесе лечебни билки, за да спаси живота на Лаксман. Това беше самата планина, носена на раменете му от лорд Хануман. На върха на планината се намира дворният храм на лорд Рама, в който се намират и отпечатъците на краката му върху чакра. Хълмът храм се намира на 3 километра от града и се казва, че е най-високата точка на Рамесварам.

3. Храм Панчумики Хануман:

Храмовете in Rameswaram 3

Разположен на 2 километра от храма Ramanathswamy, храмът Panchmukhi Hanuman е свещен за хиндуистите. Според общоприетото убеждение се казва, че лорд Хануман разкрил за пръв път в този храм своята форма с пет лица. Освен статуята на лорд Хануман, която се размазва със синдировка или вермилион, в храма има и идоли на лорд Рама, Лаксман и богиня Сита. Планираният камък в храма се смята, че е бил използван по време на SethuBandhanam, както е споменато в Рамаяна.

4. Jada Tirtham:

Храмовете in Rameswaram 4

Jada Tirtham се намира на 3,5 километра от храма Ramanathswamy и е известен сред индуистите за присъствието на свещеното си езерце. Според общоприетото убеждение, лорд Рама измил своята джата или омазнена коса в това езерце, когато се канеше да се покланя на Шива Лингам, след като убива Равана. Точно до езерото има храм, който е посветен на лорд Капардисвара, който е единственият храм в Индия, посветен на него.

5. Храм Dhanushkodi:

Храмовете in Rameswaram 5

Храм Dhanushkodi, разположен в малкото градче Dhanushkodi близо до Рамесварам, е красиво облицован с плитки плажове, исторически останки и великолепен участък от море. В малкия град, на плажа, се помещава древен храм, който сега е напълно разрушен. Храмът е споменат многократно в различни версии на Рамаяна. Мястото е задължително да се види за всички, които се радват на живописна красота и обичат историческите истории.

Виж повече:  Храмове на Бубанесвар

6. Храм NambuNayaki Аман:

Храмовете in Rameswaram 6

Храм NambuNayaki Аман е малък южноиндийски храм, разположен на разстояние от 8 километра от храма Ramanathswamy, посветен на богиня Dakshina Kali, която е почитана за добро здраве и плодородие. Популярно вярване казва, че божеството се появи пред двама мъдреци, които бяха Дакшина Дуруван и Пачима Дуруван под формата на Дакшина Кали. Двамата мъдреци продължават да стоят там, за да излекуват местните хора, тъй като са били благословени от гледката на Богинята.

7. Храмът Kothandaraswamy:

Храмовете in Rameswaram 7

Храмът Kothandaraswamy е древно място за поклонение в Рамесварам, което е на повече от 500 години. Храмът се намира близо до морето и е подходящо място за проследяване на отпечатъците на лорд Рама. Освен че е идол на лорд Рам, в храма има и идоли от Сита, Лаксман и Вибшишан. Общото убеждение и картините в стената на храма говорят, че лорд Рама е изпълнил последните обреди на Патабахишек от Вибшин.

Виж повече:  Известни храмове в Гоа

8. Lakshmana Tirtham:

Храмовете in Rameswaram 8

Подобно на това на Джада Тиртам, Лакшамартимъм помещава свещено езерце близо до храма, посветен на Лакшама. Той е близо до храма Ramanathswamy. Храмът също има идоли от Сита и лорд Рама. Храмовата стена се състои от няколко гравюра на Рамаяна. Поклонниците, които посещават мястото често се потапят в свещеното езеро.

9. VillondiTirtham:

Храмовете in Rameswaram 9

Вилондтитъртм буквално означава погребания лък. Това е мястото, на което вярванията, където лорд Рама потапя лъка си във водата на морето, за да утоли жаждата на Сита. На мястото също се помещава храмът на Еканта Рамар, който се смята, че е мястото, където лорд Рама почива, преди да нападне Ланка.

Виж повече: Храмове около Пун

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map