9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Изометричните упражнения са чудесен начин да отслабнете и да подобрите физическото си състояние. Те не изискват никакви съвместни движения и вместо това се съсредоточават върху укрепването на основните му мускули. Те обикновено са вид тренировка, която изпълняват само професионалните треньори, но ако сте работили от няколко години, не се колебайте да опитате това. Повечето от тях могат да се извършват у дома и не изискват никакво оборудване. Можете да изгорите много калории само в рамките на кратък период от време и да се подготвите и да работите без да харчите пари. Някои от най-простите и най-добрите изометрични упражнения са споделени в тази статия за вашето знание и полза.

Плочата:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Правенето на дъски ще изгради издръжливост и сила. Всичко, което трябва да направите, е да останете в изправено положение, без да огъвате тялото си. Трябва да се балансирате с ръцете си. Задръжте за 10 секунди, ако сте начинаещи и увеличите броя с течение на времето. Можете също така да направите някои страхотни предизвикателства дъска, както добре.

Виж повече: Crossfit тренировки у дома

Изометрични Push Ups:

Изометрично Exercises pushupНаправете първо нормално натискане, за да балансирате тялото си. След това повдигнете тялото си нагоре много бавно и задръжте толкова дълго, колкото можете. Започнете с 10 секунди, ако сте начинаещ. Въпреки че това упражнение звучи лесно, това е доста трудно и предизвикателно.

Изометрично упражнение за бицепс:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Поставете ръцете си на бюро и дръжте дланите нагоре. Сега натиснете срещу горната част на масата и задръжте себе си в тази позиция за следващите 10 секунди. Повторете от 2 до 3 пъти. Дръжте здраво тялото си и стегнати лактите.

Изометрично рамо повдига:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Застанете с краката си и дръжте гири във всяка ръка. Повдигнете двете си ръце настрани, така че да са успоредни на земята. Сега задръжте в това положение за 30 секунди и след това повторете 3 пъти. Ако смятате, че това е трудно, можете да направите една ръка наведнъж.

Виж повече: Упражнение за облекчаване на запека

Разширения за рамото:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Стойте направо с тялото си, поддържащо стената. Сега започвайте да се протягате. Изправете лактите и раменете си и дръпнете себе си. Ще почувствате болезнено усещане, ако сте начинаещ, но след като сте го направили няколко пъти, изгарянето ще престане постепенно.

Стена сит:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Ще трябва да се преструвате, че седнете на един стол за това упражнение. Подкрепете тялото си, като стоите срещу стената. Задръжте за 10 секунди и повторете 5 пъти. Увеличете времето и всяка седмица. Това ще ви помогне да развиете сила и мускули.

Глезенни преси:

Вземете възглавницата и я поставете между глезените. Натискайте го здраво по такъв начин, че да почувствате, че глезените ви се докосват един друг. Направете около 15 от тях всеки ден. Това ще подобри еластичността на мускулите в глезените.

Разтягане на шията:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

Правенето на разтягане на шията ще направи вашите мускули гъвкави. Те са най-доброто упражнение за вашата врата и могат да бъдат изпълнявани както у дома, така и на работното ви място. Това ще подобри общото ви здраве и е чудесно упражнение за онези, които се оплакват от усещането за стрес и тревожност през цялото време. Правенето на гърди се простира 2 до 3 пъти на ден ще ви даде чудесни резултати.

Виж повече: Упражнения за лечение на сколиоза

Хип-адукцията:

9 Най-добри изометрични упражнения Стилове в живота

За това трябва да държите възглавница между бедрата си. Легнете и натискайте възглавницата толкова силно, колкото можете между бедрата. Уверете се, че налягането идва от двете страни. След това освободете възглавницата след 20 секунди, без да я пуснете да падне.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Leave A Comment

− 3 = 4