9 Начало средства за кихане Стилове в живота

Един от неудобните фактори и заболявания, които човек може да преживее, е този на кихането. Въпреки това, той е един от механизмите на тялото, който се предпазва от кихане на алергени и дразнители от тялото. Може да има много причини за кихане освен алергени. Те включват влажност, студено време, силни миризми, дъждовна вода, определени лекарства и наркотици и др. Въпреки това, след като сте наясно с проблема, следващата интелигентна стъпка е да се придържате към някои естествени и домашни лекове за лечение на кихане, което може да ви даде отново комфорт и гладък начин на живот, който да следвате.

У дома remedies for sneezing

Някои други неща, които кихане се съпровождат включват хрема, умора, червени очи, липса на концентрация и др. Въпреки това, това ръководство по-долу е перфектното убежище от кихане и може да ви помогне в ефективното лечение без много усилия. Следвайте го на рутинна основа, докато проблемът се понижи.

Прости и лесни средства за домашно кихане:

1.Използвайте маслото от мента:

Кихането, което се случва поради проблемите на запушен нос, може лесно да бъде излекувано с помощта на ментово масло. Това се дължи на антибактериалните свойства. Трябва да добавите масло от мента във ваната с гореща вода и след това да вдишате пара, докато покривате главата с кърпа. Това помага при лечение на кихане, ако се прави два пъти всеки ден.

Виж повече: Начало средства за загуба на памет

2. Чай от лайка:

Антихистаминови свойства на чай от лайка са това, което се чудех по въпроса за кихането. Можете да приготвите чаша чай, като кипете цветята на лайка във вода. Изцедете течността и я пийте два пъти дневно. Той е длъжен да даде желаните резултати.

3. Чай от копър:

Подгответе чаша чай от фенкел, като накарате семената на копърчето да се къпят във вода и след това го пийте всеки ден. Антивирусните и антибиотичните свойства на чаша копър ще работят най-добре върху кихането. Той също така се бори с всяка инфекция в горните дихателни пътища.

4. Използвайте черен пипер:

Около ½ чаена лъжичка черен пипер на прах с чаша топла вода е перфектно средство за лечение на кихане. Това трябва да се приема 2-3 пъти на ден. Същата вода може да се използва за гаргара на гърлото, както и за същите резултати.

Виж повече: Начало средства за келоиди белези

5. Чесън чудеса:

Чесън 7

Можете да включите чесън в диетата си или да раздробите някои карамфил и да вдишате миризмата за лечение на кихане. Това ви помага да дадете антибактериални, антивирусни и антибиотични свойства, които са необходими за лечение на натрупаните бактерии в гърлото, които причиняват кихане, хрема и повече.

6. Ореганово масло:

риган Oil

Има много качества в маслото от риган и някои от тях включват паразитни, антибактериални, противовъзпалителни и противогъбични. Carvacrol и тимолът в маслото от риган помагат да се направи силната имунна система и по този начин да се осигури лечение на кихане. Можете да смесвате 1-2 капки сок и да го натоварвате ежедневно, докато се справи с кризата.

7. Витамин С:

Витамини C Foods

Витамин С е хранително вещество, което също е мощен антиоксидант, който помага да се направи имунитетът силен и по този начин помага на тялото да се бори с инфекциите, както и с кихането. Той също така намалява производството на хистамин в тялото, като по този начин намалява кихането. Чаша лимонада или портокалов сок е идеална за лечение тук.

Виж повече: Начало лекарства за лошо храносмилане

8. Сминдух семена:

тилчец 3

Семена от сминдух са отново един от естествените продукти, които имат антивирусни ползи. Успокоява мембраните и по този начин осигурява правилното излекуване за кихане. Питието трябва да се подготви чрез варене на семена от сминдух във вода до момента, в който тя намалява до половината. Това трябва да се охлади малко и след това да отпие топло. Правете това 2-3 пъти в един ден.

9. Джинджифил помага:

джинджифил 9

Това е един от най-старите методи за лечение не само за кихане, но и за кашлица и студ. Като 1-2 чаени лъжици джинджифил сок 2 пъти на ден е правилното нещо, което трябва да направите.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

59 − = 57