9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Морските пещери са най-красивите забележителности на природата. Създадени от постоянната и огромна сила на вълните на отслабено място на бреговата ивица или бреговата скала, което ги кара да се пропукват отвътре и да се оформят през годините, навсякъде по света се появяват морски пещери, някои малки и някои големи. Заинтригувани от мистерията на тези морски пещери, хората от далеч и отблизо идват да ги изследват. Докато двете най-известни морски пещери са европейската пещера на Фингала на остров Staffa в Шотландия и Синият пещер на Капри, гръцките острови, западните крайбрежни държави на Съединените щати, британските острови и Хавайските острови се похвали с разнообразие от също толкова прекрасни морски пещери.

Морските пещери могат да бъдат изследвани с лодки или пеша по време на отлив, което се счита за препоръчително, тъй като вълната носи повече енергия в пещерата. За разлика от земните пещери, в морската пещера няма скулптури или дърворезби, които да се видят или да се изследват дълбочини. Какво тогава улавя вниманието на някого? Това е чистата красота и съществуването на морския живот. Да вземем позлатена обиколка за визуално вникване в някои от най-завладяващите морски пещери в света.

Финландската морска пещера:

море caves

Финландската морска пещера на шотландския остров Staffa е най-известната морска пещера, която светът някога е познавала. Неговата уникална структура, образувана от шестостенни колони с базалт е истинска работа на Майката Природа. Колоните оформят улична пътека, която приканва посетителите да изследват дълбоко в себе си.

Пещера Waiahuakua:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Морската пещера Waiahuaka, разположена по крайбрежието Na Pali на Хавайския остров Кауай, е втората най-дълга и една от най-красивите морски пещери в света. Той се простира на 350 метра дължина и е забележителен за входа и изхода, поради което е известен още като пещерата с двойна врата. Най-арестуващата особеност на тази пещера е водопадът, който се излива от скалата в покрива на скалата.

Виж повече: Варовикови пещери

Морски пещери:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Най-голямата американска морска пещера във Флоренция, Орегон е домът на морските лъвове. По време на студения зимен сезон можете да ги намерите заедно, докато през лятото те могат да бъдат уловени в топлината.

Пафос морски пещери:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Разположен на бреговата ивица на север от Кораловия залив в Кипър, морските пещери в Пафос със скалисти колони и естествени пещери са картина на спокойствие и спокойствие.

Deep Sea Cave:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Дълбоките морски пещери са абсолютно вълнуващо за подводни водолази, които търсят да опознаят сложната система от пещери и съществуващия морски живот, които не се намират другаде.

Виж повече: Пещери в Аурангабад

Морска пещера, Малта:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Синята пещера "Синята пещера" в Малта е привлекателна гледка. Наименован по името на "Синия пещер" в Капри, тази природна морска пещера има огромна арка на входа, през която посетителите влизат в лодки. Състои се от шест пещери, които блестят с отражение на ярко синята вода на морето.

Английската морска пещера:

Englands Sea Cave

Мевстоунската морска пещера в Англия изглежда свежа от приказка. Входът позволява оглед на залязващото слънце в хоризонта, което създава впечатляваща гледка.

Виж повече: Картинки на разбойника

Ресторант Sea Cave, Италия:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Насладете се на чудесата за хранене в морето в италианския ресторант Sea Cave в Grotta Palazzese. Вековният ресторант издълбан от варовиковата повърхност на скалата и излизащ на разстояние от 74 фута над морското равнище предлага на пътниците неповторимо изживяване за хранене.

Морският живот в морските пещери:

9 Известни морски пещери по света с снимки | Стилове в живота

Микроорганизмите са животът на морето. Незначителни по размер и едва забележими с просто око, те процъфтяват на места, където повечето морски видове не могат. Някои други обикновени морски същества, които могат да бъдат намерени на стените и подовете на морската пещера, са гъби с гъши гърди, гъби, малки леопардки акули и морски лъвове.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

37 − = 35